Dva proizvoda koje će svaka koža voljeti

22:30



U današnjem postu vam predstavljam Madara fluid za dubinsku hidrataciju te Ren Vita Mineral hidratantnu dnevnu kremu. Oba proizvoda su divan izbor za baš svaki tip kože, a u nastavku pročitajte zašto.


Za početak, uvijek kada pišem o proizvodima za njegu lica ukratko opišem svoj tip kože. Ona je mješovita, izuzetno dehidrirana i sklona nepravilnostima. Zato mi je dosta teško naći idealnu kombinaciju proizvoda koji ciljano djeluju na moju problematiku, pogotovo ukoliko uzmemo u obzir da se tokom godine njeno stanje mijenja. No, ono što mi uvijek odgovara je dobra hidratacija. O svojoj rutini njege kože sam pisala ovdje tako da bacite oko ukoliko vas zanima.


Prije predstavljanja proizvoda voljela bih reći i par riječi o brendovima, koji su me osvojili upravo zbog svoje filozofije. Ukoliko još niste čule za Madaru, riječ je o divnom skandinavakom brendu kojeg su osnovale četiri žene s ciljem da koriste isključivo najbolje prirodne i organske sastojke u svojim proizvodima. Korišteni sastojci dolaze iz bilja sa sjevernih šuma, livada i jezera što je upravo posebnost ove kozmetike. Ren Skincare ima također zanimljivu priču. U vrijeme nastajanja, žena osnivača Ren-a je bila trudnica s vrlo osjetljivom kožom, što ga je potaklo da kreira proizvode bez iritansa, sintetičkih sastojaka, mineralog ulja, parabena i sl. Simpatičan detalj je i da Ren na švedskom znači čisto, te od tuda slogan Clean Skincare koji povezuje cijelu filozofiju brenda.



Madara Deep Moisture Fluid je proizvod namijenjen normalnoj do mješovitoj koži. Dio je njihove linije dnevne hidratacije za sve tipove kože. Tako uz ovaj fluid postoji još verzija za suhu do vrlo suhu kožu te verzija za masnu i mješovitu kožu. Fluid je poseban zbog svoje izuzetno lagane formule koja se vrlo brzo upija. Dolazi u plastičnoj ambalaži na pumpicu koja je vrlo higijenska za korištenje, te čuva proizvod svježim i zaštićenim. Forma fluida je vrlo praktična za korištenje ljeti jer je puno laganija od kreme, a jednako je učinkovita. Miris je biljni, no ugodan i ne prenapadan. U mome slučaju ovaj fluid sam koristila isključivo kao podlogu hidratantnoj kremi jer mi samostalno nije bio dovoljan. Obavezno uzmite to u obzir ukoliko imate suhi tip kože ili izuzetno dehidriranu kožu kao ja. Moj je zaključak ukoliko tražite jednostavnu, prirodnu njegu, te nemate prezahtjevnu kožu ovaj proizvod će vam biti super. Jako mi se sviđa što je riječ o organskom, eko proizvodu, sa vrlo kvalitetnim sastavom (ukoliko zažmirimo na alkohol). Cijena proizvoda je oko 230 kn.


Aqua, Rosa Damascena (Rose) Flower Water*, Alcohol, Glycerin***, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Trifolium Pratense (Red Clover) Flower Extract*, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract*, Cetearyl Alcohol, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Dicaprylyl Carbonate, Cetearyl Glucoside, Tilia Cordata (Linden) Flower Extract*, Artemisia Vulgaris (Mugwort) Extract*, Lecithin, Betaine, Stearic Acid, Palmitic Acid, CI 77891 (Titanium Dioxide)****, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Sodium Phytate, CI 77019 (Mica)****, Lactic Acid, Aroma**, Citral**, Limonene**, Linalool**.

* Ingredients from organic farming
** Natural essential oils
*** Made using organic ingredients
**** Pure mineral pigments
ECOCERT Certified, Cruelty Free, Vegan, Eco Packaging



Proizvod koji bi nanosila odmah nakon fluida je Ren Vita Mineral hidratanta krema. Ona je puno bogatije teksture od Madara fluida i potrebna je stvarno mala količina. Oduševilo me je to što iako na prvu djeluje pomalo masno i gusto, na licu ne ostavlja nikakav osjećaj težine te kada se upije lice ima mat finiš. I kod ovog proizvoda ambalaža je plastična bočica na pumpicu, no ima i potiskivač od ispod koji omogućava da se proizvod u potpunosti iskoristi. Također ambalaža je na jednom dijelu providna tako da točno vidite koliko proizvoda još imate na raspolaganju. Ovo je daleko moja najomiljenija ambalaža kada je riječ o kremama za lice! Sadrži i odlične sastojke poput ulja šipka i brusnice koji su bogati vitaminima A i E, kao i mineralni kompleks cinka, bakra i magnezija koji, kako Ren tvrdi, daje koži energiju te je čini sjajnom i svježom. Dok bi za masniji tip kože ova krema mogla biti preteška, za normalni i mješoviti tip kože je puni pogodak. Kao noćna njega odgovarala bi svim tipovima kože. Pošto je moja koža vrlo dehidrirana obavezno sam je koristila uz Madara fluid, kao i neke druge hidratantne serume te je odlično funkcionirala u svakoj kombinaciji. Cijena proizvoda je oko 240 kn.


Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Camelia Oleifera Seed Oil, Cetearyl Ethylhexanoate, Myristyl Myristate, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Caprylic/ Capric Triglyceride, Cetearyl Glucoside, Rosa Canina Fruit Oil, Triheptanoin, Oryzanol, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil, Parfum* (Fragrance), Carbomer, Tocopherol, Pueraria Lobata (Kudzu) Symbiosome Extract, Cassia Alata Leaf Extract, Phenoxyethanol, Cymbopogon Martini Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Rosa Damascena Flower Oil, Sodium Hydroxymethylglycinate, Magnesium Aspartate, Zinc Gluconate, Laminaria Ochroleuca Extract, Rosa Damascena Extract, Copper Gluconate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Benzyl Benzoate, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Linalool

*100% Natural Fragrance





Kako vam se čine ova dva proizvoda i biste li ih voljele isprobati? Koristite li neki proizvod od ova dva brenda i imate li kakve preporuke?


You Might Also Like

1 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe