Empties - dekorativa

08:36


Nakon zadnjeg empties posta gdje sam pisala samo o proizvodima za lice na red je došla i dekorativa. Iako se ona najsporije troši ja sam uspjela sakupiti popriličan broj prazne ambalaže. Koje ću proizvode ponovno kupiti, a koje sam jedva uspjela potrošiti možete pročitati u nastavku ovog posta. 





Započinjem sa proizvodima za lice koji se uz olovke za obrve i maskare najbrže troše. Pudere i korektore koristim na dnevnoj bazi, ne šminkam se samo danima kada ne radim. Uvijek biram pudere sa srednjom prekrivnom moći i mat ili prirodnim završetkom zbog moje masne T-zone koju obavezno setiram. U zadnje vrijeme potrošila sam:


L'oreal Paris Infallible 24h-matte tekući puder u nijansi 11 Vanilla
Ako ste masnokožac i tražite srednje do jako prekrivanje kod pudera ovaj će vam se zasigurno svidjeti. Jedini nedostatci ovog pudera su slab izbor nijansi i lagano oksidiranje kada se osuši. Najsvijetlija nijansa koju možete kupiti na našem području je 11 Vanilla i meni je zimi bila pretamna tako da sam je morala miješati sa nekim drugim svijetlijim puderima. Svakako vam preporučam redoviti piling lica jer se ovaj puder zna hvatati na suhe dijelove na koži što ne izgleda dobro. Ovisno o tome koliko vam je masna koža puder za setiranje vam možda neće ni trebati. Ja sam ga nanosila samo na T-zonu.
Kupujem ponovno: Već jesam.

L'oreal Paris True Match tekući puder
Ovaj puder pruža prirodan i svjež izgled lica bez osjećaja da ste se zakamuflirali. Ja sam ga koristila sa matirajućim primerom i puderom u kamenu za setiranje i to mi se pokazalo kao odlična kombinacija. Puder je poprilično tekuć, lako se razmazuje i ne oksidira. Nakon 5, 6 sati nošenja T-zona bi mi se počela mastiti, ali ništa što papirići za matiranje ne bi riješili.
Kupujem ponovno: Vjerojatno da.

Eveline Cosmetics BB Cream 8u1
Ovo je bila jedna od mojih omiljenih BB krema i baš mi je žao što je više nema u prodaji. Imala je poprilično dobro prekrivanje pogotovo ako bi ju nanosila kistom. Nije oksidirala tokom vremena i imala je mat završetak. Koristila sam ju u kombinaciji sa puderom u kamenu s kojim bi samo fiksirala T-zonu. Na mojem licu bi se zadržala i do 8 sati. Nije mi čepila pore niti je bila teška na licu.
Kupujem ponovno: Nažalost ne jer nije dostupna u prodaji.


Aura Correct Me! korektor u nijansi 305 Cool Ivory
Ako još niste isprobale ovaj korektor imate sve moje preporuke da to učinite. Korektor je kremast, lagano se utapkava i ima lagano do srednje prekrivanje. Minimalno se uvlači u borice ispod očiju i ne isušuje okoloočno područje. Osobe koje imaju izražene, tamne podočnjake vjerojatno će trebati neki snažniji korektor no meni je bio sasvim dovoljan. U ovom postu sam pisala više o njemu.
Kupujem ponovno: Da, čim smanjim broj trenutnih korektora u kolekciji.

Essence All About Matt! puder u kamenu za fiksiranje
Ni sama ne znam koliko sam pakiranja ovog pudera potrošila. Odlično matira i drži moj sebum pod kontrolom cijeli radni dan. Bijele je boje i ostavlja trag ako ga se nanese previše. Sitno je mljeven, cijena mu je pristupačna i osobe sa masnom kožom će ga obožavati.
Kupujem ponovno: Trenutno ne jer sam ga se zasitila.

Real Techniques Miracle Complexion spužvica
Istrošila sam i svoju omiljenu beauty spužvicu koju uvijek imam u kolekciji. Isprobala sam nekoliko zamjena za originalni BB no niti jedna mi se nije svidjela kao ova. Traje mi i po nekoliko mjeseci, ovisno koliko je često koristim. Mekana je, nježna i svaki puder s njom nanešen izgleda prirodno. Recenzirala sam je ovdje pa možete pročitati detaljnije dojmove o njoj.
Kupujem ponovno: Definitivno da.

Benefit Sugarbomb rumenilo i puder za lice
Ni sama ne znam kako sam uspjela potrošiti ovo rumenilo u potpunosti s obzirom na gramažu, ali i to se dogodilo. J Ovo rumenilo/puder koristila sam da bi utoplila lice i dala mu onu zdravu boju. Pošto sam većinu godine blijeda kod svakodnevnog šminkanja uvijek koristim ovakve proizvode za topliji izgled. Rumenilo se sastoji od četiri nijanse koje kada se pomiješaju daju mix ružičaste, koraljne i narančaste boje koja je toliko suptilna da se može nanijeti na cijelo lice. Ne sadrži šljokice, ali ima u sebi decentan sjaj.
Kupujem ponovno: Možda nekada u budućnosti.

Na red su došli i proizvodi za obrve. Najčešće za iscrtavanje obrvi koristim olovke, a popunim ih sa gelom. Želja mi je isprobati neke poznate pomade za obrve i vidjeti koliko sam vješta u radu sa kistom, ali zasada se držim olovki jer su mi najjednostavnije za korištenje.


Catrice Cosmetics Eye Brow Stylist u nijansi
Ovo je jedna od prvih olovaka za obrve koju sam isprobala. Sviđa mi se što na jednoj strani ima češljić za raščešljavanje obrvi što mi je vrlo bitno. Nijansa mi je s vremenom postala presvijetla, a olovka nedovoljno precizna pa sam je prestala redovito kupovati. Dovoljno je voskasta i ne razmazuje se.
Kupujem ponovno: Ne.

Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil u nijansi Deep Brown
Jako mi se svidjela ova olovka zbog toga što je tanka i precizna. S njom sam lako iscrtavala i popunjavala obrve. Nijansa mi je možda mrvicu pretamna pa sam uvijek pazila da ne pretjeram s njom. Veliki minus je taj što sam je nenormalno brzo potrošila. Ako se dobro sjećam trebalo mi je manje od mjesec dana.
Kupujem ponovno: Ne, jer se prebrzo troši i omjer cijene i količine nije opravdan.

Golden Rose Longstay Precise Browliner u nijansi 101
Potrošila sam i jednu od mojih omiljenih olovaka o kojoj nisam previše čula niti čitala. Smatram da je nepravedno zapostavljena i da ovu olovku morate isprobati. Dovoljno je tvrda, vrlo precizna i vodootporna. Troši se sporije od prijašnje olovke koju sam spominjala, a meni je trajala oko 2 mjeseca. Dostupna je u 5 nijansi.
Kupujem ponovno: Definitivno da i ne znam što čekam. J

Maybelline New York Brow Satin u nijansi Dark Brown
Ovo je olovka za obrve koju najčešće koristim. Niti sama ne znam koliko sam već pakiranja potrošila. Nijansa Dark Brown mi savršeno odgovara i ne moram se brinuti da će mi obrve izgledati neprirodno kada ih iscrtam. Ono što mi je potpuno bespotrebno  kod ove olovke je dio sa sjenilom u spužvici na drugoj strani. Rijetko kada koristim taj dio i iskreno bi mi više odgovarao češljić. Malo je deblja od prijašnje dvije olovke, ali je vrlo lagana za korištenje.
Kupujem ponovno: Da, uvijek imam barem jednu u zalihi.



Sljedeća kategorija su maskare za trepavice. Ovdje sam isprobala popriličan broj različitih maskara, ali sam još uvijek u potrazi za onom idealnom. Moj najveći problem sa maskarama je da mi se većina počne trusiti nakon nekog vremena.


Essence Volume Stylist maskara
Ovoj maskari sam dva puta davala šansu, ali ne mogu reći da mi se sviđa. Ne čini moje trepavice punijima i duljima što tvrdi da radi. Barem ne onoliko koliko bi ja htjela. Ima sintetičku četkicu na kojoj ne ostaje previše maskare. Tekstura joj je srednje gusta i nije previše tekuća. Meni se oba puta što sam je imala činilo da se poprilično brzo sasušila.
Kupujem ponovno: Ne, jer ne daje trepavicama dovoljnu gustoću, a kroz dan mi se trusi.


Golden Rose City Style maskara
Općenito volim koristiti Golden Rose maskare i sve koje sam do sada isprobale pokazale su se dobrima. Ova u ružičastom pakiranju pruža volumen i ultra crne trepavice. Ima zanimljivu četkicu gdje se s jedne strane nalaze duže dlačice, a s druge kraće. Jedna je od rijetkih koje mi se nisu trusile tokom dana. Formula joj je dovoljno gusta da se ne preslikava i pruža dosta volumena ako se nanese u više slojeva.
Kupujem ponovno: Da, novo pakiranje je već u uporabi.


L'oreal Paris Miss Hippie maskara
Ova maskara ima glomaznu četkicu punu dlačica s kojom u samo nekoliko poteza obuhvatim sve trepavice. Formula joj je bila gusta no lako se nanosila. Pružala mi je lijep volumen no kroz dan bi primijetila da se razmazala ispod donjih trepavica.
Kupujem ponovno: Ne, zbog razmazivanja.


L'oreal Paris Miss Manga maskara
Nešto drugačija četkica kod Miss Manga maskare nije mi se pretjerano svidjela. Također, ne znam kome fleksibilna glava četkice igra neku veliku ulogu kod nanošenja, a često se upravo to spominje kao veliki plus. S ovom sam maskarom mogla lijepo raščešljati i produžiti trepavice. Ono što mi je falilo je volumen i podizanje trepavica.
Kupujem ponovno: Ne jer me nije posebno oduševila.



Lancome Monsieur Big maskara
O ovoj sam maskari pisala zaseban post koji ću vam linkati ovdje. Inače nemam naviku kupovati high end maskare pošto ih relativno brzo mijenjam, a u drogerijama je ponuda sasvim dobra i raznolika. Ipak moram priznati da me ova maskara oduševila. Odlično mi je izvlačila trepavice čineći iz dužima i bogatijima. Nije se trusila i preslikavala što je veliki plus.
Kupujem ponovno: Da, kada se odlučim počastiti. J

Kako sam velika zaljubljenica u ruževe i volim ih skupljati vrlo rijetko se dogodi da neki i uspijem potrošiti do kraja. Omiljeni su mi mat tekući ruževi dok za sjajilima rijetko posežem. 


Golden Rose Longstay tekući mat ruž u nijansama 04 i 07
Ako se mene pita Golden Rose ima najbolje tekuće mat ruževe u drogerijskom rangu.  Pružaju potpunu pigmentaciju u jednom premazu, dugotrajni su i izrazito ugodni na usnama. U svojoj kolekciji ih imam preko desetak, ali uvijek se nađe mjesta za još pokoju nijansu. Najčešće sam posezala za nijansom broj 04 koju sam potrošila. Radi se o kričavo koraljnoj ružičastoj boji koju sam uvrstila ovdje u svoje dekorativne favorite.  Sa nijansom 07 nisam imala sreće i moram je baciti jer se pokvarila. To je prvi put da mi se tako nešto dogodilo sa GR ruževima. Formula se odvojila unutar ruža i bila je masna i ljepljiva. Inače radi se o divnoj boji fuksije koja divno stoji na svim tonovima kože.
Kupujem ponovno: Nijansu 04 već imam novu u kolekciji, a 07 imam u planu kupiti.

Urban Decay Naked sjajilo za usne u nijansi Naked
Uspjela sam potrošiti jedno od rijetkih sjajila koje imam. Nisam previše luda za sjajilima jer mi se ne sviđa osjećam na usnama koji ostavljaju. No ovo Naked sjajilo je bilo toliko lagano i neljepljivo da nisam imala nikakvih problema sa njim. Ima laganu breskvasto smećkastu boju koja je vrlo decentna na usnama. Ne razlijeva se preko usana i ostavlja divan sjaj. Ima miris mente koji na prvih par trenutaka ugodno hladi usnice.
Kupujem ponovno: Iako mu je cijena nešto viša voljela bi probati još neke nijanse ovog sjajila ako budem u prilici.

Od fiksatora za šminku potrošila sam dva od kojih ću jednog ponovno kupiti, a drugi ne. Tu su se našli i neizostavni listići za matiranje.

 

Freedom ProStudio sprej za fiksiranje
Ovaj fiksator recenzirala sam ovdje zato neću previše duljiti o njemu. Iako bi trebao suzbiti sjaj na licu koji se pojavi tokom dana ja nisam primijetila da mi je u tome pomagao. Lijepo bi stopio sve praškaste proizvode na licu i odmah nakon nanošenja osjetila bi lagano zatezanje.
Kupujem ponovno: Ne, jer me nije posebno oduševio.

Nyx Matte Finish sprej za fiksiranje
Jedan od prvih fiksatora koje sam koristila je ovaj Nyx. Zanemarite što na slici ima pumpicu drugog fiksatora. To sam napravila zbog toga što mu je raspršivač toliko dobar da sam ga koristila sa drugim proizvodima. Ovo je jedan od rijetkih fiksatora koji bi mi osjetno produžio trajanje šminke. Za mene je ovo jedan od najboljih drogerijskih fiksatora i redovito ga preporučujem svima kojima je potrebna dugotrajnost šminke.
Kupujem ponovno: Da, čim potrošim fiksator koji trenutno koristim.

Essence All About Matt listići za matiranje
Nisam sigurna ako ovih listića ima više u prodaji, ali ja sam se opskrbila sa oko pet paketa kada su bili na sniženoj cijeni od 10 kuna. Ako imate mješovitu ili masnu kožu ne moram vam objašnjavati koliko su ovi listići korisni. Ja ih nosim svuda sa sobom i umjesto da tokom dana sjaj na licu zakamufliram dodatnim slojem pudera u prahu koristim listiće za matiranje. Lagano prislonim listić na masni dio lica i on bez da pokvari ostatak šminke upije višak sebuma. Odlična stvar kada ste u pokretu i želite da vam make up ne sklizne s lica.
Kupujem ponovno: Vjerojatno ću ovakve listiće kupovati do kraja života. J


Za kraj su ostala dva laka za nokte koje sam često koristila i uspjela potrošiti pije nego što su se sasušili.

                            Golden Rose Wow! lak za nokte u nijansi 89
Mislim da svaka od nas ima jedan crni lak u kolekciji. Meni su ovi mali Golden Rose lakovi preslatki i praktični. Četkica mu je dovoljno velika da bez problema mogu namazati nokte, a s jednim slojem dobijem potpunu pigmentaciju.
Kupujem ponovno: Svakako da.

Eveline Cosmetics MiniMax lak za nokte u nijansi 685
Od kada sam isprobala Eveline lakove za nokte redovito ih kupujem i trošim jer su zaista kvalitetni, a cijena im je vrlo niska. Ovdje sam potrošila jednostavnu nude nijansu koja je vrlo elegantna i decentna. Formula laka je gusta, ali lako se razmazuje. Kistić mu je praktičan i lako se njime rukuje.
Kupujem ponovno: Vjerojatno da iako imam zaista previše lakova u kolekciji.

Ima li živih nakon ovog traktata od posta? Nadam se da vam je bilo zanimljivo pročitati što sam sve potrošila od dekorativne kozmetike te što ću ponovno kupiti, a što ne. Koje ste vi proizvode nedavno potrošile? Imamo li neke iste?


Šaljem vam pozdrave i puse do sljedećeg posta, a sada se bacam na reciklažu sve ove ambalaže. :* 

 

You Might Also Like

6 comments

  1. Obožavam čitati ovakve postove i bravo za sve što si potrošila i koristila :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Koristila sam L'Oreal True Match, i koliko se sjećam ta stara formula mi je bila draža od ove nove. Ipak, mislim da je to i dalje jedan od rijetkih univerzalnih pudera koji uz neke dodatne proizvode mogu gotovo svi tipovi kože isfurati! 😊 Što se tiče Essence-ovih papirića za matiranje, ja ih imam već dugo vremena i volim ih nositi u torbici sa sobom, posebno u nekim svečanim prilikama. Ne mogu vjerovati da su ih povukli iz prodaje! 😧🙈

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i meni je ova stara verzija bila odlična. Imam novu i isto sam jako zadovoljna s njom. I slažem se s tobom da je ovo jedan od rijetkih "univerzalnih" pudera.
      Iskreno ne znam zašto su ti papirići povučeni iz prodaje, ali stvarno šteta jer su spas za nas masnokošce.

      Izbriši
  3. Wau, koliko porabljenih izdelkov. :) Si bila zelo pridna.
    Golden Rose šminke so odlične. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, uspjela sam skupiti puno prazne ambalaže i baš mi je drago jer to koliko toliko opravdava moje stalno kupovanje nove šminke. :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe