Real Techniques Powder Bleu B01 recenzija

10:30


U srpnju prošle godine Real Techniques je izbacio novu liniju make up kistova pod nazivom Powder Bleu, koja je inspirirana vjevericama,🐿️ točnije plavim vjevericama. Ako niste znali plave vjeverice zaista postoje u prirodi (ne zna se zbog čega imaju plavi pigment u krznu), no niti jedna nije ozlijeđena zbog proizvodnje ovih kistova.
Powder Bleu kistovi dizajnirani su po uzoru na rijetko i luksuzno krzno ovih životinja, no zapravo je riječ o sintetičkim vlaknima koja FauxBleu tehnologijom vrlo vjerno kopiraju prirodna vlakna.





Kolekcija se sastoji od šest kistova:
B01 Soft Powder Blush (kist za bronzer i highlighter),
B02 Soft Finishing Brush (kist za rumenilo i highlighter),
B03 Soft Complexion Brush (kist za puder),
B04 Soft Shadow Brush (kist za sjenila),
B05 Soft Kabuki Brush (kist za blendanje pudera)
B06 Plush Powder Puff (jastučić za utapkavanje pudera)


Od nedavno je dostupna na Notino web shopu i kada sam to vidjela mojoj sreći nije bilo kraja. :) U ponudi nedostaje samo jastučić za pudranje koji mi je iskreno najmanje zanimljiv u cijeloj kolekciji. Ovi kistovi su namijenjeni isključivo za praškaste proizvode te s njima najbolje funkcioniraju.
Današnja recenzija posvećena je kistu B01 koji je multifunkcionalan. Može se koristiti za nanošenje bronzera, rumenila i pudera u kamenu.


Ono što me na prvi pogled pozitivno iznenadilo je minimalistički i profinjeni izgled drške te njegova težina. Ovo je svakako najteži kist u mojoj kolekciji i zaista osjetite razliku od ostalih kistova kada ga držite u ruci. Drška je izrađena u kombinaciji crne i tamnoplave boje u ombre efektu sa sitnim shimmerom po sebi. Pri vrhu kista sa jedne strane se nalazi RT logo dok je na drugoj strani otisnut broj kista. Dužina drške je 15,5 cm. 


Kist ima duge i mekane dlačice tamnoplave boje. Na dodir mogu primijetiti da se radi o kvalitetnoj dlaci koja je toliko mekana da vas neće bockati po licu dok tapkajući nanosite proizvod. Lagano je zaobljen pri vrhu zbog čega je idealan za precizno nanošenje bronzera ili setiranje određenih dijelova lica sa puderom u kamenu.  Ono što me negativno iznenadilo je da su sa kista ispale dvije dlačice dok sam ga isprobavala pod rukom (prije no što sam ga uopće oprala). U pranju su mu ispale još dvije. Nisam sigurna zbog čega je došlo do ispadanja dlačica, a u roku od tri tjedna koliko imam kist, to se nije ponovilo.


Ja ga najčešće koristim kada nanosim bronzer i za blendanje praškastih proizvoda (kako bi se svi stopili bez oštrih, vidljivih linija). Nema mi goreg nego kada bronzer, rumenilo i highlighter nisu fino izblendani i vide se prijelazi na obrazima. Osnova make up-a svakako je kvalitetno nanešena podloga na koju ostatak proizvoda lijepo sjeda. S ovim kistom teško da ćete pretjerati sa puderom u prahu i dobiti onaj praškasti izgled. Količina proizvoda koja ostane na kistu idealna je za postizanje  ujednačenog i prirodnog izgleda. Ako setirate okoloočno područje baking metodom, ovim kistom ćete savršeno ukloniti višak pudera sa tog dijela.


Osobama koje koriste tekuće proizvode ovaj kist neće biti od koristi jer njegove dlačice nisu gusto zbijene, kao što je to kod npr. Real Techniques Expert face brush-a. Izgledom je najsličniji Blush Brush-u (prvi na slici) no dlačice su mu mekše i duže te se sužavaju prema vrhu. Za mene je ovo idealan kist za bronzer i puder za setiranje s kojim ćete dobiti lagani i fini sloj proizvoda. Neće pokvariti vašu tekuću podlogu što se često može dogoditi sa pogrešnim odabirom kista.
Što se tiče ostalih RT kistova koje imam iz njihove klasične ponude niti jedan nije ni približno mekan kao ovaj iz Powder Bleu kolekcije. Napredak je vidljiv i u samom dizajnu kista koji je zaista elegantan i profinjen.
Cijena mu je oko 180 kuna na Notino web shopu.

P.S. Od 19.11. na Notino web shopu započinje Black Friday gdje će se naći mnogo zanimljivih brendova na sniženju. Među ostalim tu će biti i Real Techniques što je idealna prilika za kupnju kistova iz ove ili redovne kolekcije. ;) Klikom na sliku ispod pogledajte svu Notino ponudu:




Koji su vaši omiljeni kistovi za šminkanje? Imate li neki iz Powder Bleu kolekcije?
Ostanite mi sretne i nasmijane do sljedećeg posta. :*


You Might Also Like

6 comments

  1. Kist vrlo zanimljivo izgleda i bilo bi super imati ga u kolekciji 😄

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s tobom, meni je baš drago da ga imam jer je zaista kvalitetan i razlikuje se od klasičnih RT kistova. Super je što ga mogu koristiti za više namjena i divno blenda praškaste proizvode. :)

      Izbriši
  2. Super izgleda i zvuči odlično, a taman tražim jedan kist takvog tipa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da nećeš ostati razočarana ako ga odlučiš nabaviti. Razlikuje se od ostatka RT kistova po kvaliteti i mekoći dlačica, a i baš je elegantan. :)

      Izbriši
  3. Kist izgleda predivno, posebno me privlači ovakav suženi oblik dlačica, ali moram priznati da mi se više sviđaju RT kistovi iz Brush Crush kolekcije. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš mene niti jedan kist iz Brush Crush kolekcije nije posebno dojmio da ga poželim imati. Više mi se sviđa jednostavan i minimalistički dizajn kistova nego šarenilo, ali svatko ima svoj ukus. :) Ako ovog kupiš sigurno nećeš požaliti jer je ultra mekan i divota je blendati s njim.

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe