PROIZVODI KOJI SU ME RAZOČARALI #4

19:16


Ovakav tip posta jedan je od mojih omiljenih za čitat, ali ne i za pisati. Žao mi je kada shvatim da neki proizvod ipak nije za mene, ma koliko mu puta dala šansu. Naravno, ovo su moji subjektivni dojmovi i to ne znači da nekoj od vas oni možda neće odgovarati.



Prvi na redu je proizvod koji sam testirala jako dugo i pokušavala ga zavoljeti, ali nisam uspjela. Radi se o MAC Oil Control losionu kojemu je namjena matirati i hidrirati kožu. Sadrži 50 ml, a cijena mu je oko 100-tinjak kuna. Ovo je baza koja se nanosi prije podloge, a može poslužiti i kao primer iako ne popunjava pore. Bijele je boje, a na licu ne ostavlja nikakav trag. Ima neutralan miris i gelastu teksturu. Ne sviđa mi se osjećaj ljepljivosti koji ostavlja na koži nakon nanošenja. Zbog toga ga ne volim nanositi na cijelo lice već samo na područja koja mi se pretjerano maste.


Losion se upije kroz neke 2 do 3 minute i nakon toga mogu krenuti sa ostatkom šminkanja. Što se tiče matiranja ovaj losion me nije niti malo impresionirao. Jednostavno nisam primijetila da je produžio vremenski period bez pojavljivanja sjaja na mojoj T-zoni. Uz njega sam obavezno morala koristiti puder u prahu za matiranje jer sam nije radio ništa. Koristila sam ga sa različitim puderima i sa svima se dobro funkcionira, ali moju kožu ne matira i to je glavni razlog zbog kojeg ga više ne koristim. Ne bih ga preporučila osobama sa mješovitom i masnom kožom jer meni nije pružio matirani izgled, prije se radilo o dewy završnici.


Iako nisam strogi pobornik prirodne kozmetike volim isprobavati proizvode koji ne sadrže štetne sastojke u sebi. Najčešće to budu preparativni proizvodi kao što je ovaj BIOBAZA Silky Comfort roll-on dezodorans sa karite maslacom i jojobom. Ne sadrži alkohol što mi je jako bitno jer imam osjetljivu kožu ispod pazuha koja odmah reagira crvenilom i peckanjem pogotovo nakon brijanja. Također, ne sadrži aluminijev klorohidrat, parabene, umjetne mirise i konzervanse. Miris mu je intenzivan, ali meni nije smetao. Ono što mi je smetalo je to što nije spriječio neugodne mirise. Već nakon 2 sata ja bi osjetila da dezodorans „popušta“ i nisam se više osjećala svježe.


Ako sam cijeli dan doma i ne radim apsolutno ništa ili minimalno onda mi ovaj dezić odradi sasvim solidan posao jer se niti ne znojim previše. No, većinu sam dana ipak u pokretu i trebam nešto što će držati miomirise pod kontrolom više od 2 sata. Redovito bi nakon njega nanosila i neki sa aluminijem da ga „pojačam“. Inače sam osoba koja se dosta znoji i za sada nisam našla niti jedan prirodni dezodorans koji mi odgovara. Jedini plus kod ovog je što nisam imala nikakvu alergijsku reakciju što sam čula da se dosta cura dogodilo. Moja pretpostavka je da reakcija dolazi zbog eteričnih ulja koja se nalaze u ovoj liniji roll-on dezodoransa.


BALEA Sanfte krema za umivanje nešto je što se nikada nije trebalo naći u mojoj kolekciji. Naime ovaj proizvod namijenjen je suhoj i osjetljivoj koži što moja nikako nije, ali znatiželja je bila prejaka i nakon što sam čula hrpu pohvala o ovoj kremi odlučila sam ju isprobati. Sadrži vitamin E, ekstrakt lista hamamelisa i dinje te bademovo ulje. Cijena mu je vrlo pristupačna (oko 20-tak kuna). Nanosi se na vlažnu kožu i zatim lagano umasira. Ova krema uopće se ne pjeni u dodiru sa vodom. Pod prstima osjećam tanki masni sloj koji nikako ne mogu u potpunosti isprati. U sebi sadrži i sitne čestice koje rade lagani piling, a one se ubrzo otope kako kremu umasiram u kožu. Vrlo je nježna i blaga te mi nije izazvala nikakve iritacije.


Ono što me je najviše smetalo je masni film koji mi je ostajao na koži nakon umivanja i zbog toga sam stalno imala osjećaj da nisam u potpunosti uklonila kremu. Nisam ga koristila za skidanje šminke već samo za umivanje. Osjećaj čiste kože nakon umivanja nešto je još obožavam, a nakon korištenja ove kreme nisam ga postigla. Zbog svoje mješovite kože trebam nešto što će ukloniti sebum koji se pojavi tokom dana i noći, a s ovom kremom to nisam uspjela. Osobe sa suhom kožom sigurno će se bolje snaći s njom.


U posljednje vrijeme sam u stalnoj borbi protiv prhuti i konstantno isprobavam razne šampone koji obećavaju čisto tjeme. Jedan od njih je i ALVERDE šampon protiv prhuti koji ne sadrži silikone, parabene, sintetičke mirise i bojila.  Sastav mu zvuči idilično no ono što je meni bitnije je jesam li s njim uspjela riješiti svoj problem. Možete lako pogoditi da nisam čim vam o njemu pišem u ovom postu. Moje tjeme je poprilično osjetljivo i masti se brzo. Dok mi je kosa svježe oprana perut je suha, a kako dani prolaze i ona postaje masna. Nakon drugog, trećeg dana tjeme me lagano počinje svrbiti i to je znak da trebam oprati kosu inače ću se sva rasčešati. Zvuči grozno, ali zaista je tako i još nisam našla razlog zašto se to događa. Da se vratimo na Alverde šampon i moje iskustvo s njime. Ono što mogu reći je da dobro očisti tjeme od masnoće, ali meni nije uspio ukloniti perut. Čak mislim da mi ju je pojačao jer sam nakon pranja imala osjećaj da mi je tjeme presuho. Koristila sam ga više od 10-tak puta nakon čega sam odustala jer nisam vidjela poboljšanje. Šampon se teško pjeni i potrebno ga je dva puta umasirati u kosu kako bi bila čista. Kada se ispere kosa je škripava i gruba što otežava rasčešljavanje.


KERASTASE  Soleil Huile Genereuse ulje za njegu kose još je jedan od proizvoda koji mi nisu odgovarali. Razlog tome je što je ovo ulje toliko masno da ga moja kosa uopće ne može upiti već imam osjećaj kao da cijelo vrijeme stoji na površini kose. Može se posprejati na suhu ili ručnikom posušenu kosu te se ne ispire.


Svrha mu je hraniti, štititi i osvjetljavati vlakno kose za blistav sjaj i gladak završni izgled. Ovo ulje dio je linije za zaštitu kose od sunca. Namijenjen je za suhu i vrlo suhu kosu. Iako moja kosa ne spada u tu kategoriju vrhovi mi uvijek trebaju dodatnu zaštitu i sjaj. Nažalost meni je bilo premasno i koliko god se trudila nanijeti malu količinu kosa bi mi uvijek bila masna i slijepljena.


Kao velika ljubiteljica mat ruževa mislila sam da će CATRICE Cosmetics Instant Lipstick Mattifier biti pravo otkriće za mene i kako ću svaki kremasti ruž moći „pretvoriti“ u mat. Ovakav proizvod zaista je odlično osmišljen, ali ne funkcionira. Tekstura mu je slična silikonskom primeru za lice, proziran je i nije ljepljiv. Potrebno ga je nanijeti u vrlo tankom sloju i sačekati nekih 5 minuta da se osuši. Meni nije bio praktičan i previše sam vremena gubila na postizanje mat efekta. Sa kremastim ruževima taj efekt bi koliko toliko i bio vidljiv, ali sa sjajnima nikako nisam mogla postići željeni izgled.


Ako slučajno nanesem malo deblji sloj ovog gela imam osjećaj kao da će mi se sve razliti preko ruba usana. Jednostavnije mi je koristiti obične olovke za usne koje daju mat efekt kada se zasitim tekućih mat ruževa. U početku sam se zaista trudila isprobavati ga sa različitim ruževima, ali sam odustala nakon nekog vremena jer ain't nobody got time for that. J


Posljednji među proizvodima koji mi se nisu svidjeli je EBELIN kist za highlighter. Kupila sam ga na preporuku jedne blogerice i zažalila čim sam kist izvadila iz plastičnog pakiranja. Da sam imala prilike isprobati dlačice prije kupnje zasigurno ga ne bi kupila jer, kao što možete vidjeti na slici ispod, one strše na sve strane.


Uz to, dlačice uopće nisu mekane nego grube i nimalo nježne. Kist je izrađen od prirodne dlake. Uz to što mi se ne sviđaju njegove dlačice prevelik je za nanošenje highlightera bilo gdje osim na jagodice. Koristila sam ga nekoliko puta, ali nikako se nisam snašla s njim. Moj omiljeni kist za highlighter je Real Techniques Angled Highlighter Brush koji koristim već godinama i svakako vam ga preporučujem..


I to bi bili svi proizvodi s kojima nisam bila zadovoljna u posljednje vrijeme. Ako ste isprobale neki od njih nadam se da vam je bolje odgovarao nego meni. Imate li vi neke proizvode koji su vas razočarali i koje mi ne biste preporučile za kupovinu?

Šaljem vam pozdrave i puse do sljedećeg čitanja.





You Might Also Like

4 comments

  1. Imamo neke zajedničke proizvode koji su nas razočarali :)
    Od Biobaza dezića sam prije 2 godine dobila osip ispod pazuha. Nisam sklona laergijama općenito, a deziće sam koristila svakakve, čak i sa alkoholom i nikada nisam imala ovakvu reakciju.
    Alverde šampon za kosu sam i ja nedavno koristila, perut mi nije uklonio, a moje osjetljivo vlasište je još više nadražio

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj stvarno je prava muka naći dobar šampon za kosu. :/
      Baš mi je žao čuti da si dobila osip od Biobazinih dezića. Meni se to još nikada nije dogodilo, a osjetljiva sam na alkohol. Svejedno više njihove deziće neću isprobavati jer mi niti jedan do sada nije bio ništa specijalno.

      Izbriši
  2. Zato je meni baš ovaj dezić od svih Biobazinih vrh. Prvo me osvojio prekrasnim mirisom, dobro ste rekli da je intenzivniji i to mu je velika prednost. Drugo, mogu reći da se korištenjem proizvoda miris nije promijenio a kod drugih njihovih dezića kao da se "pokvare". Sastav je odličan, kao i cijena a najučinkovitiju dugotrajnost je pokazao kada ga nanesem pa kožu pazuha malo posušim s fenom :) Eto jedno iskreno priznanje od osobe koja se ne smije depilirati zbog potkožnih madeža na tom dijelu tijela

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, baš mi je drago da vama odgovara. Zaista je nemoguće da svima odgovara isti proizvod i zato mi je baš zanimljivo pročitati ovakve komentare. Ovu foru sa fenom ću sigurno isprobati. ;)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe