Golden Rose Velvet Matte ruževi

19:12

Mislim da su ovi ruževi toliko hvaljeni da su jednostavno postali sinonim za mat ruž. Koliko god me privukla njihova razvikanost, s druge strane sam oprezna kod takvih proizvoda jer puno očekujem, a ponekad me ostave ravnodušnom.


Ruževe sam jednom vidjela u živo, no kako su kod nas duplo skuplji, sačekala sam priliku da ih naručim iz Srbije. U Hrvatskoj je njihova cijena 39,90 kn, a u Srbiji 250 dinara što je oko 15 kn - pametnome dosta. J Jeftiniji su također i u Bosni, dok su recimo u Sloveniji nešto skuplji, no opet jeftiniji nego kod nas po cijeni od 3,5 €. U svakom slučaju, vrlo su pristupačni i mislim da se isplate kupiti gdje god vam se ukaže prilika. Plaćate standardnu količinu od 4,2 grama, s rokom trajanja od 18 mjeseci za novije nijanse, dok stare imaju 24 mjeseca. (Ja imam nijansu 18 sa dužim rokom trajanja, dok ostale imaju navedeni kraći).

S lijeva na desno: 02, 12, 14, 18, 32

Ovog puta sam odabrala pet nijansi, što je bilo stvarno teško ako uzmemo u obzir da su dostupni u čak 34 nijanse! Bazirala sam se na swatcheve koje sam našla na internetu i moram priznati da sam jako zadovoljna sa svojim izborom. Ukupan raspon nijansi je stvarno odličan i mislim da baš svatko može naći svoju idealnu nijansu među njima. Naravno da već slažem novu wish listu kako bih nadopunila svoju kolekciju.


Ambalaža ruževa me nije previše oduševila, no vrlo je korektna. Izrađena je od srednje debele, tamno crvene mat plastike sa zlatnim natpisom. Nisam primjetila da se otvaraju u kozmetičkoj torbici, no nisam sigurna bi li preživjeli nekakav pad. Ruževi također dolaze zapakirani u prozirnu foliju s deklaracijom, tako da nema straha da ih je koristio netko prije vas. Miris je vrlo blag i ugodan. Podsjeća me na slatkastu vaniliju, iako pomalo umjetnu.


Ruževi jesu nešto tvrđi, no njihova tekstura je stvarno kremasta. Prilikom prvog poteza imaju taj nešto tvrđi sloj, no sa svakim sljedećim potezom ruž lijepo klizi po usnama. Usporedbe radi, puno se lakše nanose od Wet n Wild ruževa. Moram naglasiti kako među svojim ruževima nisam primjetila nikava odstupanja u teksturi među nijansama, što mi je osobno dosta bitno. Nisam primjetila niti da mi ističu suhe djelove ili borice na usnama, no ipak se pobrinem da su moje usne prije nanošenja ruža dobro hidratizirane. Prethodno obrubljivanje usana olovkom definitivno nije potrebno jer se ruž nimalo ne razljeva. Moguće je i lagano precrtati usne, tko to voli naravno.


S lijeva na desno: 18, 02, 32,12,14

Postojanost ruževa je stvarno na zavidnoj razini. Nosila sam ih na poslu i do 7-8 sati i uz male popravke preživjeli su cijeli dan. U prvih par sati ruž ima kremasti mat završetak, a s vremenom se se suši u potpuno mat. Prilikom manjeg jela i pića neznatna količina se skine, a ostaje ravnomjerni stain. Kada ga toliko dugo nosim imam osjećaj da su mi usnice malo isušene, no to vrlo brzo popravi deblji sloj dobrog balzama.

Prijeđimo na swatcheve i opisivanje pojedinih nijansi J




Nijasa 14 je posebna, nešto tamnija mauve nijansa. Mislim da njen efekt dosta ovisi od vaše prirodne boje usana, tako je na meni tamno ružičast, pomalo ljubičast, s hladnim podtonom. Jako nosiva nijansa, a moram priznati da su mi upravo ovakve nijanse omiljene.




Nijansa 02 je nešto svjetlija roza nijansa, pomalo puderasta i stvarno predivna. U recenzijama sam primjetila da je upravo ova nijansa vrlo popularna i mogu se složiti s time da je jako lijepa na usnama.




Nijansa 12 je na mojim usnama breskvasta s rozim podtonom. Radi se o odličnoj dnevnoj nijansi, a ikao osobno volim hladnije tonove mislim da mi ova nijansa super stoji.





Nijansa 32 je vrlo slična 14-ici, i zapravo me čudi što sam odabrala tako slične dvije nijanse, no kao što sam rekla, one su mi omiljene pa očito mogu prepisati tome. J 32 je nešto tamnija, na mojim usnama pomalo vampy, sa kombinacijom ljubičasto sivih tonova u sebi.




Nijansa 18 potpuno odskače od dosadašnjih, no jako sam sretna da sam se prilikom dvoumljenja ipak odlučila za nju. Crveni ruž nosim za posebne prigode i tada želim da izgleda savršeno, a ova nijansa jednostavno ostavlja bez daha. Hladnijeg je podtona i nema narančaste u sebi, što ja najviše preferiram.

Sve u svemu, mislim da možete zaključiti kako ove ruževe obožavam! Jako mi je drago što se sva ta buka oko njih i meni pokazala opravdanom i iskreno bi ih svima preporučila. Jedino mi je jako žao što su kod nas duplo skuplji, a ako netko zna zašto je to tako, voljela bi da podijeli samnom.

Kako vam se sviđaju ovi ruževi i posjedujete li neke nijanse?
Dijelimo li iste dojmove?

You Might Also Like

29 comments

  1. Tako sam i ja kupila 14 i 32 i kad sam ih usporedila skužila da su gotovo identične, ali nema veze, lijepe su mi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U konstantnom pretresanju interneta za swatchevima, često se vraćam istim, kvalitetnim člancima, pa i ovom 😊
      I ja imam ove dvije nijanse i moram reći da još nisam našla fotku swatcha, kako ova dva ruža na mojim usnama izgledaju.
      Nijanse su slične u ambalaži, a na mojim usnama hladne iako pomalo čudno jer obje mi vuku na ljubičastu nijansu sa primjesama smeđe, a opet hladne 😂
      32 ja na meni toliko tamna nijansa da je onako baš divna gothic boja.
      Nijanse su predivne i posebne, iako u svojoj kolekciji imam jos 5 vrlo sličnih ruževa,na usnama niti jedan nije sluga ovima 👌

      Izbriši
  2. O pa, onda ću ih kupiti u Srbiji. A čula sam da su i u Bosni dosta povoljni. Zasto da dam 40 ako mogu dati 15 kn za isti taj ruž? :)
    Ali svakako ću si kupiti par nijansi. Ne znam još koje, ali svakako neke roze nijanse će biti. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako imaš nekoga sa adresom u BiH mogu ti ja kupiti i poslati, kod mene u jednoj prodavnici su 3,50 KM, što dodje 1,75 eura :-)

      Izbriši
    2. Ma nemam ali mama često ide u Bosnu.
      A gdje se točnu mogu kupiti ruževi? Neke određene trgovine ili?

      Izbriši
  3. Kako su fotogenični ruževi, baš si ih lijepo uslikala.. I divno ti stoje sve nijanse...

    OdgovoriIzbriši
  4. U čitavoj Bosni su oko 3.5 KM dok su u mom gradu oko 5-6 (oko 3€)... Nema smisla, ali eto tako je kako je. Nisam ih nikad probala, dvoumila sam se da li da ih kupim, ali sad kada sam pročitala da su kvalitetni i da dugo traju, definitivno ću ih nabaviti što prije. Najviše mi se sviđa nijansa br. 12. Prelijepa je. Divne su ti slike i sviđa mi se kako si uradila swatcheve :) Hvala na preporuci ♥

    http://nayadoesmakeup.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, stvarno ne razumijem kako toliko variraju cijene. Mene su ruževi stvarno iznenadili i oduševili :) Hvala ti na komentaru!

      Izbriši
  5. Odlican post!Karmini su predivni,boje ti predivno stoje,fotografije savršene kao i uvek...Prosto tvoj blog je bez mane!
    beautyqueen000.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa, hvala ti! Blog pišemo zajedno sestra i ja :)

      Izbriši
  6. Slike su mrak! Sve nijanse su mi toliko divne da se ne mogu odlućiti koja mi je draža :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam valjda jedina blogerica koja nema ni jedan ruž iz ove kolekcije! :(
    Svi su divni, a na tebi mi najljepše izgledaju 2 i 12. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O pa onda to moraš pothitno promijeniti! :) Vjeruj mi, stvarno te neće ostaviti ravnodušnom :)

      Izbriši
  8. 02 i 32 su mi posebno lijepi :) Nije mi jasno zasto su kod nas toliko skuplji... Ja sam jos prije godinu, 2 isla vidjeti u cemu je tolka stvar s tom Golden Rose kozmetikom, i to zato jer je sve bilo ispod 20 kn. A kad tamo... sve duplo skuplje :D

    BeautyPepTalk

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa evo stvarno ne znam, a živo me zanima zašto je to tako sa cijenama. Ako možeš nekako iskombinirati definitivno nabavi iz okolice :)

      Izbriši
  9. Prekrasno uređen post, fotke, swatchevi, sve :) Zajednička nam je nijansa 12.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :) Imaš li još koje nijanse? Neku za preporučiti? :)

      Izbriši
  10. Wauuu, zdaj bi pa še odtenka 12 in 32 imela :D Vsi odtenki ti odlično pristajajo :) In pa prečudovite fotografije!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, te kar potegnejo da bi jih mela čim več, ane :) Joj hvala ti! :)

      Izbriši
  11. Meni su ovi ruževi super, a zaista nisu skupi. Nijansa 14 mi se posebno dopada, mada ruževa u toj boji imam previše i moraću malo da se smirim. :) Za 12-icu si u pravu, jako ti lepo stoji a pritom mislim da ti odlično osvežava izgled (u odnosu na boju kose i očiju) i da bi se lako ukombinovala sa većinom make up look-ova. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na komentaru :) Želim još puno nijansi, a u sljedećoj turi ću definitivno malo eksperimentirati sa nijansama koje inače ne nosim :)

      Izbriši
  12. aaa kako si ti lijepaaaa *.* :D
    divno ti stoje ruževi, a moji favoriti su 14 i 32 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj pa hvala ti puno, evo crvenim se :) Znači imamo iste favorite :)

      Izbriši
  13. znaci imam 04, 08, 10, 12, 14 i 20 i ne mislim se zaustavit hehehehe...btw, predobre fotke ;)

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe