EMPTIES #5

21:03


Napokon je na red došla i silna prazna ambalaža koju čuvam u kutu ormara. Ovo je tek treći empties post koji pišem, ali vjerujte mi imam osjećaj kao da sam potrošila stotinu proizvoda od kada smo sestra i ja krenule pisati ovaj blog. Sa guštom bacam ovu vrećicu prazne ambalaže i veselim se korištenju novih proizvoda.




Za početak krećem sa dekorativom. U posljednje vrijeme potrošila sam:


ESSENCE All about matt! Listići za matiranje lica

Ovi listići su spas za moju masnu T-zonu i neizostavni su dio moje kozmetičke torbice. Pakiranje im je vrlo praktično te mi 50 listića zaista dugo potraje. Kada primijetim da mi se lice počne pretjerano sjajiti dovoljna su mi dva listića s kojima rješavam situaciju. Listić prislonim na čelo, nos ili bradu i lagano ga utapkam prstima. On upije sebum, a moja podloga (puder i korektor) ostane netaknuta.
Kupnju sam već ponovila i svakako ću ih nastaviti koristiti.


BELL COSMETICS Hypo Allergenic Mat&Soft tekući puder 01 Light Beige

Nisam pročitala puno recenzija ovog pudera kod hrvatskih blogerica, ali ja sam oduševljena njime! Spomenula sam ga u postu Svakodnevna rutina: podloga gdje sam pisala o proizvodima koje koristim za brz i jednostavan make up. Nijansa koju ja koristim je 01 Light Beige koju trenutno miješam sa tamnijim nijansama pudera, no u zimskim mjesecima mi je idealna. Najčešće u našim drogerijama nailazim na pudere koji su namijenjeni izrazito žutom ili rozom podtonu kože. Ovaj puder u sebi sadrži i laganu pepeljasto-sivu nijansu.Ona nije jako izražena, ali je ima dovoljno da odgovara mojem tonu kože koja je kombinacija žutog i rozog. Prekrivanje mu je lagano no može se nadograditi do srednjeg. Izvrsno funkcionira sa Catrice HD Liquid Coverage Foundation puderom čije je prekrivanje nešto snažnije.
Kupnju sam već ponovila. Kako su se Kozmo drogerije gdje je Bell kozmetika bila dostupna zatvorile nadam se da ću ovaj puder moći nastaviti kupovati u drugim drogerijama.


RIMMEL LONDON Stay matte matirajući puder u kamenu 004 Sandstorm

Jedan od najčešće korištenih make up proizvoda svakako je bio ovaj puder. Iako je ambalaža napravljena nekvalitetno sam puder mi je bio vrlo dobar. Sitno je mljeven, ne trusi se previše i drži moju T-zonu pod kontrolom do 4, 5 sati. Nijansa koju sam ga imala nije mijenjala boju mog tekućeg pudera jer je bezbojna. Lice mi nakon nanošenja nije bilo „brašnasto“ nego bi se lijepo stopio sa kožom. Ogroman plus je i to što mi nije dodatno naglašavao pore.
Kupnju ću svakako ponoviti no trenutno mi je na WL The Balm Sexy Mama.


CATRICE COSMETICS  Perfecting & Shaping Gel za obrve nijansa 010

Nakon isprobanog L'oreal Brow Artist Plumper gela za obrve svi ostali gelovi koje sam koristila ostali su u njegovoj sjeni. Još uvijek mi nije jasno zašto je Brow Artist izbačen iz prodaje. No ne mogu reći da je Catrice gel loš proizvod. Pisala sam o njemu u ovom postu koji je jedan od najčitanijih na našem blogu. Ja sam ga koristila u kombinaciji sa olovkom za obrve i to u svrhu raščešljavanja i fiksiranja obrvi. Samostalno mi nije bio dovoljan jer nijansa nije dovoljno pigmentirana. Dovoljno je snažan da fiksira obrve.
Kupnju neću ponoviti jer sam u potrazi za dostojnom zamjenom za L'orealov Brow Artist. Ako imate kakve prijedloge slobodno mi ih napišite u komentarima.

Sljedeći na redu su proizvodi za lice:


GALENSKI LABORATORIJ Bademovo ulje (Amygdalae oleum) 60 ml

Trenutno po ovim paklenim vrućinama ne mogu ni zamisliti korištenje bademovog ulja na licu jer mi takva bogata njega zaista nije potrebna. No u hladnijim mjesecima zaista mi je prijalo prije spavanja utapkati par kapi bademovog ulja. Kupila sam ga u ljekarni za, ako se dobro sjećam, nekih 30-tak kuna. Također sam ga koristila nakon depilacije ruku i uz kokosovo ulje ovo je bio jedini proizvod koji mi je sprječavao crvenilo i iritaciju, a istovremeno bi mi nahranio kožu koja bi sljedeći dan bila izuzetno mekana. Nisam se usudila koristiti ga ujutro, prije nanošenja podloge, jer mislim da to ne bi dobro završilo.
Kupnju svakako namjeravam ponoviti na zimu.


AVON  Clearskin Pore Penetrating Maska za lice s 0,5% salicilnom kiselinom

Ovo je jedna od mojih omiljenih Avonovih maski za lice. Potrošila sam već nekoliko pakiranja i nakon korištenja ove maske zaista imam osjećaj da su mi pore čišće. Detaljnu recenziju možete pročitati ovdje gdje smo ju Iva i ja recenzirale.
Kupnju ću ponoviti i imate moju preporuku ako tražite učinkovitu masku koja će sa lica pokupiti višak sebuma i prljavštinu.


BYPHASSE Micelarna tekućina za skidanje šminke 500 ml

Iako je ova micelarna namijenjena osjetljivoj, suhoj i nadraženoj koži, što nije slučaj sa mojom, izvrsno mi je funkcionirala. S lakoćom je uklanjala sav make up bez previše trljanja blazinicom po licu. Miris joj je poprilično blag, a lice nakon korištenja nema onaj mastan film, no koža bude malo ljepljiva pa je ispiranje vodom obavezan korak. Vrlo je blaga i nije me peckala oko očiju što je veliki plus. Omjer cijene i količine je izvrstan i mislim da je ovo jedna od najpovoljnijih micelarnih koju možete kupiti u drogerijama. Mala zamjerka ide na pakiranje jer mi je micelarna uvijek curila oko čepa pa je nisam nosila sa sobom na putovanja, no količina od pola litre ionako nije praktična za kofer osim ako se selite negdje na 5, 6 mjeseci. 😊
Kupnju namjeravam ponoviti iako se trenutno ne odvajam od Garnier dvofazne micelarne koja mi je favorit.

BIOBAZA Mix micelarnih vodica s infuzijom kamilice i krastavaca

Za razliku od Byphasse micelarne o Biobazinoj nažalost nemam riječi hvale. Štoviše ovo je jedna od najgorih micelarnih koje sam probala. Pisala sam o njoj u postu Proizvodi koji su me razočarali. Ni sama ne znam kako sam ju ipak uspjela potrošiti jer me je lice svrbilo i peklo svaki put kada sam je koristila. Okoločnom području nisam se ni usudila približavati jer mislim da ne bi izdržala tu iritaciju. Mislim da je glavni uzročnik mojoj reakciji bila morska sol koja je jedna od sastojaka micelarne. Inače nemam osjetljivu kožu no ovo mi nikako nije odgovaralo.
Kupnju neću ponoviti i ne bih vam preporučila isprobavanje ove micelarne.



Nastavljam sa proizvodima za kosu:


AVON Advanced Techniques Sprej za zaštitu od topline 100 ml

Ovaj sprej koristila sam u periodu kada sam redovito nakon svakog pranja peglala kosu. U nadi da ću je uspjeti zaštititi od visokih temperatura našpricala bi ovaj sprej cijelom dužinom kose izbjegavajući tjeme. Obavezno bi sačekala da se kosa u potpunosti osuši i tek onda bi ju krenula peglati. Svaki put kosa bi mi bila spljoštena i beživotna bez obzira na to koliko bi proizvoda našpricala. Zbog toga sam ga prestala koristiti u kombinaciji sa peglom i nastavila samo kada bi se fenirala. Kada bi kosu isfenirala sprej se bolje upio u kosu i ona nije bila beživotna.
Ovu kupnju neću ponoviti jer nisam bila zadovoljna kako je proizvod funkcionirao i imala sam ispucale vrhove bez obzira na ovaj sprej.


REVLON Flex Shine šampon za kosu 400 ml

Kada sam imala problema sa osjetljivim vlasištem ovaj šampon bio je jedan od rijetkih koji nije bio preagresivan. Nježno je čistio kosu i nije ju isušivao. Miris mu je vrlo blag i ugodan no ne zadržava se predugo na kosi. Kupila sam ga u Novom Sadu i nažalost nisam ga primjetila u našim drogerijama.
Čim budem imala sljedeću priliku ponoviti ću kupnju.


ZIAJA Cocoa butter – kremasti gel za tuširanje 500 ml

Ljubiteljica sam Ziaja gelova za tuširanje i mislim da su zaista dobri. Ovaj sa mirisom kakaa nije se previše pjenio, ali bi temeljito očistio kožu koja je nakon tuširanja bila mirišljava i mekana.
Kupnju vjerojatno neću ponoviti jer život je prekratak da koristimo dva puta isti gel za tuširanje. 😊


KOPRIVILA Šampon od koprive 200 ml

Nakon ovog šampona kosa bi mi redovito bila kao slama i zbog toga ga nisam voljela koristiti. Podsjećao me je na Johnson's baby šampon. Miris mu je bio izrazito biljni i vrlo se slabo pjenio. S druge strane nije mi iritirao vlasište, temeljito bi očistio kosu te sam imala osjećaj kao da je skinuo svu masnoću i prljavštinu sa svake vlasi.
Vjerojatno neću ponovno kupiti ovaj šampon jer mi se nije sviđao osjećaj škripanja kose pod prstima za vrijeme pranja i suha kosa nakon.


Posljednja kategorija sadrži nekoliko random proizvoda od kojih je većina za njegu tijela:


LE PETIT MARSEILIAIS Sapun za ruke s mirisom slatkog badema

Kako obožavam koristiti gel za tuširanje ovog brenda sa mirisom slatkog badema morala sam probati i sapun za ruke. Miris mu je manje izražen no nije mi isušivao ruke. Nekoliko puta sam prala kistove sa njim i dobro ih je očistio.
Kupnju ću možda ponoviti.


LE PETIT MARSEILIAIS Hidratantni balzam za tijelo

Ovaj gusti balzam za tijelo koristila sam kada bi primijetila da mi je koža suha i da se peruta na nekim dijelovima. Vrlo dugo mi je trajao jer se radi o bogatoj teksturi, a ipak vrlo se lako razmazivao. Potrebno mu je nekih 10-tak minuta da se upije zato baš i nije najbolji izbor ako ste u žurbi sa vremenom. Miris mu je vrlo intenzivan, bogat i dugo se zadržava na tijelu.
Kupnju trenutno neću ponoviti jer u zalihama imam previše mazalica za tijelo koje čekaju na svoj red. No ako ovaj niste isprobali imate moju preporuku.


NIVEA Serum za učvršćivanje kože 75 ml

Inače nemam naviku kupovati i koristiti proizvode protiv celulita i za učvršćivanje kože jer ne vjerujem da takvi proizvodi rade. Mislim da je ipak riječ o dobrom marketingu na koji većina nas pada. Ovaj serum mi je proslijedila sestra i obje smo ga nekoliko puta iskoristile no osim zaglađene kože nismo primijetile nikakve promjene. Naravno, da bi se tako nešto dogodilo vjerojatno se serum mora koristiti redovito.
Kupnju neću ponoviti.


AVON Foot works osvježavajući sprej za stopala 100 ml

Ovaj sprej bi bio odlična stvar za umorna stopala da mu miris nije toliko snažan. Svaki puta kada bi ga krenula špricati po stopalima on bi mi ušao u nos i mogla sam ga doslovno osjetiti na jeziku. Nimalo ugodan osjećaj. Plus je što se brzo suši i stopala na nekoliko minuta budu hladna, pogotovo ako mašete njima po zraku.
Neću ga ponovno kupiti zbog intenzivnog umjetnog mirisa.


NIVEA Anti-Transpirant Invisible dezodorans

Mali „travel size“ dezići nešto su što se uvijek nalazi u mojoj torbici. U vrijeme dok sam naručivala Tester box redovno bi se u njemu našao barem jedan Nivein tako da sam opskrbljena na neko vrijeme. Inače nisam fan Nivea dezodoransa, no ovi su mi bili sasvim solidni za spas dok sam u pokretu.
Kupnju neću ponoviti jer nemam potrebe trenutno.



REAL TECHNIQUES Miracle Complexion Sponge

Posljednje na redu su dvije RT spužvice za nanošenje šminke. Cijelu recenziju možete pročitati ovdje, a koliko ih volim dokazuje pošiljka koju sam upravo primila sa Pink Pande u kojoj se nalaze dvije nove koje jedva čekam krenuti koristiti. Meni zaista dugo traju, po nekoliko mjeseci, a cijena im je zaista pristupačna pogotovo ako pričekate neku dobru akciju.



Ako ste stigle do kraja, čestitke! Upravo ste pročitale oko 2000 riječi. 😊

Što ste vi potrošile u zadnje vrijeme i koristite li neke od ovih potrošenih proizvoda? Imate li kakve preporuke za sljedeće proizvode koje moram isprobati?

Šaljem vam pozdrave i puse do sljedećeg čitanja! :*





You Might Also Like

8 comments

  1. Za obrve preporucam Golden Rose maskaru za obrve, odlican izbor nijansi i najbolje bojenje, a isprobala sam sve drogerijske :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super post. Ja koristim originalni beauty blender i vjerna sam mu već dugo, ali jučer sam u dućanu gledala RT i možda i ja isprobam. Žao mi je da nisam isprobala ovaj Bell puder prije zatvaranja Kozmo dućana :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! :) Ja imam želju isprobati Beauty Blender, ali me cijelo vrijeme cijena odbija. Mislim da ću ga ipak na kraju isprobati. Bell puder je stvarno odličan, nisam sigurna ako se može nabaviti preko nekih internet stranica, ali ako budeš u prilici svakako ga isprobaj.

      Izbriši
  3. Pročitala u jednom dahu :D Svaka čast stvarno se tu puno proizvoda našlo, a što se RT spužvice tiče i sama ju planiram uskoro naručiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, veseli me pročitati da ti je post, iako je podugačak, bio zanimljiv. :) Vjerujem da će ti se RT spužvica svidjeti, ja joj dosada nisam našla niti jednu zamjerku.

      Izbriši
  4. Lijepa hrpica. :D Moram isprobati onu Avonovu masku za čišćenje lica, nikako da potrošim ovu koju imam sad. Ne znam jesi li isprobala Essenceov gel za obrve, meni je odličan, lijepo je pigmentiran, a i fiksira obrve, doduše, ne zacimenitra ih, ali opet drži ih na mjestu, mislim da je omjer cijene i kvalitete sasvim super. :) Za Byphasse micelarnu se slažem i meni je bila super, a super mi je bila i Biobazina, ja sam valjda jedna od rijetkih koju je peckalo samo prvih par korištenja, poslije mi se koža navikla i baš mi je bio gušt koristit ju. :) Slažem se za RT spužvicu, odlična je. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Avonova maska je odlična, vjerujem da bi ti odgovarala. Kada je isprobaš svakako javi dojmove. Jednom prilikom sam kupila Essencov gel za obrve, slučajno u nijansi za plavuše i nisam ga koristila jer mi je bio presvijetao i sada nikako da kupim tamniju pa da ga napokon isprobam. :) Sjećam se da si negdje spomenula kako ti je Biobazina micelarna odgovarala, eto čisti dokaz da je svačija koža individualna i da ne može svima sve odgovarati. Drago mi je da ti nisi imala muke sa njom kao ja. :*

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe