Skintegra: Superba C recenzija

11:44


Današnji post odlučila sam posvetiti proizvodu kojeg sam uvrstila u svoju rutinu njege lica prije nekih šest mjeseci. Priznajem da sam se tek prije par godina počela intenzivnije zanimati za problematiku njege kože lica. S vremenom sam naučila dosta stvari, a sa pojavom brenda Skintegra edukacija mi je postala još lakša i dostupnija. Ovo je prvi serum sa vitaminom C kojeg sam koristila stoga ga ne mogu uspoređivati sa drugima ali vam mogu iznijeti svoje utiske i dojmove o njemu.


Skintegra je, po mojem skromnom mišljenju, jedini hrvatski brend koji svojim korisnicima uz kvalitetne proizvode nudi i mnogo više od toga. Već pri prvom pogledu na njihovu web stranicu možete primijetiti da je pregledna, a bogata sadržajem koji je koristan za sve one koji žele brinuti o svojoj koži. Djevojke koje su dio Skintegrinog tima vrlo su stručne i pristupačne tako da im se možete obratiti na bilo kojoj njihovoj platformi bez brige da nećete dobiti odgovor na svoj upit.


Superba C nije jedini Skintegrin proizvod koji sam isprobala, no njega sam izabrala prvog za recenziju kako bi približila ovaj proizvod osobama koje ga nikada nisu probale i koje zanima treba li im uopće u svojoj njezi. Odgovor na to pitanje je svakako da, a u ostatku teksta otkriti ću vam i zašto.


Koji je moj tip kože?
Za početak ću vam ukratko opisati svoj tip kože. Moja koža je mješovita sa masnom T-zonom. Imam proširene pore koje su najviše izražene ispod okoloočnog područja i na nosu. Ljeti imam izraženije hiperpigmentacijske mrljice na rubovima čela i iznad gornje usne. Nemam problema sa osjetljivom kožom i rijetko kada reagiram na kozmetičke proizvode. Kada mi nešto ne odgovara na licu najčešće to primijetim pojavom crvenila (npr. preagresivne maske za lice, tonici sa alkoholom). Smatram da imam poprilično zahvalnu kožu koju je lako njegovati. Pošto nikada nisam bila kod profesionalne osobe koja bi mi odredila tip kože ovo su moji osobni utisci. Želja mi je posjetiti Skintegrin dućan u Zagrebu kako bi dobila stručno mišljenje i tako bolje prilagodila svoju njegu.


Što je Superba C?
Superba C je intenzivni serum koji sadrži 10% vitamina C, vitamin E i feruličnu kiselinu. Namijenjen je za umornu kožu koja pokazuje prve znakove starenja. Mogu ga koristiti svi tipovi kože, pogodan je za trudnice i vegane. Vitamin E prirodno se nalazi u našoj koži no njegova količina se smanjuje kada je koža izložena štetnim vanjskim utjecajima kao npr. UV zračenje. Glavna uloga mu je antioksidativna zaštita, a vrlo je efikasan u svim oblicima anti-age njege. Također, doprinosi očuvanju vlage u koži.
Oblik vitamina C koji se nalazi u Superbi C naziva se natrijev askorbil fosfat (sodium ascorbyl phosphate ili SAP). Efikasan je u posvjetljivanju neujednačenog i umornog tena, regulira ten sklon aknama i pojačano lučenje sebuma. Djelotvoran je kod prvih znakova starenja kože, problema sa teksturom i pigmentacijskih mrljica.
Sva tri sastojka u kombinaciji imaju izuzetnu antioksidativnu i fotoprotektivnu sposobnost. Važno je zapamtiti da ovaj serum nema UVA+UVB zaštitu stoga je krema sa zaštitnim faktorom obavezna nakon jutarnjeg nanošenja Superbe C.


Pakiranje, tekstura i miris:
Tekstura ovog seruma je slična ulju no rjeđa, gotovo vodenasta. Tekuć je, klizi po licu i lako se umasira u kožu. Prozirne je boje i nema izražen miris. S vremenom postoji mogućnost oksidacije seruma koji može lagano požutiti. Meni se to osobno još nije dogodilo. Pakiran je u tamnu, staklenu bočicu sa pipetom. Razlog tome je osjetljivost vitamina C na svjetlo. Rok trajanja mu je 6 mjeseci ako se drži na sobnoj temperaturi ili 1 godina ako ga čuvate u hladnjaku. Ja svoj od prvog dana držim u hladnjaku.


Kada koristiti Superbu C i kako je ja koristim?
Superba C može se koristiti u jutarnjoj ili večernjoj njezi. Ako je koristite ujutro, obavezno nakon nje stavite kremu sa zaštitnim faktorom. Zbog toga što ima antioksidativnu funkciju preporučuje se koristiti ujutro jer smo tokom dana izloženi UV zračenju, smogu, dimu cigareta i ostalim štetnim učincima.
Ja ju koristim svakodnevno nakon jutarnjeg umivanja i tonika. Na svaki obraz i čelo kapnem po jednu kapljicu, pustim da se počne cijediti po licu i zatim nježno umasiram prstima. Serum se kroz minutu upije u lice. Ne ostavlja mastan trag, no lice mi malo bude ljepljivo, što kroz minutu, dvije nestane čim se serum upije u potpunosti. Odmah nakon nanošenja seruma lice mi je spremno za kremu. Superba C nije zamjena za dnevnu kremu niti bi se trebala koristiti samostalno. Ona je tu da sanira specifične probleme na koži i pomogne kod umorne kože sklone nepravilnostima. 


Kako Superba C djeluje na moju kožu?
Za nekoga tko u prošlosti nije koristio serume sa vitaminom C nisam znala što mogu očekivati od njega. Trebalo mi je nekoliko korištenja da se naviknem na njegovu teksturu i da otkrijem koja količina mi je potrebna.
Već nakon par dana primijetila sam da mi je lice blistavije, mekše i zaglađenije odmah nakon nanošenja. Te tri kapljice ujutro učinile su mi lice svježijim i budnijim. Nakon dužeg korištenja T-zona mi se manje masti tokom dana što me svaki put iznova oduševi. Hiperpigmentacijske mrljice na rubu čela su mi gotovo u potpunosti nestale. Jedino područje koje se još ne da je iznad gornje usnice. Tokom ljeta ono mi je uvijek nijansu tamnije od ostatka lice što pretpostavljam da znate nije ugodno.
Nakon Superbe C puder toliko lijepo sjeda na lice da ga u nekoliko poteza izblendam i spremna sam za pokret. Ten mi je ujednačeniji, a mrljice od ponekog prištića brže blijede.
Iako je ovo jedan dodatni korak koji sam uvela u svoju njegu nije mi teško ponavljati ga svaki dan jer su rezultati izvrsni. Moja koža izuzetno pozitivno reagira na ovaj serum i svakako ću ga nastaviti koristiti. Svačija koža je drugačija i nekome treba manje, a nekome više vremena da vidi benefite ovog seruma. No, ja bi ga preporučila zaista svima jer sa današnjim ubrzanim tempom i stresnim načinom života svatko od nas zaslužuje pomoć oko svoje kože.


Cijena i dostupnost:
Cijena Superbe C iznosi 199,00 kuna za 30 ml. Dostupna je na Skintegra web shopu, a ostala prodajna mjesta možete vidjeti ovdje. Meni ovih 30 ml traje više od 6 mjeseci stoga mislim da mu cijena nije previsoka za to koliko će vam ova količina trajati.


Ako vas zanima nešto više o mojem iskustvu sa Superbom C svakako mi pišite u komentare. Zanima me vaše mišljenje o serumima sa vitaminom C; koristite li ih i jeste li isprobali Superbu C?
Za sve dodatne informacije svakako posjetite Skintegra web stranicu gdje ćete naći opširan opis proizvoda i učestalo postavljana pitanja.

 Do sljedećeg puta, ostanite mi sretne i nasmijane.Šaljem vam puse i pozdrave.

You Might Also Like

4 comments

  1. Super recenzija i divne slike :) Jedva čekam isprobati Clarion i Atomic, a Superba mi je odmah nakon njih na listi želja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno. :) Za Superbu C nemam sumnje da će ti se svidjeti jer je zaista pravo malo čudo u bočici. Clarion sam koristila jedan kratak period jer sam primijetila da me je počeo isušivati. Lumion mi ipak više odgovara. A za Atomic se još uvijek dvoumim naručiti ga ili ne, ali vjerujem da će na kraju prevagnuti prva opcija. :)

      Izbriši
  2. Dijelim tvoje dojmove o ovom proizvodu. Moja koža Clarion također nije podnosila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da i tebi odgovara. :) Ja možda nisam Clarionu dala dovoljno vremena da ga u potpunosti isprobam jer sam prestala sa korištenjem čim sam primijetila da me isušuje. Na svu sreću, lice mi je u posljednje vrijeme poprilično čisto tako da mi je Lumion u kombinaciji sa Superbom C sasvim dovoljan.

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe