Recenzija i usporedba: Mac Retro Matte Lipcolour & Deborah Milano Fluid Velvet

23:01

kutak-srece-notino_hr-mac-deborah-lipstick

Za kraj tjedna donosim vam jednu zanimljivu i neočekivanu usporedbu dva tekuća ruža. Moja prvotna ideja bila je recenzirati jednu od nijansi Mac tekućih ruževa pošto sam velika zaljubljenica u mat ruževe. Mac je jedan od brendova čije tekuće ruževe nisam imala prilike isprobati sve do sada.



kutak-srece-mac-cosmetics-tailored-to-tease-notino_hr

Ako niste znali Mac kozmetiku možete pronaći i u ponudi Notino web shopa.  Među 13 nijansi mat ruževa koje imaju ja sam se odlučila za nijansu Tailored To Tease, vibrantna boja fuksije, hladnog tona sa primjesama ljubičaste. Ruž sadrži 5ml i proizveden je u Italiji. Na pakiranju nisam uspjela pronaći rok trajanja no neki prosjek ovakvih ruževa je između 6 do 12 mjeseci.

kutak-srece-notino_hr-mac-retro-lipstick-tailored-to-tease

Dolazi u prozirnoj tubi, popularnog „bullet“ oblika sa crnim mat čepom. Pakiranje nije  luksuzno i elegantno, no meni to i nije previše bitno. Aplikator je spužvasti, u obliku suzice i dovoljno precizan tako da vam uz ovu nijansu neće trebati olovka za obrubljivanje usana.

kutak-srece-mac-cosmetics-retro-lipstick-tailored-to-tease-notino_hr

Tekstura mu je gusta i kremasta. Lako se razmazuje no nije previše tekuć da bi se razlijevao preko ruba usana. Ima slatkasti miris koji se osjeti jedino ako ga pomirišete direktno sa aplikatora. Na usnama se ne osjeti.
Jedan premaz dovoljan je za apsolutnu pigmentaciju, a suši se kroz minutu u potpuni mat završetak. Kada je ruž u potpunosti suh nije neugodan na usnama niti ih skuplja. To se tek osjeti ako nanesem dva ili više sloja za čime definitivno nema potrebe. Ruž postane pretežak i brže se krene skidati sa usana.

kutak-srece-mac-cosmetics-notino_hr-tailored-to-tease-swatch

Preživjeti će piće i poneko nemasno jelo, a nakon 5,6 sati krene blijediti na unutarnjim rubovima usana. Kada ga popravljam bitno je da nanesem tanki sloj samo na dijelove na kojima je ruž izblijedio. Ako stavim još jedan premaz na cijele usne on se počne mrviti, pucati i nije ugodan na usnama.

kutak-srece-mac-cosmetics-deborah-milano-notino_hr

Kada sam uspoređivala ovu nijansu sa ostalima koje imam u svojoj kolekciji pronašla sam par sličnih no Deborah Milano Fluid Velvet mat ruž u nijansi 05 gotovo je identičan dupe po puno pristupačnijoj cijeni. Odlučila sam recenzirati i ovaj ruž kako biste se mogle lakše odlučiti koji kupiti ako se dvoumite pogotovo ako vam cijena igra ulogu.

kutak-srece-deborah-milano-matte-lipstick

Deborah kozmetika nažalost nije više dostupna u našim drogerijama iz ne znam kojih razloga no može se kupiti u susjednim zemljama (Slovenija, BiH, Srbija). Nisam sigurna može li se kupiti na online shopovima. Notino ima Deborah kozmetiku u ponudi no nažalost mat ruževi nisu dio asortimana. Ruž sadrži 3,750 grama i proizveden je u Italiji. Rok trajanja mu je 18 mjeseci. Hipoalergen je i ne sadrži parabene.

kutak-srece-deborah-fluid-matte-lipstick-05

Fluid Velvet ruž dolazi u jednostavnoj uskoj, duguljastoj ambalaži sa crnim čepom. Donji dio je proziran pa se kroz njega može vidjeti realna boja ruža. Aplikator je spužvasti, nešto manji nego kod Mac-a i vrh mu nije toliko precizan već je lagano zaobljen. Osobe koje često nanose tekuće ruževe neće imati problema sa nanošenjem dok bi početnicama ipak savjetovala upotrebu preciznog kistića ili olovke u sličnoj boji za obrubljavanje usana.

kutak-srece-deborah-milano-matte-lipstick-fluid-velvet

Tekstura mu je za mrvicu rijeđa nego što je to slučaj sa Macom. No i dalje se radi o gustoj i kremastoj formuli koja se ne uvlači u sitne borice oko usana niti se razlijeva. Miris mu je kemijski i ne zadržava se na usnama.
Za potpunu pigmentaciju dovoljan je jedan premaz. Suši se u potpuni mat kroz nekoliko sekundi nakon čega je postojan i dugotrajan. Ono što mi se ne sviđa kod ovog ruža je osjećaj koji imam na usnama kada se počne sušiti. Momentalno mi se usnice počnu „stiskati i sužavati“ kao da je netko iz njih izvukao svu vlagu i punašnost. Ne znam kako bolje opisati taj osjećaj no nije ugodan i jedva dočekam da se ruž u potpunosti sasuši. Nakon nekog vremena priviknem se da na usnama imam teži ruž i ne smeta mi kroz dan.

kutak-srece-deborah-milano-matte-velvet-fluid-swatch

Ne preslikava se na čaše i preživjeti će skoro svako jelo, naravno ovisno o tome koliko pažljivo jedete. J Kroz 4, 5 sati počne blijediti sa unutarnjih strana usana što se može popraviti nanošenjem novog, tankog sloja. Kao i kod Mac ruža, trik je u tankim premazima, a ne u debelim slojevima koji ovakvim ruževima zaista nisu potrebni.

kutak-srece-mac-cosmetics-deborah-milano-swatches-notino-hr

Na slikama možete vidjeti koliko su zapravo ove nijanse slične, ja bi se čak usudila reći jednake. Glavna razlika među njima je osjećaj koji ostavljaju na usnama. Mac je nešto lakši i s njim nemam osjećaj da su mi usnice isušene dok ga nosim. Naravno tu je i omjer cijena: za Mac ruž izdvojiti ćete oko 200 kuna za 5 grama proizvoda dok Deborah ruževi imaju cijenu od oko 50-tak kuna za 3,750 grama.

kutak-srece-notino_hr-mac-cosmetics-matte-lipstick-deborah-milano

 Kada bih morala birati između ova dva ruža teško bih izabrala. Oba mi se sviđaju, postojani su i pigmentirani. Ukoliko ste ljubiteljice mat ruževa imate moju preporuku za oba.
Jeste li isprobale neki od ova dva ruža? Koji su vaši omiljeni mat ruževi?

kutak-srece-mac-retro-lipstick-deborah-velvet-fluid-notino_hr

Šaljem vam pozdrave i puse do sljedećeg čitanja. :*




You Might Also Like

8 comments

  1. Divni ruzevi. Nijanse vrh. Moje boje svakako 😍
    I bas ti pristaju!

    OdgovoriIzbriši
  2. Mac nisam isprobala ali deborah je odlican. Najbolji drogerijski matt tekuci ruz i cijena mu je malo veca od 30 kn. U Bosni je oko 16 km, sto je 50tak kuna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na informaciji, odmah ću ispraviti u postu. :) Meni su isto odlični ovi ruževi, jedina im je mana što su malo presuhi i preteški na usnama.

      Izbriši
  3. Odličan post,prava šteta što nemamo Deborah kozmetiku kod nas. Ja obožavam Golden Rose tekuće ruževe,nema im ravnih.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš bezveze što su je makli iz Dm-a. :(
      I meni su GR tekući ruževi omiljeni i još im nisam našla dostojnu zamjenu. Već sada imam podosta nijansi, ali ih jednostavno želim imati sve koliko su ugodni na usnama. :)

      Izbriši
  4. Obje nijanse su preedivne no nekako mac-ova ipak djeluje primamljivije :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su obje toliko slične, a pošto obožavam ovakve nijanse teško mi se odlučiti. :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe