O nama

Pozdrav!

Autorice ovog bloga su dvije sestre koje su velike zaljubljenice u sve vrste šminke i kozmetike. Karmen je studentica prava sa riječkom adresom, a Iva studira arhitekturu u Ljubljani.


Za pisanje bloga smo se odlučile zato što želimo prenijeti sva naša mišljenja i iskustvo ostalim djevojkama koje dijele jednaku strast kao i nas dvije. Mislimo da je zanimljivo da imamo potpuno različiti tip kože i zbog toga pokrivamo zaista široko područje u njezi kože. Često stavljamo na test isti proizvod i zatim uspoređujemo kako se ponaša na jednom tipu kože a kako na drugom. Naša preferencija su prvenstveno proizvodi drogerijskog ranga, no ponekad se 'nagradimo' luksuznijim komadom šminke, manje preparativom.


Cilj naših recenzija je dati što objektivniji pogled i komentare o proizvodima koje koristimo. Ne možemo vam garantirati da će vam proizvodi koje mi preporučimo sto posto odgovarati, no same koristimo proizvode za koje vjerujemo da su zaista dobri. Svačija koža je drugačija i isti proizvod ne mora nužno odgovarati svima. U recenzijama se uvijek nađu podijeljena mišljenja, zato je bitno objektivno procijeniti tip proizvoda te vaše osobne preferencije. Apsurdno je pljuvati shimerasti ruž kada zapravo nosite samo mat finish. Ukoliko nismo posebno naglasile da se iz konkretnog razloga radi o lošem proizvodu, nemojte odustati od njega. Prije svega svakome preporučamo ukoliko je moguće da prije kupnje obavezno isprobate proizvod na sebi putem testera. Ipak, cure, molimo vas da po drogerijama ne otvarate maskare. One najčešće na uvid imaju izloženu isključivo četkicu ili sliku iste, nekada niti to. Unatoč tome, nemojte si uzimati za pravo uništiti regularni proizvod te zamislite kako bi bilo vama da izdvojite svotu novaca i otkrijete da ste kupile sasušenu maskaru.


Svaka konstruktivna kritika na ovom blogu je dobrodošla, dok će neprimjereni komentari biti uklonjeni. Ne podržavamo govor mržnje na internetu, no to možemo kontrolirati nažalost samo u okvirima ovoga bloga. Veselimo se svim ostalim savjetima, mišljenjima i pitanjima te ostalom ćaskanju vezanom uz pripadajući sadržaj.

Svi tekstovi i fotografije su naše autorsko djelo, te ih je zabranjeno koristiti i preuzimati bez našega dopuštenja. Ukoliko želite koristiti nešto od navedenog molimo da nas kontaktirate. Svi mi ulažemo vrijeme u vođenje bloga ponajprije iz ljubavi, pa zbilja ne vidimo poantu pripisivanja zasluga na tuđe ime.


Kao što smo već rekle, imamo različite tipove kože. Za Karmen vrijedi sljedeće:

Tip kože: mješovita – pretežito masna, sa manjim nepravilnostima
Podton kože: neutralan ka toplom (žutom)
Koža tijela: normalna, sa suhim dijelovima
Kosa: prirodno smeđa, sklona brzom mašćenju

Za Ivu je karakteristično:

Tip kože: mješovita, sklona dehidraciji
Podton kože: neutralan do hladan (roza)
Koža tijela: suha do izrazito suha
Kosa: prirodno smeđa, sklona brzom mašćenju


kutaksrece@gmail.com


Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe