Urban Decay Perversion maskara

21:58


Recenzije maskara su mi jedne od omiljenih za čitati, pogotovo ako su popraćene dobrim before/after slikama, ali sama ih zapravo rijetko pišem. U budućnosti ću se svakako truditi promijeniti to, a sada započinjem sa ovom predivnom Urban Decay Perversion maskarom.


Kod prvog korištenja maskare formula je bila vrlo tekuća, ali kao što je to i inače slučaj sa tek otvorenim maskarama, nadala sam da će se s vremenom malo zgusnuti. Tek nakon dobrih dva mjeseca korištenja maskara je dobila malo gušću formulu, ali i do današnjeg dana je na prilično „rijetkoj strani“. Pozitivna stvar je što se formula nimalo ne gruda, ne suši i općenito će dugo trajati.


Četkica je klasičnog oblika, sa dužim, gusto zbijenim vlaknima. Na njoj ostaje dosta proizvoda kada se izvuče iz tube, a višak na vrhu je obavezno skinuti uz rub otvora. Iako sa ovakvim tipom četkica nikada nisam imala problema, sa ovom ipak nisam "na ti". Za moje sitnije oči je očito prevelika, što rezultira time da mi je gotovo nemoguće nanijeti je, a da ne zamackam pola kapka. A u kombinaciji sa vrlo tekućom formulom je to zapravo i za očekivat. Navikla sam da i sa drugim maskarama nekada zamrljam kapak, a poslije to jednostavno odstranim štapićem za uši. Ukoliko se radi o nekoj tvrdokornoj maskari (kao što je Maybelline Lash Sensational) štapić prvo umočim u micelarnu. Za ovom maskarom zasigurno neću posegnuti  kada koristim sjenila jer bi mi popravci uzeli previše vremena i živaca.


Maskara ima 12 ml, što je dobra količina ukoliko uzmemo u obzir da maskare u prosjeku sadrže između 7-10 mililitara. Dolazi u kartonskoj ambalaži i nije dodatno zaštićena folijom. Ja sam je naručila sa Lookfantastica, a njena redovna cijena je oko 25€. Maskara je zaista vrlo crna i intenzivna.


Kada se odlučim koristiti ovu maskaru moram si uzeti vremena. Ništa od onoga  "ready to go u par poteza". Osim ako ciljate na prirodni tj. neprimjetni izgled trepavica. Ja volim izražene trepavice – duge, crne, sa umjerenim volumenom i bez grudica. A ako se želim približiti tim idealima, sa ovom maskarom su mi potrebna barem četiri sloja. Dakle u prvom sloju imam osjećaj kao da se ništa nije ni desilo. Zatim počekam 10-ak sekundi da se sloj malo osuši, pa nadograđujem dalje. Dobra stvar je što četkica lijepo razdvaja trepavice i možete vidjeti svaku individualno. Loša stvar je da će stvarno potrajati dok nadogradite volumen na njima. Inače, sa efektom produljivanja sam zadovoljna.



Najveći problem koji imam sa ovom maskarom je preslikavanje. Inače imam spuštene kapke, tako da mi je stvarno teško naći maskaru koja se ne preslikava. Većina maskari se dobro drži prvih nekoliko sati, a zatim se otisne na kapak. Kod ove maskare se to nažalost dogodi jako brzo, brže nego kod većine. Ukoliko vam se kapci imalo maste ili su spušteni - preporučam da zaobiđete ovu maskaru. 


Sve u svemu, rekla bih da sam više nezadovoljna nego zadovoljna ovom maskarom. Iako uz malo spretnosti napravi stvarno dobre trepavice, preslikavanje je nešto što nikako ne mogu zanemariti i iz tog razloga ne posežem za njom. 

Je li vas koja maskara razočarala u zadnje vrijeme? Jeste li pronašle maskaru koja se ne preslikava i daje dobre rezultate?


You Might Also Like

2 comments

  1. Ja zbog preslikavanja koristim samo vodootporne maskare,jednostavno mi je to lakše nego se stalno gledati u ogledalo da li imam ostatke maskare. Hvala ti na iskrenoj recenziji! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako imam spuštene kapke, meni "masnoća" koja se nakupi na kapku tokom dana otopi i vodootpornu maskaru, tako da nisam još pronašla idealno rješenje. Svakako pomaže ako setiram kapke mat puderom u prahu.
      Drago mi je da ti se svidjela recenzija. :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe