SPF kreme: usporedba i recenzija

20:52

kutak-srece-notino_hr-spf-kreme

Moram biti iskrena i reći vam da sam tek prije par godina odlučila štititi svoju kožu tokom ljeta kako spada. Prije toga sam se obožavala pržiti na suncu kao gušter i zaista mi nije bilo bitno koji faktor koristim i hoće li mi on biti dovoljan za osjetljivu kožu, pogotovo lica. Tek kada sam počela primjećivati sitne smećkaste mrljice niz rub čela i iznad gornje usnice shvatila sam da je vrag odnio šalu i da moram promijeniti način njege lica tokom ljeta ako želim održati kožu zdravom i privlačnom.


spf-zastita-kutak-srece-notino_hr


U ovom postu pisati ću o tri kreme koje ja koristim na dnevnoj bazi. Izmijenjujem ih po potrebi i želji, ovisno o tome koliko ću dugo biti na suncu, hoću li nanositi make up nakon njih i sl. Radi se o SVR Sun Secure Blur kremi sa zaštitnim faktorom 50, REN Clean Screen matirajućoj emulziji sa SPF-om 30 i EUCERIN Sun Oil Control Dry Touch gel kremi sa SPF-om 50. 

Započeti ću sa SVR kremicom koju koristim već drugu godinu za redom:

kutak-srece-svr-blur-sun-secure-spf50

SVR Sun Secure Blur SPF 50
Tekstura: Ako niste još isprobale ovu kremu sigurno ćete na prvu biti iznenađene njenom teksturom kao što sam i ja bila. Riječ je o laganoj „mousse“ teksturi koja je pjenasta pod prstima. Čim ju nanesem ona zagladi i zablura površinu lica baš kao što stoji u samom nazivu. Krema je gusta, ne razlijeva se i lako se razmazuje.

Djelovanje: Za moju masnu T-zonu ova krema je idealna jer lijepo popuni pore i matira kožu kroz cijeli dan. Nije teška i masna nego ostavlja lagan i baršunast osjećaj na koži. Idealna je za osobe sa proširenim porama i masnom/mješovitom kožom. Otporna je na vodu, znoj i trenje. Idealna je kao podloga za make up.

Miris: Nema klasičan miris kao što ima većina krema sa visokom SPF zaštitom. Miris joj je nježan i blag, a nestane kroz par sekundi nakon što se nanese na kožu. 

kutak-srece-svr-cosmetics-blur-spf50-sun-secure

Pakiranje: Dolazi u klasičnoj, mekanoj plastičnoj tubici i sadrži 50 ml. Lako se istiskuje no pred kraj ju je teško do kraja istisnuti. Zbog toga ju ja uvijek razrežem škarama i detaljno pokupim prstima sve ono što je ostalo po rubovima. Voljela bi da ova krema dolazi u „airless“ pakiranju kako bi je mogla bez poteškoća svu potrošiti. Općenito mislim da su takva pakiranja najbolja i da se mene pita sve bi tekuće proizvode pakirala u takvu ambalažu. J

Sastojci: Aqua (Purified Water), Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cyclopentasiloxane, Polymethyl Methacrylate, Caprylyl Methione, Glycerin, Ethylhexyl Triazone, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Peg-12 Dimethicone/PEG-20 Crosspolymer, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Polyester-7, Dimethicone, Niacinamide, Aminomethyl Propanol, Beta-Carotène, Caprylhydroxamic Acid, CI 15850 Daucus Carrota Sativa (Carrot) Root Extract, Dimethicone Crosspolymer-3, Glycine Soja Oil, Hydrogenated Phosphatidycholine, Lecithin, Lepidum Sativum Sprout Extract, Phenetyl Alcohol, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, 1-2 Hexanediol, Caprylyl Glycol, Ceteth-20, Dimethiconol, Disodium Edta, Lysolecithin, Neopentyl Glycol, Diheptanoate, Peg-75 Stearate, Pentylene Glycol, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Polyacrylate Starch, Steareth-20, Triethoxycaprylsilane, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), CI 77492.

Cijena i dostupnost: Cijena joj je 124 kune, ali se često može uhvatiti na popustu. Dostupna je u svim ljekarnama koje drže Svr kozmetiku i na online web shopovima.

Zaključak: Od kada sam isprobala ovu kremu redovito je koristim svako ljeto. Odlično štiti od sunčevih zraka i drži moju masnu T-zonu pod kontrolom. Lijepo sjeda na lice, ne mrvi se, nije teška i ne čepi mi pore. Kao podloga za make up je savršena jer vam uz nju neće trebati primer pošto ona zagladi i popuni pore. Imate sve moje preporuke za isprobati ovu kremicu.

kutak-srece-spf-zastita-kreme-swatch-notino_hr

kutak-srece-ren-cosmetics-clean-screen

REN Clean Screen SPF 30

Tekstura: Od sve tri kreme koje recenziram u ovom postu ova je najsličnija klasičnoj kremi za sunčanje sa visokim SPF-om. Bijele je boje i poprilično je gusta. Kada je nanesem na lice moram je brzo utrljati u kožu kako se ne bi počela sušiti i ostavljati bijeli trag. Iako sam se nadala da ne ostavlja nikakve tragove to nije slučaj. Zbog svoje gustoće ostavlja bjelkasti film na licu i kada se osuši imam osjećaj kao da sam stavila masku na lice.

Djelovanje: Krema ima SPF zaštitu 30 i kroz dan me dobro štiti od sunca. Ne sviđa mi se kako sjedi na licu i nema dobru moć upijanja. Kao podloga za make up je solidna, ali ja ju koristim isključivo kao samostalnu zaštitu od sunca zbog gore navedenih razloga. Iako nije navedeno da je vodootporna, meni se nije ispirala u moru i poprilično je dugotrajna. Ima mineralni SPF koji djeluje od trenutka kada se nanese na kožu, bez čekanja od 20-tak minuta kao što je to slučaj kod krema sa kemijskim filterima.

Miris: Ima specifičan biljni miris koji ne očekujete kod kreme sa SPF-om inače. Nakon što se krema osuši na licu i miris polako ispari. Meni osobno ne smeta previše no ne mogu ni reći da mi je ugodan.

kutak-srece-ren-cosmetics-clean-screen-spf30

Pakiranje: Ono što me oduševljava kod brenda Ren općenito je njihova „clean filozofija“. Naime oni su se obvezali da će do 2021. godine proizvoditi proizvode čija se pakiranja mogu 100% reciklirati, ponovno upotrijebiti ili kompostirati. Pakiranja će biti proizvedena od 100% recikliranih materijala.
Tuba u kojoj se nalazi ova krema je 50% PCR plastika, a čep 100%. Dizajnirana je da bi se reciklirala. Sadrži 50 ml.

Sastojci: Zinc Oxide 22%; Inactive Ingredients: Aqua (Water), Caprylic/Capric Triglyceride, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Caprylyl Caprylate/Caprate, Propanediol, Arachidyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Coco-Glucoside, Oryza Sativa Starch, Pongamia Glabra Seed Oil, Microcrystalline Cellulose, Behenyl Alcohol, Phenoxyethanol, Arachidyl Glucoside, Isostearic Acid, Lecithin, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Polyhydroxystearic Acid, Passiflora Edulis Fruit Extract, Ethylhexylglycerin, Glyceryl Oleate, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil, Xanthan Gum, Cellulose Gum, Sodium Chloride, Hippophae Rhamnoides Oil, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil, Cinnamomum Camphora Linalloliferum (Ho Wood) Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Glucose, Parfum (Fragrance), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linalool.

Cijena i dostupnost: Ren proizvodi dostupni su u odabranim drogerijama, a cijena ove kreme iznosi 252,00 kune.

Zaključak: Tolike sam nade polagala u ovu kremu i mislila da će biti idealna za moj tip kože, ali nažalost nije me uspjela oduševiti. Najveći problem kod nje je bijeli trag koji ostavlja na licu i osjećaj težine koji imam kada se osuši. Iako dobro štiti od sunca nisam zadovoljna njenom teksturom i najrjeđe je koristim od sve tri spomenute kreme u postu.

kutak-srece-spf-zastita-kreme-svr-eucerin-ren-swatch-notino_hr

kutak-srece-eucerin-oil-control-notino_hr


Tekstura: Tekstura ove gel kreme vrlo je lagana, lako se razmazuje i brzo upija u kožu. Nije masna niti teška i ne ostavlja apsolutno nikakav trag na licu. Iako se na prvu pod prstima može čini masnom kada se osuši na licu nemam osjećaj da sam nanijela kremu sa visokim zaštitnim faktorom. Ono što mi se ne sviđa kod nje je što se zna mrviti na licu ako je nanesem previše.

Djelovanje: Ova krema namijenjena je osobama sa masnom kožom sklonoj aknama. Iako imam vrlo masne dijelove kože, na sreću nemam problema sa aknama no često isprobavam upravo ovakve kreme. Ono što me razočaralo kod ove kreme je što ne drži sebum pod kontrolom. Sa njom se vrlo brzo zasjajim (kroz sat, dva) i onda imam osjećaj da je prstima mogu skinuti sa lica.  Formula koja se tako lijepo razmazuje i upija kroz par sati na mojem licu počinje se skidati i ne pruža više mat izgled. Na malo nižim temperaturama biti će idealna dok trenutno imam osjećaj da je preslaba.

kutak-srece-notino_hr-eucerin-oil-control-spf50

Miris: Miris je poprilično nenametljiv i blag. Ne zadržava se predugo na licu i nije agresivan.

Pakiranje: Krema dolazi u plastičnoj bočici sa pumpicom koja dobro funkcionira. Sadrži 50 ml, a za cijelo lice meni su dovoljne dvije pumpice.

Sastojci: Aqua, Homosalate, Polymethylsilsesquioxane, Butyl Methoxydibenzoylmethane   Ethylhexyl Salicylate   Octocrylene   Alcohol Denat   Tapioca Starch   Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid   Cyclomethicone   Behenyl Alcohol   Cetearyl Alcohol   Methylpropanediol   Silica Dimethyl Silylate   Glycerin   L-Carnitine   Glycyrrhetinic Acid   Glycyrrhiza Inflata Root Extract   Sodium Stearoyl Glutamate   Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer   Carbomer   Xanthan Gum   Sodium Hydroxide   Sodium Chloride   Trisodium EDTA   Ethylhexylglycerin   Phenoxyethanol 

Cijena i dostupnost: Svoj primjerak nabavila sam na Notino web shopu po cijeni od 125,90 kuna gdje možete pronaći i ostatak Eucerin asortimana.

Zaključak: Ako ste u potrazi za laganom, a učinkovitom kremom sa visokom  SPF zaštitom ovo je moja preporuka. Krema ne čepi pore, nije masna i ne ostavlja trag na licu. Neće vam odgovarati jedino ako imate izrazito masnu kožu, a želite matirani izgled. Meni se pokazala dobrom kao podloga za make up no ako je nanesem previše zna se mrviti sa lica.

notino_hr-kutak-srece-spf-kreme-eucerin-ren-svr

Nadam se da vam je ovaj post bio koristan i zanimljiv. Sve tri kreme koje sam recenzirala različite su, ali dobro rade svoj posao, a to je zaštita od opasnih sunčevih zraka. Ja inače redovito uvijek pocrvenim u licu i na predjelu dekoltea što se ove godine nije dogodilo jer sam redovito koristila zaštitu.
Koje vi kreme koristite sa SPF-om i koje su vam se pokazale najboljima?
Šaljem vam pozdrave i puse do sljedećeg posta.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe