Blagdanski look uz Mac cosmetics proizvode

13:57


Pozdrav svima i dobrodošli u novi post! Trenutno smo u blagdanskom razdoblju, što znači da je vrijeme druženja – od obiteljskih okupljanja, poslovnih zabava do druženja sa prijateljima i dragim osobama. Kako bi tom prilikom zabljesnule i osjećale se lijepo, za vas sam osmislila ovaj jednostavan, a efektan look.



Za ovaj look sam se odlučila koristiti isključivo Mac cosmetics proizvode. Ukoliko vas zanimaju njihovi proizvodi, a ne znate od kuda krenuti, nadam se da će vam moje preporuke biti korisne. Ne znam jeste li znale, no Mac proizvode možete pronaći i na Notinu. To je zapravo odlična stvar pošto se Mac trgovina može naći samo u  Zagrebu i Splitu, a za sve vas kojima je to predaleko tu je online kupovina.


Nego, krenimo sa lookom i proizvodima koje sam koristila. Prije svega na očišćeno lice sam nanijela Biodermin hidratantni serum, o kojem sam pisala i detaljniju recenziju. Volim koristiti ovaj serum prije šminkanja jer je vrlo lagan i lijepo zagladi kožu, a uz to je nahrani kako bi spriječio ono neugodno ljuskanje ispod pudera. Nakon toga na T-zonu nanosim kapljicu Oil control losiona koji će držati taj dio mat.


Puder kojeg koristim za posebne prilike je Mac Studio Fix Fluid. Prekrivanje mu je srednje do visoko ukoliko se nadogradi, a finish mu je mat. Na licu je vrlo postojan te na meni izgleda jednako od kada ga stavim pa do otprilike 6 sati nošenja. Inače ga ne bi preporučila za svakodnevno korištenje jer nije idealnog sastava, no meni nikada nije izazvao nered na koži. Nisam ga setirala puderom u kamenu jer mi je završetak dovoljno mat, a ukoliko imate masnu kožu nemojte zaboraviti i na taj korak. Vrlo hvaljen je Macov puder u kamenu također iz Studio Fix Fluid linije.



Za rumenilo sam koristila Mac Sheertone blush u nijansi Breath of plum, čiju recenziju može pronaći ovdje. Radi se o divnoj zagasitoj ružičastoj nijansi, koja se odlično stapa sa mojim tenom. Vrhove jagodica sam naravno naglasila highlighterom – Extra Dimension u nijansi Whisper Of Gold. Ovaj highlighter daje predivan, intenzivan sjaj, a ne sadrži velike shimmeraste čestice.



Na očima nisam kreirala intenzivan make up jer je u ovom looku naglasak na usnama. Koristila sam duo sjenila iz Macove prošlogodišnje zimske kolekcije. Oba sjenila su shimmerasta, svjetlije je breskvasto zlatne nijanse, a tamnije ljubičasto smeđe nijanse. Započela sam tako da sam tamniju nijansu većim mekanim kistom nanijela u pregib i dobro izblendala. Vanjski kut oka sam dodatno naglasila istom nijansom koristeći nešto manji i precizniji kist. Od unutrašnjeg kuta oka pa do sredine prstom sam natapkala svjetliju nijansu. Za kraj sam sve još jednom lagano izblendala mekanim kistićem kako ne bi bilo vidljivih prijelaza. Nijanse vrlo slične ovima možete naći u mono sjenilima Extra dimension – A natural flirt za svjetliju i Stolen moment  za tamniju.




Na trepavicama sam koristila odličnu Extreme Dimension maskaru, a obrve lagano popunila olovkom u nijansi Spiked. Maskara ima debelu gumenu četkicu, sa kratkim zubcima, a unatoč tome vrlo lijepo razdvoji trepavice. Uz to im daje i dužinu i volumen, tako da imate toplu preporuku za nju.



Kao što sam rekla, željela sam staviti naglasak na usne, i to koristeći divan tamniji ruž boje crvenog vina. Ruž je polumat završnice, što znači da je po nanošenju nešto kremastiji, a s vremenom postaje sve više mat. Zbog takve teksture je jako ugodan na usnama, a ujedno i vrlo postojan. Oblik ruža omogućava precizno nanošenje, tako da sam ga lako nanijela bez da obrubim usne olovkom. Nijansa koju sam koristila je Viva Glam III.



I to bi bio konačni look! Moram priznati da sam na njega potrošila svega 20-ak minuta, a itekako sam zadovoljna rezultatom. Nadam se da vam se svidio ovakav tip posta i pišite mi ako bi voljele vidjeti još lookova koristeći isključivo jedan brend.

You Might Also Like

4 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe