Testiranje Weleda kozmetike

19:12

kutak-srece-weleda-notino_hr

Vjerujem da je većina vas čula za njemački brend prirodne kozmetike Weleda. Iskreno, mene je zainteresirao tek kada su blogerice počele hvaliti njihovu Skin Food kremu, koja je valjda jedan od njihovih najpoznatijih proizvoda. Odlučila sam isprobati neke od proizvoda koje imaju u svojoj ponudi.



Weleda proizvode možete naručiti sa Notino web shopa gdje imaju raznoliku ponudu. S obzirom na moju mješovitu kožu lica isprobavanje bogate i hranjive Skin Food kreme nije dolazilo u obzir, kao ni njene laganije verzije koja je i dalje namijenjena osobama sa suhom kožom. Zato sam izabrala četiri proizvoda koji su mi se učinili zanimljivima i koji bi mi mogli odgovarati.

kutak-srece-weleda-hair-care-notino_hr

Prvi na redu je Weleda HairCare pšenični šampon protiv peruti. Dolazi u jednostavnoj plastičnoj ambalaži i sadrži 190ml. Ne sadrži silikone, parabene niti SLS. Trebao bi učinkovito čistiti vlasište, temeljito oprati kosu i osloboditi kosu od prhuti.
Moja kosa je polu duga, nije tretirana bojama nikada, ne petlja se i poprilično je gusta. Najveći problem mi je osjetljivo vlasište koje se kroz dan, dva počne mastiti. Nakon toga me počinje svrbiti i stvara se prhut.  Većinom koristim šampone namijenjene za uklanjanje prhuti, ali mislim da i same znate koliko je teško pronaći idealnu formulu koja će vam odgovarati duži period. Šampone redovito mijenjam, a regenerator i maske koristim po potrebi (otprilike jednom mjesečno). 

kutak-srece-weleda-hair-care-swatch-notino_hr

Iznenadilo me koliko je ovaj pšenični šampon tekuć tako da trebam pripaziti svaki put kod doziranja da ne pretjeram sa količinom. Ima blagi biljni miris koji me podsjeća na mentu, a kada ga umasiram u tjeme lagano hladi. Ne pjeni se kao ostali šamponi koji sadrže SLS što nekima može biti neobično, ali to je samo zato jer smo svi navikli da pjena automatski znači čisto. Testirala sam ga oko dva mjeseca i zaista mogu reći da mi se tjeme preporodilo. Manje je iziritirano i puno manje me svrbi. Perut nije nestala u potpunosti, ali se svakako smanjila. Inače kosu perem svaka tri dana kako sam i radila dok sam testirala ovaj šampon. Nisam primijetila da mi je isušivao kosu.

weleda-hair-care-šampon-kutak-srece-notino_hr 

Nakon svih pozitivnih strana ovog šampona moram se osvrnuti i na one negativne.  Već nakon trećeg ili četvrtog pranja primijetila sam da mi kosa nije čista onako kako sam inače navikla. Nije imala volumena kada bi je posušila i samo bi beživotno padala. Zbog toga sam ga počela koristiti u kombinaciji sa drugim šamponima. Prvo bi kosu oprala nekim „jačim“ šamponom kako bi bila sigurna da sam uklonila svu masnoću i prljavštinu, a zatim sam sa Weledom obavila završno pranje. Jednostavno sam shvatila da je on sam preslab i preblag da temeljito očisti tjeme. Kako ja koristim suhi šampon, lak za kosu i  sprejeve za zaštitu od topline kada perem kosu potreban mi je šampon koji je dovoljno jak da ispere sve te silikone sa dlake. Također se brzo troši jer nikada nisam sigurna koliko mi zaista šampona treba da bi temeljito oprala svu kosu.
Cijena ovog šampona je nešto viša, oko 70 kuna, ali to je uobičajeno za prirodne proizvode bez štetnih kemikalija. Smatram da je ovaj šampon dobar ako se, kao i ja, borite sa peruti i osjetljivim vlasištem. Žao mi je što ga ne mogu koristiti samostalno zbog toga jer mi ne opere temeljito svu kosu, ali u kombinaciji sa agresivnijim šamponima meni je odgovarao.

kutak-srece-weleda-citrus-dezodorans-notino_hr

Kao što sam u vječitoj potrazi za idealnim šamponom za kosu isti je slučaj i sa dezodoransima. Volim isprobavati prirodne dezodoranse iako mi se za sada niti jedan nije pokazao dovoljno dobrim. Weleda Citrus dezodorans trebao bi se učinkovito boriti protiv neugodnih mirisa i dugoročno pružati osjećaj ugode i svježine. Ne sadrži aluminijske soli, ali mu je alkohol na visokom prvom mjestu na listi sastojaka. Ni sama ne znam zašto to nisam provjerila prije svog odabira jer mi koža pazuha uvijek negativno reagira na alkohol. Nakon depilacije sam ga samo jednom našpricala i osjetila sam snažno peckanje i nelagodu. Zbog toga sam ga koristila samo onda kada nisam imala svježe izdepilirane pazuhe. Svejedno bi znala osjetiti peckanje i zaista mogu reći da mi ovaj dezodorans ne odgovara.

kutak-srece-weleda-prirodni-dezodorans-citrus-notino_hr

Miris mu je snažan i citrusan, a alkohol se jako osjeti. Dolazi u staklenoj bočici sa raspršivačem koji dobro radi. Pakiranje definitivno nije praktično za putovanja i morate biti oprezni kako rukujete s njim da vam slučajno ne bi skliznuo iz ruke. Onih nekoliko puta kada me nije toliko peckao da ga moram isprati nisam primijetila da je posebno učinkovit. Citrusni miris se zadržava na koži nekih pola sata nakon čega počinje slabiti. Namijenjen je za sve tipove kože, ali ja sam mišljenja da svakako nije za osjetljivu. Sadrži 100ml, a cijena mu je oko 90 kuna što definitivno nije u rangu drogerijskih dezodoransa. Ako vam ne smeta alkohol u sastavu ovaj dezodorans bi vam se mogao svidjeti. Za mene je definitivno preagresivan.

kutak-srece-weleda-mama-notino_hr

Jedna od Weleda linija za njegu kože koja me jako zainteresirala je Pregnancy and Lactation. Namijenjena je, kako i samo ime kaže, trudnicama. 😊 Kako sam trenutno u 7.mjesecu trudnoće ulje za njegu kože za strije idealan je proizvod za mene. Cijena mu je 140 kuna za 100ml. Nalazi se u tamnozelenoj staklenoj bočici koja podsjeća na lijekove iz starinskih apoteka. Na vrhu ima pumpicu koja odlično funkcionira. Ovo ulje tvrdi da ostavlja kožu elastičnom i njegovanom. Omekšava je i čini baršunasto mekanom. Uz to štiti kožu tijekom trudnoće. Namijenjeno je svim tipovima kože, a sastoji se od uljnih mješavina.

kutak-srece-notino_hr-weleda-ulje-za-strije-swatch

Odmah na početku moram reći da sam ja svoje prve strije dobila u 5.mjesecu trudnoće na području stražnjice i bedara. Prije isprobavanja ovog ulja mazala sam se drugim kremama i uljima namijenjenima za njegu kože u trudnoći jednom dnevno. Pošto strije najčešće ovise o genetskim predispozicijama i niti jedno ulje ili krema ne može spriječiti njihov nastanak moja očekivanja su vrlo realna kada se radi o ovakvim proizvodima. Razlog isprobavanja Weledina ulja nije bio da mi se strije uopće ne pojave već njega kože tijela dok prolazi kroz velike promjene. 😊 Miris mu je biljni i poprilično intenzivan, a na koži se zadržava dosta dugo i ja ga osjetim skoro kroz cijeli dan. Ulje je vrlo hranjivo i gusto, ali se s lakoćom razmazuje. Kada se umasira u kožu ostavlja masni trag koji bi mi inače smetao ako sam u žurbi, ali trenutno mi se većinu vremena nigdje ne žuri pa sačekam neko vrijeme prije oblačenja. Nakon njega koža mi bude mekana i glatka. Zadovoljna sam kako mi ovo ulje nahrani kožu i nakon njega nemam osjećaj zatezanja.

kutak-srece-weleda-ulje-za-strije-notino_hr

kutak-srece-weleda-birch-piling-notino_hr

Posljednji proizvod koji sam izabrala za testiranje je Weleda Birchpiling za tuširanje. Piling je dio njege koji najčešće zanemarim, ali čim dođe ljeto i sezona depilacije pokušavam barem jednom do dva puta tjedno ukloniti mrtve stanice sa kože. Ovaj piling dolazi u praktičnoj, mekanoj tubi iz koje se proizvod lako može istisnuti. Tekstura mu je kremasta, ali dovoljno gusta da ne curi kroz prste dok ga utrljavam u kožu. Sadrži puno malih zrnaca koja su dovoljno snažna za učinkoviti piling, ali nisu pregruba. Vrlo mala količina potrebna je za cijelo tijelo što znači da će mi ovaj piling dugo trajati. Inače poprilično brzo trošim takve proizvode što sa ovim nije slučaj. 

kutak-srece-notino_hr-weleda-birch-piling

Piling se lako ispire pod tušem i ne ostavlja masni trag na koži. Nakon njega koža je glatka i mekana. Ima citrusni miris koji razbuđuje sva osjetila i meni odlično odgovara po ovim vrućinama. Sadrži 150 ml, a cijena mu je 80 kuna. Svakako ga preporučujem svima koji vole nježne, ali učinkovite pilinge.

Za kraj moram spomenuti situaciju koja mi se po prvi puta dogodila sa narudžbom kod Notina. Naime, plastični čepovi od Weleda ulja protiv strija i citrusnog dezodoransa došli su oštećeni (jedan je puknuo u potpunosti dok je drugi napukao) na moju adresu. Kartonska pakiranja i staklene bočice su bile u originalnom stanju. Ja sam odmah po otvaranju proizvode slikala te stupila u kontakt sa Notino odjelom za reklamacije. Ponuđene su mi dvije opcije: poklon bon u vrijednosti od 25 kuna ili mogućnost reklamacije proizvoda. Ako bi se odlučila reklamirati ta dva proizvoda trebala bi ih poslati nazad Notinu i nakon povratne informacije iz odjela za reklamacije bili bi mi poslani novi proizvodi.
Pošto se ovdje radilo samo o čepovima, a proizvodi su bili netaknuti te su im pumpice radile ispravno odlučila sam se ne reklamirati proizvode već što prije krenuti sa njihovim isprobavanjem za ovu recenziju.
Ovdje vam ostavljam linka ka Notino stranici za povrate i reklamacije kako biste se mogle informirati što učiniti ukoliko vam se dogodi nešto slično. Što se tiče mog slučaja uspjela sam ga pozitivno riješiti. Notino ima razne opcije reklamacije proizvoda i povrat robe unutar 90 dana stoga je moj savjet da svakako proučite što možete učiniti ako se nađete u sličnoj situaciji kao i ja.

Koristite li vi Weleda kozmetiku i kako vam se svidjela ova grupna recenzija?
Ako bi vas zanimalo koje proizvode koristim tokom trudnoće slobodno pišite pa ću pripremiti post vezan za taj dio. Također ukoliko imate neke druge ideje ili prijedloge svakako bi mi bilo drago da ih napišete. 😊

Šaljem vam pozdrave i puse do sljedećeg posta.

You Might Also Like

4 comments

  1. Čula sam za Weledu ali nisam nista njihovo koristila.
    Meni najdraže ulje protiv strija je Beauty mama iz Mullera. Niti jednu striju nisam dobila kako sam se njime mazala 😃

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam čula za to ulje uopće, baš ću sada ići pogledati. :)

      Izbriši
  2. Srpske blogerice puno hvale Weleda proizvode, a kod nas ovaj brend nije baš puno u upotrebi. Mene jako zanima njihova pjena za umivanje i krema za lice od Irisa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i ja sam primijetila da se kod nas slabije spominje što je baš šteta jer stvarno Weleda ima super proizvode i odličan izbor za svakoga. I meni je njihova pjena za umivanje na WL, ali kako trenutno imam dvije umivalice u upotrebi morati će sačekati. :) Isto tako, malo me brine alkohol koji se nalazi na visokom mjestu sastojaka pa se bojim da me ne bi isušivala. :/

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe