TROSTRUKA RECENZIJA I USPOREDBA MASKARA ZA OBRVE

13:44


Popunjavanje obrva jedno je od mojih obaveznih beauty koraka u svakodnevnom šminkanju. Kada sam u žurbi / lijena sam / nemam živaca za detaljno iscrtavanje obrva olovkom ili sjenilima  u pomoć mi priskače gel za obrve. Danas vam donosim pregled triju gelova za obrve koji se nalaze u mojoj kolekciji.




CATRICE EYEBROW FILLER Perfecting & Shaping Gel


Ovaj gel za obrve kupila sam u Kozmo drogeriji, sadrži 6,5 ml proizvoda te košta 26 kuna. Dolazi u dvije nijanse 010 (svijetlo smeđa boja) i 020 (svijetlo siva boja). Kako je ovo prvi gel za obrve koji sam ikada probala dugo je bio na vrhu mojih omiljenih stvari za kojima posežem kada popunjavam obrve. Radi se o tekućem gelu, svijetlo smeđe boje i njime postižem vrlo prirodan izgled obrvi. Smatram da je idealan za osobe koje imaju prirodno guste obrve, koje žele popuniti sitne praznine te ih lagano počešljati i oblikovati. Ja ga rijeđe koristim samog, dok je u kombinaciji sa olovkom odličan kao završni korak. Voljela bih da je pigmentiraniji te za nijansu tamniji. Njime bi bilo lakše rukovati da je sama četkica manja, tj. kraća jer mi zna biti poprilično nezgodno počešljati završetke obrva gdje su mi dlačice tanje i kraće. Na slici možete vidjeti usporedbu duljine četkice gela za obrve sa dvije maskare. Sama četkica uhvati dovoljno proizvoda koji, moram priznati, ima intenzivan i sintetički miris, no to je slučaj i sa ostalim gelovima koje sam isprobala. Kada se gel osuši obrve postanu malo „tvrđe“ no ne i zacementirane. J



MAYBELLINE BROWdrama Sculpting Brow Mascara



Ova maskara za obrve sadrži 7,6 ml proizvoda za cijenu od 40 kuna te je također kupljena u Kozmo drogeriji. Ja imam nijansu brown,a na tržištu postoji i transparentna verzija. Ono što je posebno kod ove maskare je njena četkica koja na samom vrhu ima okrugli završetak sa dužim dlačicama. Ovakva kuglica odlična je kod nanošenja maskare na početku obrve gdje su one gušće i deblje no pri krajevima se teško hvata za male dlačice. Svakako mi je trebalo neko vrijeme da se naučim koristiti je i iz razloga što se proizvod hvata i na sve svijetle dlačice koje se nalaze iznad obrvi, koje ne čupam jer nisu pretjerano vidljive. Zbog toga mi se ponekad znalo dogoditi da su mi obrve deblje no inače jer se maskara uhvatila i na te svijetle dlačice te sam imala dojam da su neurednije. Tekstura maskare je vodenasta no kroz jednu minutu se osuši te se može nanijeti još jedan sloj ako želite intenzivniju boju. Koristim je kao završni korak, nakon olovke ili sjenila za obrve jer mi je samostalno presuptilna, no u žurbi posluži i sama. Ima jače učvrščivanje od prethodno opisanog Catrice gela, no i dalje ne presnažno. Oblik četkice je svakako nešto posebno i još uvijek sam u procesu upoznavanja sa istim, oprezno je nanosim što je i razlog zbog kojeg najrjeđe posežem za njom.

L'OREAL PARIS BROW ARTIST PLUMPER


Moj najnoviji član među proizvodima za obrve sadrži 7 ml proizvoda, kupljen je u Bipi i redovna mu je cijena 50 kuna. Dolazi u tri nijanse: Light / Medium, Medium / Dark (koju ja posjedujem) i Transparent. Već nakon nekoliko korištenja skinuo je s trona Catrice eyebrow filler te postao moj omiljeni gel za obrve. Prvi razlog je njegova četkica za koju nemam nikakvih zamjerki. Radi se o upola kraćoj četkici od prethodna dva gela koja se sužava pri kraju te s njom jednakom lakoćom obuhvatim početak i kraj obrve. Mislim da je ova veličina četkice idealna za sve osobe koje imaju tanje i rjeđe obrve. Vrlo je precizna i uhvati dovoljno proizvoda iako je poprilično sitna. U samom gelu nalaze se sitna vlakna koja su vidljiva golim okom (ako se dovoljno približite četkici J ) zbog kojih se može postići dojam punijih obrvi. Drugi razlog je učvršćivanje gela koje je zaista snažno. Nakon što se gel sasuši bez da dodirujem obrve osjetim kako su na svojem mjestu i zaista nakon više od šest sati nošenja niti jedna dlačica se ne pomakne. Ovakvo učvršćivanje usporedila bih sa nanošenjem  prozirnog  voska na obrve. Ako vam treba proizvod koji će vaše obrve držati na mjestu duži vremenski period: Look no further! Koliko je sam gel jak dokazuje i činjenica da njega puno teže uklonim od Maybelline i Catrice gela. Njih skinem sa jednim laganim prijelazom vaticom natopljenom micelarnom dok L'orealov gel iziskuje malo trljanja i skida se u sitnim komadićima kao što možete vidjeti na slici. No to mi ne predstavlja nikakav minus kod njega, naprotiv mislim da će biti odličan u nadolazećim toplijim mjesecima gdje se uvijek brinem hoće li mi se obrve otopiti na visokim temperaturama. J





S čime vi najčešće popunjavate obrve? Koristite li gelove / maskare za obrve? Koji su vam najdraži?

Uživajte u ostatku dana!

You Might Also Like

10 comments

  1. Trenutno najbolji mi je Essence make me brow gel, ima savršenu četkicu i drži mi dugo vremena, a košta nekih 20-ak kuna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam još isprobala Essencov gel, ali svakako namjeravam zbog vrlo pristupačne cijene. :)

      Izbriši
  2. Uuuuu, vec dugo gledam ovaj L'Orealov gel, steta sto sam zaboravila na njega bas sada kad je Bipa imaka popust na dekorativu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ga kupila upravo na tom popustu!:) Ali koliko sam zadovoljna njime kupila bih ga i po punoj cijeni.

      Izbriši
  3. L'orealov gel je fantastičan ( kao i vaš blog :) ) jedini proizvod za obrve koji koristim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! I ja sve češće posežem upravo za njim, pogotovo na ovim ljetnim vrućinama.

      Izbriši
  4. Kako imam prirodno guste obrve, meni oblik četkice na zadaje problem. Najbolji mi je Essence gel za obrve

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trenutno najviše koristim ovaj L'orealov gel, ali bi svakako željela isprobati i Essence. :)

      Izbriši
  5. Malo kasnim s komentarom, ali vidim da nitko ne spominje KIKO, pa moram malo :) Meni je definitivno najdraža KIKO Eyebrow Fibers Coloured Mascara u nijansama 04 i 05. Tekstura je zanimljiva jer doslovce sadrži vlakna koja kao da se nadovežu na dlaku tako da obrve izgledaju prirodno punije. Plus, četkica je super oblika tako da bez problema oblikujem obrvu kako želim. Uz to, cijena od 7.2 € za takav proizvod je super. Ja svoju maskaru koristim sigurno 6 mjeseci, 4-5 puta na tjedan i nisam ju potrošila. Trenutno je na KIKO webshop-u na akciji za samo 3.95 €. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nikada nije kasno za komentar, pogotovo ako zbog njega otkrijem neki novi gel za obrve. :) Nisam isprobala KIKO maskaru za obrve, ali nakon ovog opisa si me svakako zainteresirala. Obavezno ću ga škicnuti na webshopu i već je stavljen na WL.
      Hvala na komentaru. :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe