L’Occitane En Provence bademovo koncentrirano mlijeko Recenzija

14:20

kutak-srece-loccitane-bademovo-mlijeko-notino_hr

Današnja recenzija posvećena je proizvodu kojeg obožavam koristiti u zimskim mjesecima. L'Occitane proizvodi doživljaj su za sva osjetila i volim isprobavati njihovu mirisnu ponudu. Ovo nježno mlijeko profinjene teksture ubrzo je postalo jedno od mojih omiljenih krema za tijelo.


 

Moja koža tijela zaista nije zahtjevna. Većinom je normalna, a laktovi i koljena mi znaju biti suhi i hrapavi. Nemam problema sa preosjetljivošću i iritacijama.  Jedini sastojak na koji mi koža reagira crvenilom i peckanjem je alkohol. Trudim se redovito ju njegovati hranjivim kremama, a piling koristim jednom tjedno. Ljeti nisam redovita u korištenju mazalica i ne podnosim onaj ljepljiv osjećaj koji većina njih ostavlja. Zato je zimi drugačija priča. Uživam se nakon tuširanja mackati i nahraniti kožu pije odlaska na spavanje.

kutak-srece-loccitane-en-provence-notino_hr

L'Occitane kolekcija od badema jedna je od najmirisnijih i hranjivijih koje imaju u ponudi. Sastoji se od raznih ulja za tuširanje, krema za ruke i tijelo, pilinga i sapuna. Amande krema za tijelo je proizvod koji koristim oko dva mjeseca. Već na prvi pogled jasno je da se radi o luksuznom proizvodu. Dolazi u staklenoj posudici sa metalnim poklopcem koja je zaista teška i odaje dojam skupocjenosti. Staklenka je dodatno upakirana u kartonsku kutiju. Pakiranje od 200ml moglo bi vam se učiniti malim s obzirom na paprenu cijenu od preko 300 kuna. No već nakon prvog korištenja znala sam da će mi ovo mlijeko potrajati.

kutak-srece-notino_hr-loccitane-bademovo-mlijeko

loccitane-kutak-srece-bademovo-mlijeko-notino_hr

Miris ovog mlijeka za tijelo je u isto vrijeme blag i snažan. Toliko je ugodan i smirujući da me odmah opusti. Nije napadan već profinjen i slatkast. Na koži se zadržava nevjerojatno dugo stoga vam može poslužiti i kao parfem ako volite nježne i puderaste note. Kombinacija bademovog mlijeka i ulja idealna je za sve ljubitelje slasnih, očaravajućih mirisa. Nakon početnog zadovoljstva mirisom oduševila me i tekstura ovog mlijeka. Većina mlijeka koje sam isprobala poprilično su rijetka i ne ostavljaju kožu nahranjenom. Tekstura ovog bademovog mlijeka je nemasna i lagana. Kožu ostavlja glatkom, mekanom i podatnom. Sve grube dijelove učinkovito omekšava i koža mi je automatski hidratizirana.

kutak-srece-loccitane-amande-krema-notino_hr

Ponekad mi se zna dogoditi da me koža tijela zateže nakon tuširanja pa čak i malo svrbi, ovisno o tome kakav gel za tuširanje koristim. Kada nanesem ovo mlijeko osjetim kako mi se vraća elastičnost kože i ona bude dubinski nahranjena. Ekstrakt iz orahovih sjemenki zaslužan je za njegujući dio dok ekstrakt badema pruža učvršćivanje i stimulira staničnu obnovu kože. U opisu ove kreme stoji da sa redovitim korištenjem koža postaje vidljivo učvršćena i satenski meka. Sa drugim dijelom se mogu u potpunosti složiti i to već nakon par upotreba. Nisam primijetila da mi je koža nešto posebno čvršća nakon mjesec dana korištenja. Na takve tvrdnje se redovito oglušim jer smatram da sam proizvod za tijelo (koliko god kvalitetan bio) ne može drastično promijeniti kožu bez ostalih faktora kao što su redovito vježbanje i pravilna ishrana.

kutak-srece-notino_hr-amande-loccitane

Ja ga koristim nakon svakog tuširanja, a posebnu pažnju pridodajem dijelovima gdje imam strije te osjetim kako su na dodir manje izražene. Nakon depilacije mi ne iritira kožu već je umiruje i hrani. Ne ostavlja masni trag nego baršunasti osjećaj pod prstima. U posudi izgleda kao gusti maslac no s lakoćom se razmazuje i upija kao npr.losion. Vjerujem da ću ga obožavati i ljeti jer ima finu teksturu i ne ostavlja ljepljiv trag. Ako nemate naviku redovito mazati tijelo nakon tuširanja, a potrebna vam je dodatna njega ovo mlijeko će vas preobratiti. J Toliko je mirisno i njegujuće da se ja veselim svakom tuširanju čak i danima kada sam toliko umorna da samo želim leći u krevet.

loccitane-en-provence-kutak-srece-notino_hr-amande-krema

kutak-srece-notino_hr-loccitane-en-provence-amande-mlijeko

L'Occitane proizvode možete kupiti na Notino web shopu gdje zaista imaju veliki izbor raznih proizvoda. Nadam se da sam vam uspjela dočarati koliko mi se svidjelo ovo mlijeko te da ćete ga imati prilike isprobati. Ovo je jedan od proizvoda s kojim zasigurno nećete pogriješiti ako ga se odlučite pokloniti ili ako izrazite želju da ga želite dobiti za poklon. (Hint: bliži nam se Valentinovo. J)

kutak-srece-beauty-blog-loccitane-amande-notino_hr

kutak-srece-loccitane-amande-krema-s-bademom-notino_hr

Želim vam ugodan dan i šaljem zagrljaje i puse do sljedećeg posta.











You Might Also Like

4 comments

  1. Divne fotke, kao i uvijek. :) Iz ove linije sam isprobala kremu za ruke i još uvijek pamtim taj divan miris, ali ipak mislim da neću kupiti ovaj losion, koliko god on bio dobar jer si nekako ne mogu opravdati trošenje te sume na losion za tijelo, nažalost. XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno. :)
      Miris je stvarno nešto posebno, meni je među omiljenima i nikako ga se ne mogu zasititi. A što se tiče cijene stvarno je paprena i potpuno te razumijem. Ovo je primjerak koji si priuštiš ako si zaista veliki ljubitelj baš tog mlijeka ili se počastiš npr. jednom godišnje. ;)

      Izbriši
  2. Kakvo lepo pakovanje 😍 S obzirom da imamo jako sličan tip kože preporučila bih ti da pređeš na ulja za kupanje kako bi izbegla neugodan osećaj nakon tuširanja pa da moraš sve nadoknađivati mazalicama umesto da koža odradi svoje. Inače obožavam mazalice i ovo je dobronamerni savet jer sam ja sebi na taj način napravila veliki problem. Ukoliko budeš u prilici isprobaj Estar body butter - oduševiće te.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na savjetu. :) Ponekad koristim uljne gelove za tuširanje i stvarno odgovaraju mojoj koži. Nakon njih zaista nemam potrebe za dodatnim mazanjem jer ne osjećam da me koža zateže. Najdraži su mi Afroditini gelovi sa dodatkom ulja, a na listu stavljam ovaj koji si mi preporučila.

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe