Kako produžiti postojanost šminke?

23:34


Kutak sreće postojanost šminke

Bilo da se radi o posebnoj prilici ili šminki za svaki dan, sve mi želimo da ona potraje od nanošenja pa do kraja dana (ili noći). 😊 U ovom postu možete pročitati nekoliko trikova koji vam mogu pomoći u tome.


Prije svega za dobar izgled šminke, kao i njenu postojanost najbitnija je dobra priprema kože. Niti jedan puder neće izgledati dobro na suhoj, perutavoj koži, a ukoliko se borite sa lučenjem sebuma puder će prije ili kasnije skliznuti s nje. Savjete o njezi kože možete pročitati u mojim postovima o rutini njege kože (1 i 2).


Kutak sreće postojanost šminke

Šminkanje uvijek započnite na svježe očišćeno lice. Dovoljno će biti umivanje (sa ili bez nekog blagog čistača - ovisno o vašoj koži), a nakon toga pređite blazinicom natopljenom tonikom za kojeg je najbolje da je također blag i hidratantan te sadrži sastojke kao što su hijaluron, aloa vera ili hidrolate raznih biljaka. Nakon toga nanesite svoju uobičajenu kremu i pričekajte da se upije u potpunosti.


Kutak-srece Benefit Cosmetics The POREfessional Pearl Primer notino hr

Prvi proizvod koji će produžiti trajnost šminke je zasigurno primer. Birajte ga prema tipu svoje kože. Za masnu kožu su to najčešće silikonski primeri - koji ujedno popunjavaju pore, a za suhu hidratantni, iluminirajući koji licu daju svježinu. Kako ja imam kombinirani tip kože, tražim oba efekta u jednom proizvodu. Upravo zato volim Benefitov Pearl primer. Uz to što zagladi pore, na koži ostavlja divan svilenkasti osjećaj. Njegova formula je vrlo lagana (na bazi silikona), a kožu drži mat uz posvjetljujući efekt. Trajnost pudera je s njime svakako duža. Možete ga nabaviti na Notino web shopu. Moguće je odabrati i pakiranje poklona te ga poklonite sebi ili nekome za koga mislite da bi mu se svidio.


Kutak srece primeri swatch

Bitno je ne pretjerati sa primerom, tako da će biti dovoljna količina zrna graška. Ja ga nanosim isključivo na t-zonu i ne na cijelo lice. Prvo ga lagano razmažem, a onda tapkanjem utisnem u kožu. Ipak, morate imati na umu da primeri imaju loše sastave i da dugotrajno ne čine dobro koži. Moj savjet je da ih ne koristite na dnevnoj bazi te da nakon nošenja šminke odradite temeljito čišćenje kože.


Kutak sreće Kat von D translucent powder

Puder uvijek nanosite u tankom sloju te ponovite nanošenje ukoliko je to potrebno. Sve kremaste proizvode je bitno fiksirati onima u puderu ili prahu. Opet, nemojte pretjerivati sa količinom. Moje je mišljenje da koža izgleda puno ljepše i ako se vide neke nepravilnosti nego maska šminke koja nije nimalo prirodna. Metode kao što su baking nimalo ne preferiram, a transparentni puder nanosim lagane ruke preko cijelog lica.

Sjenila će također biti puno postojanija ukoliko koristite primer. Korektor će poslužiti svrsi, ali sa njim je vjerojatnije nakupljanje u pregibu nakon nekog vremena, a masni kapci posebno traže nešto što će ih držati pod kontrolom. Moj omiljeni proizvod za taj dio je Wet 'n Wild Photofocus primer. Primer je vrlo gust i brzo se suši na kapcima. Zato ga je potrebna zaista mala količina (cca polovica one za lice podijeljena na oba kapka), a bitno ga je dobro i brzo izblendati. Nakon toga ga lagano fiksiram puderom u prahu da se sjenila ne bi neujednačeno zalijepila i bila pattchy. Sa ovim primerom su sjenila puno intenzivnija i ne miču se sa kapaka tokom cijelog nošenja.


Kutak sreće Urban Decay Lipstick Pencil

Za usne je bitno povremeno odraditi piling (pogotovo u ovo hladnije doba), a za to možete jednostavno smiksati nekoliko domaćih sastojaka. To su med, kokosovo ili maslinovo ulje te šećer ili soda bikarbona. Nakon toga bogato nanesite dobar balzam (moj omiljeni je Nuxe Reve de Miel u teglici), te ostavite najbolje preko noći. Prije nanošenja ruža usne obrubite i ispunite olovkom u jednakoj nijansi te natapkajte malo balzama preko ako nanosite suhi mat ruž. Za kremaste ruževe preskočite balzam.


Kutak Sreće Mac Fix+ prep&prime setting spray

Na kraju svega naravno dolazi fiksator. Moj izbor je Mac Fix+. Glavni razlog zbog čega volim ovaj proizvod je to što lijepo ujednači šminku i stopi sve praškaste proizvode sa kožom lica. Mnogi ga koriste i prije nanošenja pudera jer lijepo hidratizira i stvori dobru podlogu. Dok Fix+ u principu neće produžiti postojanost šminke, Urban Decay All Nighter je odličan fiksator za tu svrhu.

To bi bili moji mali savjeti, nadam se da će vam neki od njih dobro doći. Pišite mi ako ste nešto od toga isprobale odnosno kako vi produžujete postojanost svoje šminke.


You Might Also Like

1 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe