Njega dehidrirane i osjetljive kože

21:42


Kada je u pitanju preparativna kozmetika za njegu kože, jedan od mojih omiljenih brendova je svakako Bioderma. Od kultne roze micelarne, pa do raznih kremica, za sada nisam isprobala neki njihov proizvod, a da nisam bila oduševljena.

Linija Hydrabio namijenjena je njezi dehidrirane i osjetljive kože. Unatoč tome, mislim da bi zapravo odgovarala svim tipovima kože. Danas vam donosim svoje dojmove o Hydrabio serumu. Bioderma kaže kako je riječ o intenzivnom hidratantnom serumu, s visokim udjelom aktivnih sastojaka koji prodiru duboko u kožu.


Serum dolazi u plastičnoj ambalaži na pumpicu, u količini od 40 ml. Pumpica ima također sistem zaključavanja, što je vrlo praktično ukoliko želite ubaciti serum u svoju kozmetičku torbicu. Savjetujem vam da nakon što mislite da ste potrošile proizvod, jer pumpica ne izbacuje više seruma, odvrnete čep ili prerežete bočicu jer se u njoj zasigurno krije još dovoljno seruma za barem tjedan dana korištenja.


Tekstura ovog seruma je izuzetno lagana, poput gela, a nije pretekuća, stoga se vrlo lijepo dozira i razmazuje. Na koži se instantno upija, ne ostavljajući nikakav ljepljiv osjećaj ili film. Unatoč tome, osjetim da je moja koža nakon nanošenja nekako zaglađena i mekanija. Dovoljne su mi otprilike 1-2 pumpice, iako je osjećaj toliko dobar da bi ga mogla nanositi u nedogled. Miris je vrlo nježan i ugodan, te se ne zadržava na koži. O svome tipu kože, kao i kompletnoj rutini njege u koju je uključen i ovaj serum sam pisala u ovome postu.


Sastojci:

AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, XYLITOL, SODIUM POLYACRYLATE, DIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE, TRIDECETH-6, DISODIUM EDTA, NIACINAMIDE, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, SODIUM HYALURONATE, HEXYLDECANOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, RHAMNOSE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, PYRUS MALUS (APPLE) SEED EXTRACT, BRASSICA CAMPESTRIS (RAPESEED) STEROLS, TOCOPHEROL, CHLORPHENESIN, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE (PARFUM). [BI 568]



U mome slučaju, nakon ovog seruma obavezno nanosim i hidratantnu kremu, no onima s mješovitom do masnom kožom bi zasigurno bio dovoljan i samostalno. Koristila sam ga u kombinaciji sa gel kremom iz iste linije, što se pokazao kao pun pogodak. Do sada zaista nisam pronašla takvu kombinaciju proizvoda, da su izuzetno lagane teksture, a dovoljno hranjivi da nemam osjećaj kako za sat vremena moram ponovo hidrirati kožu. Mislim da će ovo razumjeti svi sa dehidriranom ili suhom kožom, a to je neugodan osjećaj zatezanja kada koža nije dovoljno hidrirana.


No, ne zaboravite da za njegu dehidrirane kože nisu dovoljne samo kremice i serumi, već morate hidrirati svoje tijelo i iznutra, dovoljnim količinama vode i pravilnom prehranom. Na njegovanoj koži svaka će šminka izgledati ljepše, a i vi ćete se osjećati bolje.


Moj primjerak seruma je sa Notino web shopa gdje ga možete nabaviti za otprilike 130 kn. Svakako bacite oko i na ostatak proizvoda iz Hydrabio linije, pogotovo na već spomenutu gel kremu o kojoj ćete sigurno čitati u nekom od narednih postova. Nadam se da su vam zanimljivi postovi u kojima vam dajem preporuke za preparativnu kozmetiku jer sam i sama vrlo izbirljiva te teško pronalazim proizvode s kojima sam u potpunosti zadovoljna i odgovaraju mojoj koži. Stvarno mislim da je ovaj serum nešto što bi svatko trebao isprobati jer je kao čaša vode za žednu kožu.


You Might Also Like

2 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe