Avon maske za lice

14:15



Korištenje maski za lice povezujemo sa dopunskom njegom lica. Obje volimo osjećaj nahranjene, umirene i pročišćene kože te vam zato donosimo zajedničku recenziju dvije maske iz Avona. Njih koristimo kada si želimo priuštiti polusatni home-spa tretman.


 

Krećemo sa crnom maskom koja služi za dubinsko čišćenje pora.

Što kaže Karmen:

AVON CLEAR SKIN PORE PENETRATING BLACK MINERAL MASK

Avonovu masku za lice s 0,5% salicilnom kiselinom koristim 3 do 4 puta mjesečno, a posjedujem je preko 3 mjeseca. Do sada sam je koristila otprilike desetak puta te vam ovdje donosim svoje dojmove. Ono što me privuklo kod ove maske na prvu je crna boja koja se sušenjem postupno pretvara u svijetlo sivu. Nikada prije nisam imala priliku koristiti masku sličnu ovoj te sam se prvo informirala o tome što je zapravo salicilna kiselina te je nakon toga i kupila.
Dakle ukratko, ekstrakt salicilne kiseline se često koristi u kozmetici te pomaže kod riješavanja kožnih bolesti kao što su problemi sa aknama, bradavicama, žuljevima i kurijim očima. Osobe sa aknama sklone su lučenju viška sebuma na  licu. Sebum tada biva pomiješan sa mrtvim stanicama i nečistoćama sa lica te lice postaje pogodno mjesto za razvijanje bakterija. Salicilna kiselina u ovakvim slučajevima ima ulogu čistača te nježno uklanja mrtve stanice sa lica te ujedno sprječava rast bakterija. Kako ne želim koristiti preagresivne maske u svojoj rutini zaključila sam da mi ova maska ne bi trebla raditi probleme na licu već je dubinski očistiti.
Masku najčešće nanosim na svoje kritične, mašćenju sklone dijelove kože: T-zonu (čelo, nos, područje oko nosa i bradu), a rijeđe na cijelo lice. Primjećujem da nemam potrebe za nanošenjem maske npr. na obraze ili vrat kada se radi o maskama kojima je glavna uloga dubinsko čišćenje pora jer ih tamo niti nemam, tj. nisu mi pretjerano vidljive. Masku nanosim prstima u malo debljem sloju te je držim na licu dok se u potpunosti ne osuši (otprilike 15-tak minuta) nakon čega ju skidam sa  ručnikom kojeg natopim mlakom vodom. Ono što me oduševljava kod ove maske je to što su rezultati vidljivi odmah nakon korištenja. Naime kada se maska sasuši i postane svijetlo siva na području nosa, čela i brade primjećujem male crne točkice koje je maska uspijela izvući, a puni su masnoće. Koliko god pomalo odvratno i prljavo to izgledalo sretnija sam čim znam da ću to uspijeti skinuti sa lica. :) Nakon što umijem lice mlakom vodom imam osjećaj vrlo čiste kože, koja se ne sjaji. Obavezno odmah nakon korištenja maske lice hidriram tonikom te hranjivom kremom.  Preporučila bih da masku skinete čim primijetite da se sasušila. Jednom prilikom držala sam je na licu duže nego što sam trebala te mi je lice nakon umivanja bilo crveno. Crvenilo se povuklo nakon nekih pola sata.
Ovu masku preporučila bih osobama sa masnom i mješovitom kožom kojima je potrebno dubinsko čišćenje te da se koristi jednom tjedno. Redovna cijena maske je 39 kuna no često se može naći na sniženju. Ja sam je kupila za 26 kuna.


Što kaže Avon:

Ova maska prodire dubinski u pore i sadrži mješavinu mineralnih glina koje upijaju masnoće te učinkovito uklanjaju masnoću koja začepljuje pore, privlačeći je poput magneta. Senzacionalno je osvježavajuća za kožumi čini je čistom, mekom i glatkom. Prikladna za sve tipove kože. Nije komedogena. Dermatološki testirana.
UPOTREBA: Tanak sloj nanijeti na lice i pričekati da se maska iz crne promijeni u svijetlo sivu boju. (10-15 minuta) Kada se maska u potpunosti osuši, temeljito isprati toplom vodom i osušiti tapkanjem. Koristiti 2-3 puta tjedno. Ako koža postane pretjerano suha ili se počne ljuštiti, reducirati učestalost korištenja.
UPOZORENJE: Izbjegavati kontakt sa očima. Ako dođe do kontakta sa očima temeljito isprati vodom. Držati izvan dohvata djece.


Što kaže Iva:

Moram priznati da sam ovu masku kupila iz čiste znatiželje, a kao i Karmen, posebno me zaintrigirala promjena boje iz crne u sivu. Možda zvuči banalno, no ponekada me zaista privuče recimo originalna ambalaža, neuobičajena primjena proizvoda ili poneka sitnica koja ističe proizvod u masi istih ili sličnih.
Područje nosa je jedini dio moga lica koji luči imalo masnoće, pa su mi posljedično pore ondje nešto izraženije. S vremena na vrijeme želim ih dubinski očistiti, te u toj prilici koristim ovu masku. U nekoliko navrata sam je probala nanijeti i na područje prema obrazima, dio čela uz korijen nosa te na područje ispod donje usne. No ubrzo sam shvatila da su izvučene masnoće zanemarive, a daleko veći problem je bio novonastalo isušivanje kože. Pa iako me je to malo pokolebalo u korištenju ove maske, odlučila sam je koristiti rijeđe te isključivo na predijelu nosa. Dakle sada je koristim otprilike jednom u dvadesetak dana, a 'trik' koji sam naučila je da je nanesem u razmjerno tankom sloju. Prilikom nanosa tanji sloj će vam se činiti prilično transparentan, no u mome slučaju se pokazao sasvim dovoljan da izvuče višak masnoće. U takvom nanosu, sloju je dovoljno 7-10 minuta kako bi se osušio i obavio sav posao. Otkako sam smanjila period držanja maske na licu primijetila sam da ne dolazi do isušivanja kože, no i dalje sam oprezna prilikom korištenja. Za nanos maske u tu svrhu koristim plosnati kistić za tekući puder. Da, to je jedan od onih kistova za kojim nikada neću posegnuti prilikom nanošenja tekućeg pudera, no prenamijenila sam ga za nanos maski i to se pokazalo kao super praktično riješenje. Nema packanja prstima, lako se i precizno nanosi, i meni najbitnije u tankom sloju. Kod umivanja prvo lagano namočim cijelo područje mlakom vodom, a kada osjetim da je sloj počeo mekšati, skinem ga masiranjem s vlažnim ručnikom.
Mislim da će mi ova maska potrajati jako dugo, no potruditi ću se potrošiti je u standardnom roku trajanja od 12 mjeseci od otvaranja. Čak je i iz slika razvidno koliko je manje trošim od Karmen, dok upravo suprotno vrijedi za sljedeću masku.


Nastavljamo sa njegujućom maskom sa afričkim shea maslacom.


Što kaže Iva:

AVON PLANET SPA BLISSFULLY NOURISHING WITH AFRICAN SHEA BUTTER

Kako se borim sa suhom, dehidriranom kožom, hranjive maske za lice su proizvodi bez kojih ne mogu te im pridajem posebnu pažnju. Avonova linija PLANET SPA iz koje potječe maska o kojoj ću pričati mi je definitivno jedna od omiljenih. Do sada nije bilo proizvoda iz te linije koji bi me razočarao ili ostavio ravnodušnom. Možda cijenovno malo odskaču od ostalih linija, no zato treba biti pozoran prilikom akcija. Doduše u katalogu je doslovno svaki artikl na akciji, no s vremenom razvijete 'osjećaj' za cijene i primjetite koliko se razlikuju od kampanje do kampanje.
Ovu masku sam kupila kada je bila na ponudi u kompletu s maslacom za tijelo po cijeni od 79 kuna. Inače oba proizvoda trenutno nisu dostupna u katalogu, no bez brige, nisu izašli iz prodaje i sigurno će se moći naručiti u nekom od sljedećih kataloga. Redovna cijena maske je 75 kn, za 75 ml proizvoda, pa se svakako potrudite uhvatiti je kada je u pola cijene ili sl.
U hladnim zimskim danima, kada mi je koža uz isušivanje sklona i perutanju, hranjive maske koristim svaki drugi ili treći dan. Hidratacije nikada dovoljno. J Ovu masku koristim tako da je na dobro očišćenu kožu prvo u tanjem sloju lagano umasiram, a onda nanesem srednje debeli sloj. Doziranje svakako prilagodite svom tipu kože. Ja to radim zbilja obilno, jer moja koža na najsušim dijelovima (obrazi i čelo) upije gotovo cijeli sloj! Na licu je držim 15ak minuta, a ostatak nježno skinem mokrim ručnikom ili se umijem, ovisno od toga koliko je maske ostalo na licu. Zatim nanesem tonik i hidratantnu kremu. Najćešće je koristim uvečer, prije spavanja, jer je do ujutro koža savršeno pripremljena za make up. Nakon korištenja ove maske, osjećaj ugode na koži je neopisiv. Doslovno osjetim da je dubinski hidratizirala i nahranila kožu, a moja koža je dosta zahtjevna po tom pitanju. Kod ove maske se radi o stvarno bogatoj i hranjivoj formuli, ugodnog mirisa i guste, ali vrlo mazive teksture. Na licu mi nije izazvala nikakvu reakciju ili prouzrokovala nered u vidu prištića. Ipak, imajte u vidu da je shea maslac potencijalno komedogen, pa ako ste skloni aknama i začepljenim porama oprez pri korištenju. Moram naglasiti da potencijalno komedogen sastojak znači da je reakcija vrlo individualna, te vas to ne treba spriječiti u tome da isprobate ovaj proizvod. Ja definitivno planiram ponovo kupiti ovu masku, iako zbilja volim isprobavati različite proizvode, kada nađem onaj koji mi u potpunosti odgovara, uvijek mu se vraćam.


Što kaže Avon:

Njegujuća maska za lice s afričkim shea maslacem.
• hrani i obnavlja kožu
• čini kožu mekom i pruža joj zdrav izgled
Kako djeluje:
Afrički shea maslac je prirodni hidratantni sastojak koji pomaže održati idealnu ravnotežu vlažnosti u koži. Parafinski vosak pomaže održati kožu mekom i podatnom. Lako se nanosi i uklanja. Klinički i dermatološki testirano.
Upotreba:
Koristiti 1-2 puta tjedno. Nanijeti na lice vrhovima prstiju i ostaviti da djeluje 10 minuta. Isprati vodom i ostatak ukloniti vlažnim ručnikom.


Što kaže Karmen:

Ova njegujuća maska za lice sadrži 75ml proizvoda što mi odgovara jer ne volim pretjerano velika pakiranja maski za lice. Draže mi je imati nekoliko maski koje mogu izmjenjivati i isprobavati, a ne jednu od npr. 500ml koja će mi trajati više od 6 mjeseci.
Nakon što je Iva napisala osnovne podatke o njoj, kako se upotrebljava i što čini za njenu kožu ne preostaje mi ništa drugo nego da s vama podijelim svoja iskustva. Pošto je moja koža mješovita te samo ponekad na licu naiđem na pretjerano suhe dijelove ovu masku koristim rijeđe. Ovih zimskih mjeseci koristila sam je skoro pa redovito jer sam osjećala da nakon dana provedenog na riječkoj buri moja koža vrišti za dodatnom njegom i hidratacijom. Maska je zaista guste teksture, poput maslaca za tijelo. Kada je nanosim na lice izbjegavam svoju uvijek masnu T-zonu te se posvećujem obrazima, čelu i dijelu vrata. Isprobala sam je čak i na rukama, dakle kao masku za ruke i moram priznati da mi ih je  odlično nahranila. Držala sam je na rukama nekih 15-tak minuta te zatim isprala, dakle kao što radim kada je imam na licu. Pri umivanju imam osjećaj kao da pokušavam skinuti sa lica masnu kremu za ruke i zaista mi treba dosta vremena tako da rađe koristim ručnik natopljen mlakom vodom koji masku skida u par poteza.
Smatram da ova maska može goditi i mješovitoj do masnoj koži jer je i takvim tipovima kože potrebna dubinska njega. U prošlosti sam uvijek izbjegavala bogate maske za lice misleći da mi je potrebno samo dubinsko čišćenje pora  no s vremenom sam uvidjela da nije tako. Naravno, ovu masku ne koristim svaki tjedan već dva puta mjesečno. Nakon korištenja lice mi je glatko, nemam osjećaj zatezanja kože, ali što je odlično nema traga masnom sjaju. Nakon što je iskoristim do kraja kupiti ću neku drugu hranjivu masku jer uvijek volim isprobavati nove proizvode no za ovu imam sve pohvale.


Jeste li koristili ove Avonove maske te koje je vaše mišljenje o njima? Koristite li maske namijenjene isključivo vašem tipu kože ili ste spremni eksperimentirati? Kako vam se sviđa ovakav tip posta gdje obje iznosimo svoja mišljenja o istom proizvodu?

Šaljemo vam pozdrave do sljedećeg čitanja!

You Might Also Like

6 comments

  1. Koristila sam masku sa salicilnom kiselinom, ali u prijašnjoj, starijoj verziji, prije neke 3 god, u sivoj je ambalaži.
    I nanosi se preko noći, u tankom sloju koji se stvrdne na licu te se ujutro oljušti. Protiv akni i prištića je.
    I meni je bila super.
    Sad ne znam jel to ta maska ali malo drukčija,ili ta što sam ja imala još uvijek u ponudi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ova maska koju smo recenzirale nije ta o kojoj pričaš jer nisam nigdje pročitala da se može držati na licu preko noći već maksimalno 15, 20 minuta(dok se ne stvrdne i osuši). Nisam još nikada isprobala maske koje se koriste preko noći, ali moram proznati da sam znatiželjna. :) Karmen

      Izbriši
  2. Volim Avonove maske i za sada mi ni jedna nije bila loša. Koža mi je mješovita pa uvijek ima neka zona gdje se određena maska može primijeniti :) Duplići su super jer se dobije bolji uvid u proizvode s obzirom na tip kože :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tako, kod mješovite kože svaka maska nađe svoju primjenu i odgovara barem jednom dijelu lica. :) Karmen

      Izbriši
  3. Prva mi se maska čini super, a Ivi savjetujem da tu da Karmen jer se vjerojatno zbog toga ljušti ;)
    Ja često koristim i po dvije maske istovremeno jer mi lice nema na svim djelovima iste potrebe, odnosno nema smisla sa na normalne i suše dijelove stavljam maske za dubinsko čišćenje, pogotov ako sadrže sastojke poput salicilne kiseline, isto kao što mi ni na masnijim djelovima nikakvog efekta nemaju hranjive i hidratantne maske..
    al da je najveći užitak natrackat se jednom tjedno i odležat vrijeme sušenja, je :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, ma koristim je toliko rijetko da ona nije izvor mojih patnji :D Ja prakticiram istu taktiku korištenja maski, osim što ne stavljam sve istovremeno, hranjiva maska obavezno preko svega :) Iva

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe