RECENZIJA: BIOBAZA MEN FACE & SHAVE SOAP

23:50


S vremenom količina mojih preparativnih proizvoda se povećava i zauzima sve više mjesta u kupaonici pa sam se iz solidarnosti odlučila kupiti dečku ovaj zanimljivi sapun pored kojeg redovito prolazim u lokalnim Plodinama. Kako nisam uspjela u njegovu jutarnju rutinu (čitaj: umivanje vodom) ubaciti ovaj proizvod, završio je na dnu ladice dok ga nisam jednog dana isprobala na svome licu. Sada se nalazi u mojoj stalnoj postavi za njegu lica.


Ovo je moj prvi susret sa sapunom koji sadrži u sebi prah aktivnog crnog ugljena. Počela sam ga koristiti početkom ljeta, pojavom toplijih dana, kada se moje pore začepljavaju više nego obično i kada mi lice pojačano luči sebum. Koristim ga ujutro i navečer, ali i nakon dolaska sa mora ili nakon cijelog dana provedenog vani. Lice namočim vodom, a zatim prelazim mokrim sapunom po obrazima, bradi, čelu i nosu dok mi cijelo lice ne bude prekriveno sivom pjenicom. Zatim vrhovima prstiju umasiram sapun i isperem ga vodom. U dodiru sa očima strahovito peče zato budite oprezne pri korištenju. Kada ga istrljam među dlanovima daje zaista bogatu pjenu no meni odgovara manje pjene, a više samog proizvoda koji ostane na licu kada direktno prelazim sapunom po licu. 



Sapun je čvrst, kompaktan i sivo-crne boje. U sebi sadrži mala zrnca koja rade lagani piling kada se sapunom prelazi po licu. Što se sapun više troši zrnca su intenzivnija no ne toliko da su gruba ili da smetaju. Jačinom pritiska sapuna o lice kontrolira se i stupanj intenzivnosti pilinga. Sapun se vrlo sporo troši. Na slici možete vidjeti nekorišteni sapun te sapun koji koristim oko 60-tak dana.



Miris sapuna se meni osobno vrlo sviđa pošto volim muške mirise. Glavne note su lovor, pačuli i metvica te me podsjeća na muški gel za tuširanje ili aftershave. Dolazi u smeđoj, kartonskoj kutiji čiji mi se dizajn sviđa jer je minimalistički i elegantan. Unutar kutije nalazi se sapun koji je zaštićen u crnoj plastičnoj posudi. U dnu sapuna udubljen je natpis Biobaza koji izgleda jako efektno. Nakon korištenja sapuna vratim ga u plastičnu posudu i pustim da se osuši dok obavim ostatak svoje rutine. Kada se sapun osuši vraćam ga u kartonsku kutijicu kako bi bilo zaštićen od prašine.




Cijena ovoga sapuna iznosi 19,90 kuna, a kupiti ga možete u svim većim supermarketima (Plodine, Konzum, Billa) te naravno u drogerijama kao što su Dm, Kozmo i Bipa.


Sastojci: SODIUM PALMITATE, SODIUM OLEATE, HYDROGENATED PALM OIL, OLEA EUROPEA (OLIVE) FRUIT OIL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, AQUA +, GLYCERIN, ACTIVATED CHARCOAL POWDER, COCO-BETAINE, POGOSTEMON CABLIN (PATCHOULI) LEAF OIL, LAURUS NOBILIS LEAF OIL, MENTHA PIPERITA OIL, LINALOOL, LIMONENE. 



Kako je moja koža mješovita uvijek posežem za proizvodima koji će temeljito skinuti nečistoću sa moga lica, a da je pretjerano ne isuše. Ovaj sapun radio je upravo to. Nakon svakog korištenja imam osjećaj iznimno čiste i glatke kože no ono što me najviše veseli je što ne osjećam zatezanje lica nakon umivanja što mi se ranije redovito događalo. Moram napomenti da ovaj sapun ne služi za uklanjanje ostataka šminke za lice. Zato je vrlo bitno da šminku u potpunosti uklonite prije korištenja sapuna. Svi sastojci u sapunu odgovarali su mi te nisam imala nikakvu neželjenu reakciju na licu iako sam ga znala koristiti i po nekoliko puta dnevno. Nakon dva mjeseca primjećujem smanjenje sitnih crnih mitesera na području nosa i oko njega što me jako veseli no i dalje namjeravam biti redovita u njegovom korištenju.


Jeste li isprobali ikada ovaj ili sličan sapun od crnog ugljena? Imate li problema sa miteserima i kako ih se riješavate?


You Might Also Like

7 comments

  1. Zanimljivo. Mogla bih posegnuti za ovim :P Kao dečku....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ti svakako preporučujem da isprobaš, sretno! :)

      Izbriši
  2. Jako dobra recenzija proizvoda koji me već neko vreme poprilično zanima :) Mislim da ću ga kupiti, a ogroman plus ide na plastični kalup unutar kutije. Ne volim kad se sve zalepi za karton :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pakiranje je zaista jako praktično, upravo je ta plastična posudica spas da se sapun ne provlači po cijelom umivaoniku i ostavlja crni trag. Ovako nema velikog nereda i sapun ima svoje mjesto. Hvala ti! :)

      Izbriši
  3. Hvala ti na ovako lijepom komentaru, blog pišemo sestra i ja pa slobodno škicni i koji njen post. :) Svakako ću pogledati tvoj blog! <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je tudi všeč. Ga uporabljam ob hujših izbruhih aken.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da je i tebi koristan jer sadrži dobre i prirodne sastojke koji nisu agresivni za kožu lica.

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe