REAL TECHNIQUES MIRACLE COMPLEXION SPONGE

19:56


Nisam točno sigurna kada je ova narančasta spužvica zamijenila moje prste u nanošenju pudera i korektora, ali znam da je već duže vrijeme nezaobilazni alat koji koristim uvijek kada se šminkam. Za kistovima rijetko posežem jer nisam stvorila tu naviku i više ih koristim za praškaste proizvode. Ova spužvica izvrsno je oblikovana, mekana i vrlo jednostavna za korištenje.

I'm not really sure when did it happened but this orange sponge has without doubt replaced my fingers when applying my foundation and concealer. I don't use brushes to apply liquid base makeup very often, I like to use them more for powdery products. This beauty tool  is thoughtfully shaped, has the right texture and it is convinient to use.



Pošto sam velika ljubiteljica Real Techniques kistova i oni su jedni od najkvalitetnijih, cijenovno pristupačnih kistova koje koristim imala sam želju isprobati i njihovu verziju beauty blendera. Naručila sam je sa ove stranice i uzela pakiranje sa dvije spužvice. Ono što vam odmah upadne u oči je oblik spužvice koji se razlikuje od mnogobrojnih verzija na tržištu i njena vesela narančasta boja. Naime, ona je slična obliku kapljice. S jedne je strane šiljasta dok na drugoj strani ima blago zakrivljeni plosnati dio. Ja koristim plosnati dio za područje ispod očiju, obraze i čelo, a šiljasti vrh za teže dostupne dijelove lica (područje oko nosa i sl.).

I am a big lover of Real Techniques brushes. I think they are good quality brushes that you can buy at a reasonable price. So I wanted to try their version of the beauty blender. I ordered it from this site and got a 2 pack. The first thing you will notice with this sponge is quite a unique shape and bright orange color. It's shaped like a droplet. It is pointed on one side and the other side has a slanted flat surface. I use the flat surface for my under eye area, cheeks and forehead and the pointed side for nose joints, nooks and crannies on the face.


Spužvica se može koristiti suha ili mokra, a služi za nanošenje tekućih i kremastih proizvoda kao što su puderi, korektori, konture, rumenila i highlighteri. Meni služi za nanošenje tekućeg pudera, korektora i za setiranje puderom u kamenu. Koristim je mokru, tj. vlažnu. Kada je smočim pod mlazom mlake vode, dobro je iscijedim (rukom ili o ručnik) i ona postane još mekša i lakša za upotrebu. Puder ne nanosim direktno na spužvicu već ga najprije prstima razmažem u nekoliko linija po licu, a tek zatim ga laganim tapkajućim potezima blendam u kožu. Korektor ipak volim nanijeti prstima ili kistom, pogotovo ako se radi o gušćim formulama, kao što je npr. Catrice camouflage cream.

The sponge can be used dry or wet. It's used mainly for liquid foundations, concealers or creamy contours, blushes and highlighters. I use it for liquid powder the most. I soak the sponge in water and then squeeze out the excess water. The sponge is then softer and easy to work with. I don't apply the foundation directly on the sponge. First I apply it with my fingers in a few strokes on my face and then I start blending it with the sponge. When it comes to concealer I like to apply it with my fingers or a brush because it's easier. If I work with a very thick concealer the blending is a little bit harder especially if it dries up fast like Catrice camouflage cream for example.


Svaka verzija beauty spužvice upiti će dio pudera, no ja kod ove nisam primijetila da se radi o većoj količini. Finiš koji ostavlja na licu vrlo je prirodan, puder se stopi sa kožom, suhi dijelovi nisu naglašeni, kao ni proširene pore. Sitne dlačice na licu nisu podignute jer se puder ne razmazuje po licu nego utapkava u kožu.

This sponge doesn't absorb much product. It leaves a natural and flawless finish, dry patches and pores are not exaggerated. The dabbing motion gives you a finer application without any streakiness.


Ja sam svoju spužvicu koristila više od 6 mjeseci (uzmite u obzir da sam u ljetnim mjesecima zaista rijetko stavljala puder), a na slici dolje možete vidjeti kako ona izgleda u usporedbi sa novom, mokrom spužvicom. Moram priznati da je nisam prala nakon svakog korištenja i vjerujem da je i to jedan od razloga zašto je toliko dugo bila upotrebljiva. Za pranje sam koristila različite sapune za ruke. Spužvicu sam prerezala kako bih se uvjerila koliko zaista pudera ostane unutar nje i potvrdila svoje mišljenje. Ako je redovito i temeljito perete zaista nema razloga za strahom od bakterija.

I've used it over six months but during the summer it wasn't used regularly. The picture beneath shows the difference among the new, wet and the old sponge. I must admit that I haven't washed it every time after using it, maybe that's the reason why it lasted so long. For washing up I used different hand soaps. I was curious to see how does the inside of this sponge looks like after using it so long. So I cut it in half. The sponge was absolutely clean as you can see on the picture. So if you wash your sponge regularly and thoroughly you don't have to be afraid of any bacterial growth.




Koristite li vi spužvice kada nanosite make up? Imate li svoje omiljene i kako ste zadovoljne sa njima? Jeste li isprobale Real Techniques spužvicu? Hvala vam na čitanju!

Do you use sponges when applying your makeup? What are your favorite sponges? Have you tryed the Real Techniques Miracle Complexion Sponge? Thank you for reading!



You Might Also Like

20 comments

  1. Tek nedavno sam kupila tu spužvicu i oduševljena sam. Prije sam koristila Hello Beauty i bila mi je nekako tvrda, no ova je odlična, definitvno i dalje nastavljam s njom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam prije koristila Hello Beauty spužvicu u rozoj verziji i bila mi je super dok nisam probala ovu. Stvarno se osjeti razlika u mekoći spužve, a onda je i nanošenje pudera puno lakše. :)

      Izbriši
  2. Za to gobico se pa še jaz zanimam. Zaenkrat sem še vedno pri Ebelin - tisti pisani verziji, ki se mi sicer zdi čisto ok, ampak bi preizkusila tudi kaj drugega. Ta se sliši super in ta odrezan del mi je dejansko všeč in priročen za v kakšne kotičke. :)
    In zelo zanimivo, da si jo prerazala na pol. Še nikoli nisem videla kako izgledajo te gobice odznotraj. Očitno niso tako umazane kot vsi mislimo :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nakon što sam probala ovu spužvicu nemam želju probavati ostale osim originalnog Beauty blendera.:) Oblik spužvice je super i s njom bez problema nanesem puder na područje oko očiju i nosa. Drago mi je da je i tebi bilo zanimljivo što sam je prerezala na pola, mene je uvijek zanimalo koliko su higijenske. Hvala na komentaru!

      Izbriši
  3. Nisam isprobala ovu, probala sam neku random i uopće me se nije dojmila, baš nije bila dobra...al nekako bi dala šansu ovoj jer se čini puno, puno kvalitetnijom. :) Btw divan lak imaš na noktima. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da se ova spužvica dosta razlikuje od većine drogerijskih verzija (ja sam ih isprobala nekoliko). Mekana je i dok je suha, a tek kada se smoči i poveća postane odlična za korištenje. Lak na noktima je Freedom-ov i ubrzo stiže recenzija za njega, btw dobro oko imaš! ;)

      Izbriši
  4. moram probati tu RT spužvicu, dosta ljudi ju sad već hvali :)

    OdgovoriIzbriši
  5. do sad nikad nisam koristila niti jednu spužvu (sramota) haha, već sve tekuće podloge nanosim isključivo prstima,, no nekako sam zaželjela alat, koji će dati precizniji finish, možda probam s ovom spužvom, jer obožavam RT :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja obožavam Real techniques. :) Sve njihove kistove koje imam koristim, skoro pa svakodnevno, a isto je i s ovom spužvicom. Svakako je isprobaj i javi dojmove!

      Izbriši
  6. Nisam isprobala ovu spuzvicu ali svakako planiram. Odlicna je recenzija a fotografije su fenomenalne!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da ćeš biti zadovoljna spužvicom. Hvala ti puno! <3

      Izbriši
  7. Nisam probala ovu spužvicu.
    Imam Body&Soul spuzvicu iz Müllera. Te par njih s eBaya(ne kopije pravog blendera nego ovako.. obicne spuzvice). Body&Soul je prvih 15-tak koristenja tvrda a kasnije bude dobra.
    Perem ih nakon svakog koristenja Becutan djecjim sapunom u kamenu. Sve mrlje i fleke nestaju. Najbolji sapun ikad.
    Zelim probat Hello Beauty i Ebelin spuzvice. Naravno, i RT. Nadam se da ce ubrzo biti prilike za to. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako ću isprobati Becutan dječji sapun za pranje spužvica. Treba mi neki sapun koji će mi biti "rezerviran" samo za njih. :) Ja nisam probala puno spužvica iz drogerija, ali ovih nekoliko što jesam probala se ne mogu usporediti sa RT koja je zaista mekana i jako se lako s njom radi.

      Izbriši
    2. Probaj. Meni je super. I svakako si moram kupiti novi jer sam prosli potrosila a nista mi dovoljno dobro ne opere spužvice kao on.

      Izbriši
  8. Najdraža spužvica, draža mi je čak i od originalnog BB (on mi je nekako premekan i preskup za komad spužve, sorry BB lovers :P)! Prvu sam koristila 10 meseci! Uopšte nisam očekivala toliko dug radni staž, ali eto, izdržala je sva maltretiranja i zbog toga ima moj duboki naklon. Upravo trošim drugu i već lagano planiram kupovinu novog paketa jer su zbilja posebne. Svako voli nešto svoje, meni su ove spužvice sjajne.
    Odličan članak!

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe