Empties #7

20:09


Pozdrav drage moje! 

Zadnji post sa potrošenim proizvodima pisala sam prošle godine u 7.mjesecu i od tada sam zaista skupila hrpu prazne ambalaže. Odlučila sam biti redovitija u pisanju ovakvih postova stoga ih od sada možete očekivati svaka dva mjeseca. (Držim fige da budem dosljedna ovoj odluci.) Bez predugog uvoda krećem sa kratkim opisima proizvoda. Ukoliko sam neki od njih detaljnije recenzirala ostaviti ću vam link gdje možete pročitati više informacija.


Za početak tu su dekorativni proizvodi i to ono što koristim gotovo svakodnevno, a to su maskare, korektor i tekući puder:



Maybelline New York Lash Sensational maskara

Maskara koja je omiljena velikom broju ljudi mene nije pretjerano oduševila. Formula joj je u početku bila pre vodenasta, što je slučaj sa većinom maskara, no s vremenom je postala gušća. Lijepo mi je razdvojila trepavice no nije im davala pretjerani volumen. Kako bi došla do željenog volumena nanosila sam je u nekoliko slojeva. Nije se trusila niti preslikavala na kapke. Neću je ponovno kupiti jer sam još uvijek u potrazi za maskarom koja će mi dati bolji volumen.

Golden Rose Miracle Lash Volume & Define maskara

Za razliku od prethodne, ova maskara me se više dojmila i vjerojatno ću je ponovno kupiti. Ima gumenu četkicu, koja nije glomazna pa se s njom lako dohvate i one kraće trepavice u kutovima očiju. Daje dobar volumen i ne trusi se. Jedna mi je od dražih maskara koje sam u zadnje vrijeme potrošila, a da nije toliko razvikana. Od mene imate sve preporuke za isprobati je.

L'oreal Paris Brow Artist Plumper maskara za obrve

Potrošila sam svoju omiljenu maskaru za obrve koja više nije dostupna u našim drogerijama, no može se još uvijek kupiti na Notino web shopu. Ima preciznu, malu četkicu s kojom lako raščešljam obrve. Pigmentirana je i u samo par popuni prazna mjesta i napravi dojam punijih, prirodnih obrvi. U sebi sadrži i sitna mikro vlakna. U ovom postu sam ga recenzirala i usporedila sa još dva gela za obrve. Nova tubica je već u upotrebi. 😊




Bell HypoAllergenic Mat & Soft Make Up tekući puder

Prazan je i jedan od mojih omiljenih pudera kojeg sam spominjala u ovom postu. Ima laganu teksturu, srednje prekrivanje i prirodan mat finiš. Njegov sivkasti podton prilagodi se boji kože čim ga nanesem. Izdrži na licu cijeli radni dan, ne oksidira i može se nadograđivati za jače prekrivanje.  Trenutno koristim novu bočicu, dok imam još jednu neotvorenu u zalihama. Mislim da to dovoljno govori koliko volim ovaj puder.

Catrice Cosmetics Liquid Camouflage korektor

Iako obožavam isprobavati različite korektore i imam ih podosta u svojoj kolekciji ovaj Catrice kupujem iznova. Dobro prekrivanje, kremasta formula i minimalno uvlačenje u borice ono je što me oduševljava kod njega. Nijansa koju ja koristim je 010 Porcellain i odlična je za posvjetljivanje okoloočnog područja.

Golden Rose Longstay Liquid Matte Lipstick nijansa 03

Golden Rose tekući mat ruževi su mi omiljeni. Rijetko kad se dogodi da potrošim neki ruž do kraja no ova nijansa mi je bila idealna za svakodnevno nošenje. Radi se o prljavo ružičastoj boji, hladnog tona koja će se svidjeti i onima koji ne vole klasične roze ruževe. Tekstura mu je kremasta, suši se u potpuni mat i vrlo je dugotrajan. U planu imam napisati post sa svim nijansama iz ove linije koje posjedujem jer su zasta odlični.

Na red dolazi i nekoliko lakova za nokte. Sve sam redovito koristila i potrošila ih. Na sreću, niti jedan se nije sasušio, a da ga nisam koristila što mi se zna dogoditi zbog prevelikog broja lakova.


Eveline Cosmetics 8u1 Total Action njegujući lak za nokte

Lak koji volim koristiti kao nadlak ili samostalno jer ostavlja mliječni, roskasto bijeli trag na noktima. Kako imam prirodno poprilično čvrste i kvalitetne nokte nisam primijetila posebnu razliku dok koristim ovaj lak. No, svejedno ponavljam njegovu kupnju i trenutno koristim novu bočicu.
Essie lak za nokte u nijansi Sand Tropez

Sand Tropez jedna je od popularnijih nijansa koje često viđam na Instagram fotkama. Riječ je o nijansi boje pijeska koja ne sadrži šljokice ili sitni shimmer. Formula je kremasta i vrlo se lako nanosi. Dva sloja su potrebna da bi se došlo do potpune pigmentacije. Ja sam ga zaista često nosila i divno izgleda bilo na kratkim ili na dugim noktima. Svakako ću ponoviti kupnju.

Golden Rose Quick Dry Top Coat lak za nokte

Potrošila sam i svoj omiljeni prozirni nadlak. Volim ga koristiti zbog toga što ostavlja nokte sjajnima, lijepo zagladi i zaštiti lak ispod te ne ostavlja mjehuriće. Gušće je teksture i brzo se suši na noktima. Novi je već u upotrebi.

Essence the Gel lak za nokte u nijansi 37 Serendipity

Posljednji među lakovima koje sam potrošila je i ovaj Essence Gel lak za nokte. Nijansa mu je zaista posebna, radi se o nježnoj pepeljasto sivoj boji pomiješanoj sa bojom lavande. Jedan sloj mi je bio dovoljan za potpuno prekrivanje. Boja mi se toliko svidjela da bi čak i mogla ponoviti kupnju.

Sljedeći na redu su potrošeni proizvodi za njegu ruku te suho ulje za njegu tijela, kose i lica:


Nuxe Paris Huile Prodigieuse čudesno suho ulje

Vjerojatno ste sve već čule za ovo poznato suho ulje. Iako je zaista njegujuće i ostavlja kožu svilenkastom smatram da postoje i jeftinija ulja koja rade istu stvar. Miris mu je intenzivan i luksuzan te se zadržava na koži čak nekoliko sati. Ja sam ga najčešće koristila nakon tuširanja na vlažnoj koži i za vrhove kose. Na licu mi nije izazvao nikakve neželjene reakcije no pošto imam kombiniranu kožu rjeđe sam ga koristila u te svrhe. Kupnju bih ponovila jedino ako ga uspijem uhvatiti na nekom popustu.

Uriage Eau Thermale Creme Mains krema za ruke

Zaista sam bila razočarana ovom kremom već nakon prvog korištenja jer mi je Uriage drag brend i u globalu volim njihove proizvode. No, ova krema jednostavno nije bila dovoljno hranjiva za moje ruke. Nije se upijala u kožu već bi je samo površinski zagladila. Za cijenu od nekih 50-tak kuna očekivala sam bogatiju i hidratantniju kremu. Iako joj je formula nemasna što je uvijek plus, tvrdnja da je otporna na vodu u mom se slučaju nije pokazala točnom. Neću ponoviti kupnju ove kreme.

Balea njegujuće kreme: trešnja i malina

Vjerojatno sam isprobala sve verzije ovih preslatkih Balea kremica za lice i ruke no sa ove dvije nisam imala sreće jer su se u vrlo kratkom roku pokvarile. Iako su imale zaštitnu srebrnu foliju ispod poklopca, kada sam ih krenula koristiti bile su toliko voskaste i tvrde da se nisu mogle razmazati. Šteta jer mi se sa ostalima to nije dogodilo. Cijena im je ispod 10 kuna, imaju nježne voćne mirise i lijepo njeguju kožu ruku za što sam ih ja koristila.

Potrošila sam i par proizvoda za njegu lica. Kako su mi se svidjeli i hoću li ih ponovno kupiti pročitajte u nastavku:


Bioderma Laboratoire Dermatologique Sensibio H2O micelarna otopina

Nakon što sam napokon isprobala ovu vrlo hvaljenu micelarnu napokon mogu reći da je hype opravdan. Ova micelarna ne ostavlja nikakav film na koži, nježna je i ne peče za oči. Jedini nedostatak joj je još teško skida vodootpornu maskaru i mat ruževe. No ostalu šminku ukloni lako i bez previše trljanja blazinicom po licu. Ne isušuje kožu što sam primijetila da mi se znalo događati kod Garnierove dvofazne micelarne. Kupnju sam već ponovila i nastaviti ću je kupovati iako joj je cijena viša od ostalih drogerijskih micelarni.

L'oreal Skin Expert Paris Pure Clay gel za čišćenje lica

Ovaj gel za umivanje spominjala sam u kratkoj objavi na našoj facebook stranici gdje možete pročitati više mojih dojmova. Kod njega mi se svidjelo kako je čistio lice, zaista sam imala osjećaj nakon umivanja da je uklonio sve ostatke šminke ili kreme ako nisam koristila šminku tog dana. Nije mi izazvao prištiće niti isušio kožu. Kupnju neću ponoviti jer želim isprobati neke druge gelove za umivanje.

Ziaja Manuka Tree Purifying tonik za lice

Tonik o kojemu sam čula sve pohvale svidio se i meni i vjerojatno ću ga u budućnosti ponovno kupiti. Sastojci su mu iznimno dobri, a pumpica, tj. raspršivač ispušta tonik u laganoj maglici. Ja sam ga koristila u kombinaciji sa noćnom kremom iz iste linije i oba proizvoda su mi odgovarala. Koža mi je bila lijepo zaglađena i mekana uz redovito korištenje. Imate moju preporuku za kupnju ovog tonika.

U nastavku slijede kreme za lice koje sam koristila u noćnoj i dnevnoj njezi, ovisno o potrebi kože. 


Ziaja Manuka Tree Purifying noćna krema

Ovu laganu gel kremu koristila sam u noćnoj njezi i odlično mi je hidrirala kožu. Tekstura joj je srednje gustoće, brzo se upija i ne ostavlja bijeli trag na licu. Ima nježan miris koji se ne zadržava dugo. Nije mi izazivala nikakve iritacije niti prištiće. Kupnju ću ponoviti nakon što smanjim zalihu trenutnih krema za lice koje imam. Cijena joj je vrlo pristupačna (oko 35 kuna).

Skintegra Advanced Hydration Serum Hydra B serum

Hydru B koristila sam najčešće ujutro, nakon što bi lice pošpricala sa tonikom. Pumpica i pol bila mi je dovoljna za cijelo lice i vrat. Tekstura mu je fluidasta, lagana i brzo se upija u kožu. Odlično je funkcionirao ispod pudera i nije bio pretežak niti mastan. Koža mi je nakon njega bila nahranjena i svilenkasta. Kupnju planiram svakako ponoviti.

Nivea Pure Effect Control Shine matirajuća gel krema

Iako nema idealne sastojke, ova krema je također dobro odgovarala mojoj koži. Nije bila komedogena te nisam primijetila da mi je uzrokovala ikakve iritacije. Tekstura joj je gelasta i brzo se upija u kožu. Ja sam je koristila u toplijim mjesecima kada mi koža zahtjeva najmanje njege što se tiče hidratacije. Kupnju neću ponoviti no krema mi se svidjela.

L'oreal Paris Revitalift Laser Renew dnevna krema

Nisam sigurna gdje sam dobila tester od 15ml ove kreme no odlučila sam je isprobati iako nije namijenjena mojim godinama i tipu kože. Radi se o bogatoj kremi poprilično intenzivnog mirisa koji odaje dojam luksuza. Za dnevnu njegu mi je bila premasna pa sam je zato koristila prije spavanja. Koža mi je bila mekana i zaglađena no ujutro bi imala sjajan nos i T-zonu. Neću kupiti full size verziju ove kreme no mislim da bi odgovarala nekome sa suhom kožom.


Sljedeći na redu su proizvodi za njegu kose.


Balea Professional šampon za kontrolu vlasišta

Potrošila sam svoj omiljeni šampon od Balee koji je nažalost povučen iz prodaje i zamijenjen sličnom verzijom. Sa ovim šamponom moje vlasište nije bilo osjetljivo i iziritirano, a počelo bi se mastiti tek nakon trećeg dana. Nije mi izazivao perut i dobro je čistio kosu od korijena do vrhova.

Balea Professional šampon za dubinsko čišćenje kose

Ovaj šampon nije namijenjen za često korištenje već kada osjetite da kosi treba dubinsko i intenzivno pranje. Ja ga koristim dva puta mjesečno, ovisno o tome koliko često koristim suhe šampone, lak za kosu i razne sprejeve. Odlično čisti kosu i ostavlja je blistavom i zdravom. Novo pakiranje sam već kupila i nastaviti ću ga koristiti.

Batiste Instant Hair Refresh šampon za suho pranje tamnih i tamno smeđih tonova kose

Batiste je moja omiljena marka suhih šampona no ova verzija mi se nije svidjela i neću je ponovno kupiti. Najveća zamjerka mi je što ostavlja smeđi trag u kosi. Pošto ja često petljam po kosi puno puta sam imala tragove šampona po rukama. Mislim da bi ostavljao tragove i po odjeći što nikako nije poželjno. Također mi je slabije upijao masnoću sa tjemena od ostalih verzija. 


Za kraj sam izdvojila četiri proizvoda koje nisam svrstala u određene kategorije, a to su:


Zara Woman Intense  LXXXV parfem

Jedan od mojih omiljenih Zarinih parfema je upravo ovaj. Iako nije u redovnoj ponudi njihovih parfema, ja sam napravila zalihe čim sam isprobala ovu mini verziju. Glavne note su mu bergamot i bambus, a sadrži i miris ruže, sandalovine i mošus. Spada u cvjetno drvenastu kategoriju mirisa i vrlo je ženstven, profinjen i slatkast. Podsjeća na parfem Truth od Calvin Kleina.

Le Petit Marseiliais hidratantni balzam za tijelo

Obožavala sam njegovati tijelo sa ovim bogatim maslacem za tijelo. Miris mu je intenzivan, a u sebi sadrži karite maslac, eterično ulje kamilice i mlijeko smokve. Ima gustu teksturu no lako se razmazuje. Potrebno mu je nekih 10-tak minuta da se upije u kožu koja je nakon toga meka i mirišljava. Idealan je za zimske dane kada mi koža zahtjeva jaču hidrataciju te ću ga tada vjerojatno ponovno kupiti.

Garnier Neo Efficacy Care antiperspirant u spreju

Moram priznati da je ambalaža prvo što me privuklo kod ovog dezodoransa i zaista mi se sviđa kako je Garnier dizajnirao ove antiperspirante. Što se tiče djelovanja, bila sam zadovoljna koliko dugo je držao miomirise pod kontrolom. Nije me iritirao jer ne sadrži alkohol i imao je ugodan miris. Voljela bi probati i ostale mirise iz ove linije.

Real Techniques Miracle Complexion Sponge spužvica za lice

Kao i u posljednjem empties postu na kraju su se našle dvije Real Techniques spužvice za nanošenje tekućih proizvoda na lice. Ovo su moje omiljene spužvice za tekući puder i korektor te mislim da su najkvalitetnije od svih ostalih iz drogerija. Originalni Beauty Blender nisam još probala no čula sam nekoliko mišljenja gdje im je Rt spužvica draža i od njega. Recenzirala sam ju ovdje, a novi imam već u upotrebi. 

Ovoga puta sam zaista skupila poveću hrpu potrošenih proizvoda i baš mi je drago što ih napokon mogu baciti u smeće. Nadam se da vam je ovaj post bio koristan te da će vam poslužiti pri odabiru nekih proizvoda. Što ste vi zadnje potrošile, imamo li neke zajedničke favorite koje iznova kupujete?


Ugodan dan vam želim i šaljem puse do sljedećeg čitanja!


You Might Also Like

4 comments

  1. Čula sam pohvale za Golden Rose maskare, tako da bi baš voljela isprobati ovu za volumen. Maybellinovu Lash Sensetional sam imala želju isprobati, ali nakon što sam primijetila koliko se preslikava na mojoj kolegici, odustala sam, jer i sama imam masne kapke. Eveline 8u1 lak je moj favorit već nekoliko godina, jer imam jako slabe nokte, a Catrice Liquid Camouflage korektor obavezno imam u zalihama, čim dođem do pola bočice! 😃

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, na sreću, nemam problema sa preslikavanjem maskare, ali zato Iva isto muku muči s tim. Niti njoj se ova maskara nije svidjela upravo zbog toga. :/ Zato za Golden Rose maskare imaš sve moje preporuke. :)

      Izbriši
  2. Žao mi je što su povukli iz ponude Balea šampon za osjetljivo vlasište jer sam ga obožavala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme i ja sam isto bila zaljubljena u taj šampon! :) Toliko mi je odgovarao da sam mislila da više niti jedan drugi neću koristiti. Nažalost, sada sam opet u potrazi za nekim koji će mi biti u redu.

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe