Recenzije: The Balm Sexy Mama matirajući puder & L'oreal Paris La Vie En Glow paleta highlightera

22:16


U današnjem postu pišem vam o dva proizvoda koji su sastavni dio mog svakodnevnog šminkanja. Puder u kamenu za matiranje i praškasti highlighter savršeno se slažu na mojem licu sa masnom T-zonom i normalnim obrazima. S godinama sam stekla naviku šminkanja određenim proizvodima i takva rutina mi zaista odgovara. Oduvijek sam više voljela praškaste proizvode koji pristaju mojem tipu kože.




Ako, kao i ja, muku mučite sa pretjeranim lučenjem sebuma na pojedinim dijelovima lica znate koliko je važno naći kvalitetan i postojan puder u kamenu koji radi svoj posao. Matirajući puder završni je dodir koji "zaključava" tekući puder i drži masnoću pod kontrolom.


Sexy Mama jedan je od pudera u kamenu koji doslovno želim isprobati već nekoliko godina. Jedan je od najpoznatijih i najhvaljenijih The Balm proizvoda. Dolazi u čvrstom, kartonskom pakiranju sa magnetnim zatvaranjem, a sadrži 7,08 grama. The Balm brend osnovan je 2004. godine, ne testira svoje proizvode na životinjama i ne koristi parabene u svojoj proizvodnji. Izdvajaju se sa posebno veselim, vintage pakiranjima koji sadrže i zanimljive nazive. Iako spada pod šminku drogerijskog ranga ima nešto skuplje cijene.


Dostupan je na Notino web shopu po cijeni od oko 140 kuna. Prednosti naručivanja sa online web shopa su razne no meni je najbitnija sigurnost da proizvod nije otvarao nitko prije mene i rok od 90 dana za povrat robe (kod šminke i ostalih proizvoda namijenjenih za higijenske potrebe ukoliko su otvarani, korišteni ili potrošeni, nije moguće izvršiti povrat, što je u skladu sa našim Zakonom o potrošačima) ako iz nekog razloga niste zadovoljni svojom kupovinom. Pri kupnji skuplje šminku zaista nemam volje kao detektivka u drogeriji provjeravati je li netko otvorio, swatchao ili koristio artikl koji namjeravam kupiti. Zbog toga se sve češće okrećem online kupovini, a Notino se pokazao kao iznimno kvalitetan i pouzdan web shop.


No, da se vratim na recenziju pudera kojeg koristim oko mjesec dana u kombinaciji sa raznim tekućim puderima. Na pakiranju je naznačeno da se radi o translucentnom (prozirnom) puderu i zaista je tako iako puder u pakiranju izgleda žućkasto. Mislim da bi se taj ton vidio tek nakon puno nanesenih slojeva na lice što zaista nije potrebno. Većina pudera za matiranje koje sam koristila ostavljaju bijeli trag koji na licu koje tada izgleda praškasto i prenašminkano. Ovaj puder pruža prirodan izgled bez straha da ćete imati dojam zabetoniranosti lica. Vro je fino mljeven, minimalno se trusi i kožu ostavlja zaglađenom. Ja ga nanosim na dva načina. Ako mi šminka mora potrajati cijeli dan nakon tekućeg pudera, uzmem vlažni beauty blender i lagano utapkam Sexy Mamu na T-zonu koja mi se najviše masti. Nakon toga koristim kist. U slučaju da šminku namjeravam nositi nekoliko sati puder nanosim kistom kojeg također prvo lagano utiskujem u pore, a nakon toga zagladim lice u smjeru dlačica na koži.

Puder nema nikakav miris, kroz dan se može popravljati i nadograđivati ukoliko je to potrebno no ja nisam imala potrebe za tim. Moje lice drži matiranim 5, 6 sati a nakon toga primjećujem lagani sjaj na području nosa koji se može ukloniti papirićima za matiranje. 


Za one koje zanima sastav pudera moram napomenuti kako ovaj ne sadrži talk.
Od mene ovaj puder zaslužuje čistu peticu i preporučila bih ga svima kojima je potrebno matiranje zbog viška sebuma. Trajnost ovog pudera ovisiti će i o ostalim proizvodima u vašoj rutini šminkanja. Ja sam ga koristila u kombinaciji sa tekućim puderima mat završetka (Revlon ColorStay, W'n'w Photofocus, L'oreal Infallible, Catrice HD) i sa svima je funkcionirao odlično. Nije pomjerao tekuću podlogu niti ostavljao tragove na sušim dijelovima lica koje povremeno znam imati.


Sljedeći proizvod koji sam vam željela predstaviti je L'oreal Paris La Vie En Glow paleta highlightera. Ova paleta dio je L'oreal ljetne kolekcije pod nazivom "Wake Up And Glow" koja još sadrži tekući highlighter, bronzer, rumenilo i BB kremu. Možete je pronaći u dvije nijanse: Warm Glow i Cool Glow. 


Nijansa palete La Vie En Glow koju ja imam je Cool Glow. Sastoji se od četiri highlightera, sadrži 5 grama proizvoda i proizvedena je u Italiji. Već po samom nazivu palete jasno je da sadrži highlightere hladnog podtona što mislim da je idealno za nadolazeće hladnije dane.
Kada pređete prstima po panovima highlightera tekstura im je kremasta i baršunasta. Veoma su pigmentirani i s jednim potezom prsta dobiti ćete potpuni sjaj. Kada ih nanosite kistom priča je nešto drugačija, ali ne znatno. Highlighteri su i dalje pigmentirani no u manjem obujmu. U sebi imaju sitni shimmer, koji inače ne volim u highlighteru, no na licu on ne dolazi do izražaja.


 Nijanse sa lijeva na desno:
01 Moonlight - snježno bijela nijansa sa plavkastim odsjajem. Ja je koristim ispod obrve i u kutovima očiju.
02 Oh My Gold - žućkasto zlatna nijansa sa sitnim shimmerom. 
03 Pink Pearl - roskasto zlaćana nijansa. Najmanje pigmentirana od svih nijansi, no meni najdraža. Daje suptilan i najprirodniji sjaj.
04  Bronze Glaze - brončano zlatna nijansa. Za mene pretamna da bi je mogla koristiti u svrhu posvjetljivanja lica no odlična je kao sjenilo ili bronzer za utopliti lice.


Sve nijanse lako se blendaju i s njima možete postići prirodan izgled, ali i snažniji sjaj ukoliko to želite. Odlična stvar kod ove palete je to što možete kombinirati i miksati nijanse te svaki put dobiti poseban sjaj na licu. Ja osobno najčešće miješam drugu i treću nijansu.


Na poleđini palete možete vidjeti prijedlog koju nijansu možete koristiti na kojem dijelu lica. Naravno na vama je da isprobate kombinaciju koja vam najviše odgovara. Cijena ove palete na Notinu je oko 78 kuna.


Pozitivna strana ovakve palete je što je možete koristiti na više načina. U nedostatku sjenila ili bronzera u ovoj paleti ćete pronaći sve nijanse s kojima ćete moći kreirati cjelokupni look. Highlighteri su postojani i na mojem licu se zadrže cijeli dan.


Kako vam se sviđaju ovi proizvodi? Jeste li isprobale neke od njih? Ja mogu reći da su oba zauzela pozicije u mojem make up kutku i neće se ubrzo maknuti. :)
Šaljem vam pozdrave i puse do sljedećeg posta! 







You Might Also Like

2 comments

  1. The Balm me zanima. Voljela bih ga probati iako ja nemam ni masnu a ni mješovitu kozu lica.
    Pa tako mi bilo koji puder u kamenu odgovara
    Tu sam sretnica! A sto se tice highlightera - koristim najcesce Mary Lou. Najbolja mi je.
    Ali volim i essence rainbow za svaki dan. Ta dva su mi naj i stalno ih koristim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao, blago tebi! Stvarno imaš zahvalnu kožu i vjerujem da bi ti i ovaj puder odgovarao.
      Mary Lou je vrhunski highlighter, usudila bi se reći i najbolji među ponudom u drogerijama. Meni je od Essenca najbolji njihov Pure Nude highlighter u nijansi 10 Be my highlight koji su sve žive blogerice hvalile. :) Šteta što ga nema više u ponudi. :/

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe