Empties – skincare

22:33


Biti će vam dovoljan jedan pogled na naslovnu sliku da vidite o čemu vam pišem ovaj put. Za razliku od prijašnjih empties postova, ovaj sadrži isključivo proizvode za lice koje sam potrošila u posljednjih godinu, dvije. Moja rutina njege kože nije komplicirana i sastoji se od svega par koraka. U svojoj rutini držim se onoga: Manje je više i ne gušim kožu sa previše slojeva seruma, emulzija, krema i maski. Razlog tome je moja zahvalna koža koja mi, osim masne T-zone, proširenih pora i pokojeg prištića, ne radi probleme u vidu akni, komedona i ostalih nepoželjnih gostiju. J


Kao prvi korak u rutini upotrebljavam micelarnu vodu. S vremenom sam se toliko naučila na nju i ne mogu zamisliti da skidam šminku na neki drugi način. Volim isprobavati različite, a ovdje se nalazi nekoliko praznih ambalaža.  


Bioderma Sensibio H2O micelarna otopina (roza)
Iako joj je cijena nešto viša ovu micelarnu namjeravam kupovati do kraja života. J Jedna je od rijetkih koja ne ostavlja film na koži nakon upotrebe, nema mirisa i dobro uklanja sav make up. Nešto teže skida dugotrajne mat ruževe no i oni skliznu nakon što prislonim natopljenu blazinicu na usne i sačekam par minuta. Ne iritira mi područje oko očiju i zaista je nježna.
Kupujem ponovno? Definitivno da, jednu imam u upotrebi, a drugu u zalihi.
   
Bioderma Sebium H2O micelarna otopina (zelena)
Ova micelarna me toliko razočarala da sam ju jedva uspjela potrošiti. Svaki put kada bi je koristila lice bi me automatski počelo svrbiti i jedva sam čekala umiti se hladnom vodom nakon korištenja. Nisam sigurno što mi kod nje nije odgovaralo pošto je namijenjena upravo mojem tipu kože. Šminku je skidala nešto slabije od prethodno opisane verzije sa rozim čepom.
Kupujem ponovno? Definitivno ne. Ovu micelarnu stavljam u rang sa Biobaza micelarnom o kojoj sam pisala ovdje.


Garnier Skin Naturals dvofazna micelarna voda
Prva micelarna koju sam probala, a da sadrži ulje u sebi. Ova micelarna me oduševila i ni sama ne znam koliko sam pakiranja potrošila. Šminku skida bez ikakvih problema, čak i postojane mat ruževe i vodootpornu maskaru. Zbog ulja koje sadrži ostavlja mastan trag na koži, a nakon dugotrajne upotrebe primijetila sam da mi isušuje lice. Iako se čini da ulja ima manje u bočici, obje faze se troše jednakomjerno.
Kupujem ponovno? Trenutno ne, pogotovo u zimskom razdoblju kada mi treba dodatne hidratacije.

Garnier Skin Naturals micelarna voda
Ovo je jedna među prvim micelarnim vodama koje sam isprobala kada su došle na naše tržište. I moram priznati da je još uvijek jedna od boljih. Najsličnija njoj je roza Bioderma Sensibio micelarna. Nježno uklanja šminku, ne iritira mi lice i ne ostavlja film na koži. Volim je kupiti s vremena na vrijeme jer znam da dobro radi svoj posao.
Kupujem ponovno? Trenutno ne, no nekada u budućnosti svakako.


Eau Thermale Avene Cleanance micelarna voda
Isprobala sam putnu verziju ove micelarne vode namijenjenu za masnu i problematičnu kožu. Dobro je uklanjala make up i nije mi iritirala okoloočno područje. Ove dvije stavke su mi najbitnije kod izbora micelarne. Imala je nježan miris, nije ostavljala mastan trag na koži i nakon korištenja nisam imala osjećaj da me lice zateže.
Kupujem ponovno? Da, čim potrošim zalihe koje trenutno imam.


Nakon skidanja šminke micelarnom slijedi umivanje i drugi korak uklanjanja up-a u potpunosti. Nakon svake micelarne obavezno umijem lice bez obzira na to što na nekima stoji da ispiranje nije potrebno. Za to najčešće koristim proizvode u obliku gelova i pjena.


Mirati gel za čišćenje lica
Jedan od mojih favorita kada se radi o proizvodima za čišćenje lica upravo je ovaj Mirati gel. O njemu sam pisala detaljnu recenziju ovdje i stojim iza svega što sam tamo navela. Mirati kozmetika je slovenski brend koji ima izrazito kvalitetne, prirodne i organske proizvode. Ovaj gel najčešće sam koristila u jutarnjoj njezi zbog nježnih sastojaka koje sadrži (aloe vera i eterično ulje limuna) i osjećaja svježine koji bi imala nakon umivanja. Iako mu je miris nešto intenzivniji, ja sam se s vremenom navikla na njega. Ne sadrži SLS, mala količina je dovoljna za očistiti lice i traje zaista dugo. Imate moje iskrene preporuke za ovaj gel ako ga još niste isprobale.
Kupujem ponovno: Definitivno da.

Afrodita Cosmetics Clean Phase mlijeko za čišćenje
Ovo je jedino mlijeko za čišćenje koje sam isprobala do sada, a čini mi se i posljednje. Nikako se nisam mogla priviknuti na mliječnu teksturu ovog proizvoda i kakav osjećaj ostavlja na mojoj koži. Najviše problema sam imala sa uklanjanjem šminke sa očiju. Svaki puta oči bi mi suzile jer bi mlijeko nekako dospjelo u oči pa bi ga morala u potpunosti isprati vodom. Ostatak make up-a je dobro uklanjalo, ali meni se nije svidjelo. Nije namijenjen mojem tipu kože no isprobala sam ga iz znatiželje.
Kupujem ponovno: Definitivno ne.


L'oreal Paris Sublime Fresh pjena za uklanjanje nečistoća
Ovo je jedna od boljih pjena za lice koju sam redovito koristila i bila u potpunosti zadovoljna s njom. Za cijelo lice mi je bila dovoljna jedna, do jedna i pol pumpica. Potrošila sam ju u proljetno-ljetnom periodu pa nisam primijetila da me isušivala. U potpunosti bi uklonila sve ostatke šminke oko očiju bez iritacija. Koristila sam je u noćnoj rutini u kombinaciji sa Foreo Mini Luna uređajem. Ova pjena namijenjena je normalnoj i kombiniranoj koži. Ne sadrži alkohol i sapun, no sveprisutni SLS je teško izbjeći u ovakvim proizvodima.
Kupujem ponovno: Vjerojatno da.

Krasna pjena za čišćenje lica
Među potrošenim proizvodima našla se još jedna pjena za čišćenje lica koju sam isprobala zahvaljujući slovenskoj kolegici Nini sa bloga Ninnieboo. Krasna pjenu koju sam koristila u jutarnjoj i večernjoj rutini. Bila je nježna, no dovoljno učinkovita da s njom očistim lice u potpunosti od šminke. Sadrži cvjetnu vodu lavande koja ima umirujuća sredstva. Ima suptilan miris lavande koji nije intenzivan i ne zadržava se na licu. Na dnu sastojaka koje sadrži nalaze se prirodna eterična ulja. Za očistiti cijelo lice dovoljna je jedna, do jedna i pol pumpica.
Kupujem ponovno: Da, ako budem u prilici.


Elemis Superfood pre-biotic gel za čišćenje
Iako sam isprobala samo mini verziju ovog gela za čišćenje od 30 ml uspjela sam steći prve utiske o njemu. Koristila sam ga u jutarnjoj njezi za uklanjanje viška sebuma i ostale nečistoće koja se pojavi tokom noći. Namijenjen je svim tipovima kože i sadrži sastojke superhrane te pro biotike. Ovaj hranjivi gel mi se svidio jer je nježno očistio moje lice, a nakon korištenja nisam imala neugodan osjećaj zatezanja što mi se često zna dogoditi sa drugim gelovima. Nisam ga koristila za uklanjanje šminke i zato ne mogu napisati svoje utiske što se tog dijela tiče.
Kupujem ponovno: Ne bih kupila full size proizvod samo zbog njegove visoke cijene.


Nakon što u potpunosti uklonim sav make up i umijem se na red dolaze tonici, termalne vode i hidrolati koje redovito koristim. Rijetko kada preskočim taj korak jer volim osjetiti lagano hlađenje na licu koje pružaju ovakvi proizvodi, a i nerijetko na vlažno lice nanosim serume i kreme. Među praznim proizvodima našli su se:


Cosmel Fresh Hydro Tonic
Jedan od moji najdražih tonika upravo je ovaj Cosmelov. Trenutno u zalihama imam novo pakiranje koje čeka na korištenje. Ovo je izuzetno osvježavajući i hidratantni tonik koji umiruje lice. Namijenjen je osjetljivoj koži, a ja ga volim koristiti zbog odličnog sastava. Djeluje antioksidativno i čisti pore. Ne sadrži alkohol i ne iritira mi kožu. Lijepo osvježi i pripremi lice za kremu. Volim ga našpricati na lice i tokom dana kada nemam šminku za osvježenje. Ima odličnu pumpicu koja fino rasprši proizvod u finu maglicu. Svakako bacite pogled na ovaj post gdje je Iva recenzirala dvije Cosmel kreme za lice ukoliko vas zanima ovaj hrvatski brend.
Kupujem ponovno: Definitivno da.  

Dvorec Trebnik osvježavajući tonik
O ovom toniku pisala sam detaljnu recenziju ovdje stoga neću duljiti o njemu. Ovo je jedan od rijetkih tonika koji sadrži alkohol, a odgovarao je mojoj koži. Nije me isušivao niti sam primijetila ikakve iritacije tokom korištenja. Na licu mi je ostavljao tanak sloj koji mi nije smetao. U sebi sadrži ekstrakt američke lijeske (hamamelis) koja se koristi za zatvaranje pora i smirivanje kože nakon upale.
Kupujem ponovno: Da, ako budem u prilici iako imam dražih tonika od ovog.

Bio Beaute by Nuxe losion s narančinom vodicom
Odličan tonik, osvježavajućeg mirisa i nježnog sastava. Koristila sam ga svakodnevno ujutro i navečer nakon umivanja. Lijepo bi osvježio i hidratizirao moju kožu. Nije me isušivao i nije ostavljao ljepljivi trag na licu. Namijenjen je svim tipovima kože. Sadrži vodicu organske naranče i dio je linije za organsku njegu kože lica. U međuvremenu Nuxe je redizajnirao bočicu tonika i izmijenio njegov sastav stoga se ova moja verzija više ne može kupiti. Noviju nisam još isprobala no ne sumnjam da je imalo lošija.
Kupujem ponovno: Ne, samo iz gore navedenog razloga. Noviju verziju bi voljela isprobati. 

La Roche-Posay Serozinc
Ovaj sprej namijenjen je masnoj koži sklonoj aknama. Iako nemam problema sa aknama odlučila sam ga se isprobati zbog svoje masne T-zone i viška sebuma koji se nakuplja tokom dana. Glavne zadaće spreja su reguliranje sebuma, antioksidativno i protuupalno djelovanje i smanjenje nepravilnosti na koži. Ne mogu potvrditi da ovaj sprej djeluje čudotvorno i uklanja sav sebum, ali sam redovitim korištenjem primijetila da mi se koža manje masti tokom dana. Koristila sam ga ujutro i navečer, sprej je vrlo ugodan na licu, brzo se upija i smiruje trenutno crvenilo nastalo umivanjem.
Kupujem ponovno: Sigurno. Iskreno, ni sama ne znam što čekam. J

Bocassy Paris Clean&Tone micelarna voda
Iako se ugurala među tonike na sliku, spada pod iskorištene micelarne vode. Davno sam iskoristila ovu micelarnu i zbog toga, nažalost moje mišljenje nije svježe. Koliko se sjećam nisam bila zadovoljna ovom micelarnom. Nije me posebno oduševila jer je ostavljala ljepljivi trag na licu i nije s lakoćom skidala težu šminku. Cijena je previsoka za količinu koju dobijete u pakiranju. Miris joj je bio presnažan za micelarnu vodu i mislim da je skroz nepotreban u takvom proizvodu.
Kupujem ponovno? Ne, jer me nije posebno oduševila te zbog cijene.  


Treći korak u mojoj njezi kože sastoji se od seruma i krema. Kako imam mješovitu kožu ponekad koristim samo serum ili samo kremu, ovisno o tome koliko mi je hidratacije potrebno. Tokom toplijih mjeseci dovoljan mi je samo jedan proizvod.


Lancome Advanced Genifique Youth Activating Concentrate
Iako sam isprobala samo tester ovog seruma za lice voljela bi se jednom u budućnosti počastiti ovim proizvodom koji mi je iznimno odgovarao. Serum je namijenjen svim tipovima kože i svim dobnim skupinama. Tekstura mu je gušća, mliječne boje i lako se razmazuje. Brzo se upija u kožu koja je odmah nakon nanošenja meka i zaglađena. Ima fini miris koji nije prenapadan. Bio je odlična podloga za sve moje pudere i BB kreme. Nije mi iritirao kožu niti izazivao crvenilo. Iako ovaj serum ima funkciju pomlađivanja kože to iskreno nisam primijetila, no niti ne očekujem čuda od seruma i krema.
Kupujem ponovno: Da, u većoj mililitraži.


Afrodita Cosmetics Hydra Thermal Hydra Active koncentrat
Cijela Hydra Patch linija od Afrodite svidjela mi se čim se pojavila u našim drogerijama. Odlučila sam se isprobati serum koji je namijenjen normalnoj koži. Formula ovog seruma je vrlo lagana i prozračna. Ja sam ga koristila u ljetnim mjesecima i bio mi je dovoljan kao samostalna njega. Ne začepljava pore, brzo se upija u kožu i ne ostavlja mastan ili ljepljiv trag. Iako mi je jedna pumpica bila dovoljna za cijelo lice poprilično sam ga brzo potrošila. Koristila sam ga u jutarnjoj i večernjoj njezi. Ima blag miris koji nije napadan. Bio mi je dobra podloga za make up.
Kupujem ponovno: Da.


Skintegra Spectra serumska emulzija
Upravo trošim drugu bočicu Spectre što je dokaz da mi je ovo jedan od najboljih seruma koje sam isprobala. Ima zanimljivu ružičastu boju koja me podsjeća na Hubba Bubba žvakaće iz djetinjstva i uvijek je sa smiješkom nanosim na lice. Nema nikakav miris. Namijenjena je svim tipovima kože, hipoalergena je i pruža antioksidativnu zaštitu. Za cijelo lice dovoljna mi je pumpica i pol. Lako se razmazuje i brzo se upija u kožu. Ostavlja kožu nahranjenom i trenutno je osvježi i umiri ako na licu imam crvenila. Nije mi čepila pore. Tekstura joj je lagana i kremasta. Koristim je u jutarnjoj i večernjoj njezi.
Kupujem ponovno: Definitivno da.


Uriage Eau Thermale Bariesun krema sa SPF 50+
Prošlo ljeto koristila sam ovu kremu koju sam nanosila na lice, vrat i dekolte najčešće prije odlaska na plažu. Iako sam bila skeptična kako će moja mješovita koža reagirati na kremu koja bi zbog visokog SPF-a trebala biti bogata i masna ugodno sam se iznenadila. Krema ima bogatu teksturu i na prvu ostavlja bijeli trag na licu no kada se bolje umasira u kožu dobro se upije, a trag nestane. Nije preteška i ne ostavlja mi lice masnim što mi je bilo najveće iznenađenje. Odlično mi je štitila lice od sunčevih zraka. S ovom kremom nisam imala strah od crvenila i zaista me odlično štitila. Nije mi čepila pore.
Kupujem ponovno: Vjerojatno da.


SVR Sun Secure Blur SPF50
Moje najveće otkriće među kremama sa visokom zaštitom od sunca definitivno je ova. Počela sam je koristiti nakon eventa ovog brenda kada smo se Iva i ja po prvi puta susrela s njim. Kremu smo dobile na poklon i već nakon prvog korištenja sam se zaljubila u nju. Tekstura kreme je mousse, prozračna je i lagana. Lagano se razmazuje i brzo upija. Ne ostavlja film na koži, ne masti je dodatno i odlična je kao baza prije make up-a. Ima svijetlo narančastu boju i nježan miris. U planu mi je napisati detaljniju recenziju ove kreme jer ću je svakako nastaviti koristiti.
Kupujem ponovno: Definitivno da! 


Vichy Idealia krema za lice
Potrošila sam tester verziju ove kremice koja je namijenjena za normalnu i mješovitu kožu. Miris joj je neintenzivan i nježan. Kremaste je teksture, a koža nakon nanošenja bude mekana i nahranjena. Iako se upije u kožu na mome licu je ostavljala sjajni trag što mi se nije sviđalo. Za mene je ipak bila prebogata i kroz dan bi primijetila da mi se T-zona brže zamasti. Ova tester verzija mi je bila dovoljna da vidim odgovara li mi krema ili ne. Ako se dvoumite oko kupnje svakako vam preporučam isprobati tester jer joj cijena nije baš povoljna.
Kupujem ponovno: Ne.

Afrodita Cosmetics okoloočna krema
Ovo je jedna od mojih omiljenih krema za područje oko očiju. Dovoljno je bogata i hranjiva, lijepo se upije u kožu i nije premasna. Dugo mi je trajala jer je mala količina  dovoljna za njegu okoloočnog područja. Nije mi izazivala milije niti iritacije. Nježna je i ima suptilni miris. Ja sam je koristila u večernjoj njezi jer mi je za dnevnu ipak bila prebogata. Namijenjena je za osjetljivu kožu. Ne sadrži parabene, silikone i vazelin.
Kupujem ponovno: Da, kada isprobam par kremica koje su mi na WL. 


Zadnja kategorija potrošenih proizvoda je nekoliko maski za lice koje sam koristila povremeno. Nisam stekla naviku koristiti maske redovito, jednostavno zaboravim no trudim se barem jednom tjedno pružiti koži dodatnu njegu.

Avon Planet Spa Luxurious Refining peel of maska za lice
Maska za lice sa ekstraktom crnog kavijara bezbojne je boje i sadrži sitni zlatni shimmer. Ima intenzivan miris u kojem se osjeća i alkohol što mi se nije svidjelo. Ljepljiva je i najlakše se nanosi plosnatim kistom. Kada se nanese u tankom sloju potrebno je 10 do 15 minuta da se osuši. Lagano se skida i ne čupa sitne dlačice na licu kao što je slučaj sa popularnim crnim maskama. Nakon maske lice mi je trenutno mekše i zaglađeno. Nisam primijetila da su mi pore bile čišće nakon korištenja ove maske no to je sigurno i zbog neredovitog korištenja. Nije mi izazivala crvenilo, svrbež ili neke druge iritacije.
Kupujem ponovno: Ne jer me se nije dojmila toliko da bi ponovila kupnju.

L'oreal Paris Pure Clay maska za čišćenje lica
Ovu masku kupila sam jer je namijenjena osobama masne kože sa višakom sebuma. Također pomaže očistiti pore i matira kožu. Sadrži tri vrste gline i ekstrakt eukaliptusa koji joj daje svježinu i intenzivan miris. Nakon prvih par korištenja primijetila sam da mi je preintenzivna na dijelovima gdje mi je koža normalna. Nakon umivanja pojavilo bi se crvenilo. Zato sam je nanosila samo na T-zonu i dijelove sa proširenim porama. Dobro bi očistila kožu i imala sam osjećaj zatezanja odmah nakon korištenja. Ne sviđa mi se miris koji je presnažan.
Kupujem ponovno: Ne, zbog crvenila koje mi se pojavilo na dijelovima lica.

Uriage Eau Thermale Hyseac SOS pasta za prištiće
Tester verzija ove paste zaista mi je dugo trajala pošto se nanosi samo na prištić, a ne na cijelo lice. Čim bi primijetila da bi mi preko noći mogao izrasti neželjen gost koristila bi ovaj proizvod. Pasta je gusta, sivkaste boje i neutralnog mirisa. Svrha mu je isušiti prištić tokom noći, a njen glavni sastojak cinkov oksid radi upravo to. Nakon potrošene mini verzije bila sam zadovoljna s njenim djelovanjem i odlučila sam se kupiti punu veličinu koja sadrži 15 grama i trajati će vječno.
Kupujem ponovno: Da, kao što sam spomenula iznad.

Melem labelo za usne
Balzam koji koristim već godinama i uvijek imam par komada u zalihi. Tokom zime najbrže mi smiri peckanje i suhu kožu na usnicama. Ostavlja masni i bogati trag koji se nikada u potpunosti ne upije u usnice nego bude kao barijera između hladnog i suhog zraka. Nije kremast kao onaj u teglici no meni to ne smeta. Sviđa mi se što se nalazi u sticku pa ne moram koristiti nokte za vađenje proizvoda. J Iako volim isprobavati različite mazalice za usne Melemu se uvijek vraćam.
Kupujem ponovno: Da, uvijek i zauvijek.

Vjerovale ili ne, ovo su svi moji potrošeni proizvodi za lice. Iako mislim da se oni najsporije troše s ovim postom dokazala sam drugačije. Sviđa li vam se ovakav tip emptisa gdje pišem samo o jednoj kategoriji proizvoda? Jeste li koristile neke od mojih emptisa i kako su vama odgovarali? Što ste vi potrošile u posljednje vrijeme?

Šaljem vam pozdrave i puse do sljedećeg posta. 







You Might Also Like

8 comments

  1. Super ideja za Emptiese određene kategorije! Proučit ću neke od SPF krema, jer sam još uvijek u potrazi za nemasnom formulom koju bi koristila na svakodnevnim bazama. 😊

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. :) Toliko mi se nakupilo praznih ambalaža jer dugo nisam pisala emptise pa mi se činilo zanimljivim kategorizirati ih malo drugačije.
      Vjerujem da bi ti se SVR kremica sigurno svidjela jer je potpuno nemasna, a ima visoku zaštitu.

      Izbriši
  2. Odličan post.Imamo mnogo zajedničkih favorita

    OdgovoriIzbriši
  3. Moja tri top proizvoda su na ovih listi, a vidim da se i vama sviđaju: SVR blur, roza Biodermina micelarna i Cosmel tonik... Njih u svako doba mogu bez brige preporučiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s tobom, ta tri proizvoda vjerojatno nikada neću prestati kupovati. Obožavam kada nađem nešto što mi u potpunosti odgovara i što mogu preporučiti drugima. :)

      Izbriši
  4. Jako volim čitati empties postove, i super mi je ova ideja gdje pišeš potrošene proizvode za određenu kategoriju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su empties postovi jedni od najdražih za čitati, ali ih dosta rijetko pišem (što se može vidjeti po broju proizvoda u postu). Drago mi je da ti se sviđa ova ideja. :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe