U potrazi za idealnim crvenim ružem...

14:08

Kutak-srece-red-lipstick-Notino-hr

Ono što je mala crna haljina u ormaru, je u makeup kolekciji crveni ruž. Iako je crveni ruž pravi klasik, često je teško odabrati onu pravu nijansu za sebe.


Naravno uz pravu nijansu, moramo pogoditi i teksturu te završnicu ruža. Osobno volim da je ruž ugodan na usnama i da dugo traje. Zato odabirem mat završetak jer uz njega imam najmanje popravaka tokom nošenja. Zlatno pravilo je da usne prvo obrubite olovkom jer će na taj način nanos ruža biti vrlo precizan, a olovka ujedno može spriječiti “curenje” ruža izvan linije usana.

Kutak-srece-crveni-ruzevi-notino-hr

Kutak-srece-crveni-ruzevi-kolekcija

Vjerujem da idealnu nijansu ruža možete pronaći isključivo isprobavanjem. Opće je pravilo da tamnije, duboke, te burgundy nijanse sa plavim podtonom odgovaraju osobama hladnog tona kože (svjetlije puti, plavkastih žila), a žarke, svjetle, te nijanse koje vuku na naračasto i koraljno odgovaraju  toplom tonu kože (topla žućkasta i maslinasta put te zelene žile). Ukoliko niste sigurne koja je vaša put, vjerojatno je neutralna, što znači da možete eksperimentirati sa ruževima iz obje skupine. Unatoč tonovima, nema razloga da ne isprobavate različite nijanse ruževa jer vas nekada može iznenaditi kako vam stoji nijansa koja je izvan vaše uobičajene zone komfora.

Kutak-srece-idealni-crveni-ruz

Kutak-srece-kolekcija-crvenih-ruzeva

Ja svakako volim eksperimentirati sa ruževima i u mojoj kolekciji ih ima jako puno, a što se tiče crvenih nijansi, na slikama možete vidjeti koji su se to primjerci našli kod mene. Na prvi pogled vam nijanse mogu djelovati vrlo slično, gotovo jednako. I zapravo ste potpuno u pravu, tek sitne nijanse razlikuju ove ruževe. Svima je zajedničko to da se radi o punoj, “krvavoj” nijansi crvene, hladnijeg podtona. Napisati ću vam ukratko par riječi o svakom, a ako vas zanima još nešto o njima slobodno me pitajte u komentarima.

Kutak-srece-crveni-ruz

Kutak-srece-creni-ruzevi-swatch

Golden Rose Velvet Matte ruževima sam posvetila zasebni post, a vjerovatno ste već čule da su to ruževi odlične kvalitete za vrlo malu cijenu. Savršena crvena nijansa za mene je u broju 18. Završetak ruža je mat, na usnama je relativno ugodan te vrlo postojan.

Kutak-srece-Golden-Rose-Velvet-Matte-lipstick

Givenchy Le Rouge Mat u nijansi 329 Rouge Stiletto je zadnji novitet u mojoj kolekciji što se tiče crvenih ruževa. Na usnama je iznimno ugodan, gotovo baršunast te vrlo lagane teksture. Ruž je vrlo pigmentiran, a nijansa prilično neutralna, klasična crvena. Moj primjerak je stigao sa Notino web shopa, gdje ćete zasigurno pronaći svoju idealnu crvenu nijansu ruža. Kako ova nijansa izgleda na meni možete vidjeti na slici ispod.

Kutak-srece-Givenchy-Le-Rouge-Mat-Lipstick-Notino-hr

Kutak-srece-Givenchy-Le-Rouge-Mat-Notino-hr

MAC Russian Red je ruž duboke crvene nijanse plavkastog podtona i satinskog završetka.  Vrlo lijepo klizi na usnama prilikom nanošenja, nije isušujuć te je postojan. Ja sam ga odabrala radije nego slavnu nijansu Ruby Woo koja je puno toplija, a tekstura mu je tvrđa i suša, što mi se nije svidjelo.

Kutak-srece-MAC-Russian-Red-Lipstick

Chanel Rouge Hydrabase Creme Lipstick u nijansi 762 Image Rose je vjerovali ili ne moj prvi crveni ruž. Sada ga držim u kolekciji više iz sentimentalnosti pošto ga više ne nosim, no i dalje mislim da je nijansa jako lijepa. Za razliku od prije spomenutih ruževa, ovaj je kremastog završetka i formula mu je hidratantna.

Kutak-srece-Chanel-Rouge-Hydrabase-Creme-Lipstick

Maybelline Color Sensational u nijansi 470 Red Revolution je vrlo kremasti ruž i uz njega će vam usne izgledati baš sočno. Rekla bi da ovo zapravo nije prava crvena nijansa, već duboka ružičasta što možete i vidjeti na swatchu. Također se razlikuje i pigmentacijom koja je puno slabija od prije spomenutih ruževa, tako da će vam itekako dobro doći olovka kojom ćete obrubiti, a nije na odmak i potpuno ispuniti usne prije nanošenja ruža.

Kutak-srece-Maybelline-Color-Sensational-Red-Revolution

Što se tiče mog savršenog crvenog ruža, mislim da ga još uvijek nisam pronašla. Da se razumijemo, ovi ruževi su vrlo korišteni i voljeni, ali i dalje sam u potrazi za onim  koji će biti “the one”.  Voljela bi naći mrvicu tamniju hladnu crvenu nijansu, a da nije bordo te formulu koja je dugotrajna, mat i lagana na usnama. 

Pišite mi imate li vi svoju idealnu crvenu nijansu? Nosite li crveni ruž svakodnevno  ili isključivo za posebne prilike i večere?

You Might Also Like

2 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe