Moja kolekcija rumenila

22:07


Rumenila su jedna od mojih najdražih make up proizvoda. Kada uđem u neku od drogerija prvo što primijetim na stalcima su prekrasne koraljne, ružičaste i nježne ljubičaste nijanse rumenila koje mi se smiješe iz simpatičnih pakiranja. J U nastavku vam donosim svoju skromnu kolekciju istih pa ako ste zainteresirane svakako nastavite čitati.



EVELINE COSMETICS SATIN BLUSH u nijansi 01 Soft Pink kupljen je zabunom. Naime htjela sam kupiti nijansu 05 Soft Peach po preporuci Girlboss, no dok sam stajala pred svim tim rumenilima u Kozmu jednostavno se nisam mogla sjetiti točne nijanse. Tako je kod mene završilo rumenilo koje je za moj ukus prepigmentiano. Kada ga nanosim moram biti vrlo oprezna sa doziranjem. Četkicu obavezno otresem prije nanošenja, a ponekad njome i  pređem po ruci da uklonim višak proizvoda. Rumenilo se ne trusi što mi se sviđa, a nijansa je na granici između ružičaste i narančaste boje te je potpuno mat. Smatram da bi takva nijansa bolje pristajala djevojkama tamnije puti dok je za mene ipak preintenzivna. Cijena rumenila je oko 35 kuna.


U Tester boxu za prosinac dobila sam AURA GLORIOUS CHEEKS POWDER BLUSH u nijansi 212 Cotton Candy. Rumenilo ima 5 grama, a cijena mu je 28,99 kuna te se može kupiti u pojedinim Kozmo drogerijama. Riječ je o još jednom odlično pigmentiranom rumenilu koje će se nalaziti u mojoj kolekciji još duuugo vremena. Razlog tome je što sa jedanim laganim prijelazom četkicom po rumenilu dobivate potpunu boju. Ovo rumenilo nije praškasto već poprilično „tvrdo“. U sebi sadrži sitne šljokice koje daju obrazima lagani sjaj, a nijansa je tamnija roza. Ja ovakva pigmentirana rumenila volim nanositi kistovima sa sintetičkim vlaknima. Sa njima dobijem slabiji nanos i rumenilo ne bude toliko intenzivno pošto se teže zadrži na ravnoj i glatkoj sintetičkoj dlaci. Kod ovog rumenila sam primijetila da nije postojano, nakon dva, tri sata korištenja intenzitet je vidljivo smanjen.


CATRICE DEFINING BLUSH rumenila u nijansama  040 Think Pink, 110 Legend-berry i 090 Mandy-rine kupila sam po cijeni od 17,90 kuna za 5 grama proizvoda kao dio asortimana koji više neće biti dostupan u Catrice ponudi. Ovo su jedna od mojih omiljenih drogerijskih rumenila. Postojana su, nježnih nijansi koje su lako nadogradive i nisu praškasta. Nijansa 040 Think Pink je nježna ružičasta boja sa mat završetkom. Vrlo se lako blenda i izgleda prirodno na obrazima. Moja najčešće korištena nijansa je 110 Legend-berry. U zimskim mjesecima kada sam najsvijetlija obožavam hladnije nijanse rumenila, a to je upravo ovo nježno ljubičasto rumenilo sa decentnim šljokicama. Za posljednjim Catrice rumenilom u nijansi 090 Mandy-rine posežem najrijeđe. Iako je hvaljena od strane mnogih blogerica za moj ton kože je prenarančasta. Ona je također najpigmntiranija od ove tri nijanse. Vjerujem da će mi puno više odgovarati u ljetnim mjesecima kada mi lice bude osunčanije. Tekstura rumenila je vrlo svilenkasta i nježna. Nisam imala prilike isprobati nova rumenila koja Catrice ima u svojoj ponudi no nadam se da su kvalitetna kao i ova koja ja posjedujem.
  


Sljedeće na redu je ESSENCE BLUSH UP! rumenilo u nijansi 10 Heat Wave koje me privuklo zbog zanimljivog ombre efekta između narančaste i ružičaste boje. Ova kombinacija podsjetila me je na zalazak sunca te sam momentalno posegnula za njim. Kako sam već ranije spomenula, nisam fan narančastih rumenila pa ja ovo koristim tako da četkicom pređem preko cijele površine te zahvatim obje boje. Boja koju dobijem je koraljna, potpuno je mat i vrlo se lako nanosi na obraze te blenda. Cijena rumenila je 29,90 kuna za 8 grama proizvoda. Meke je teksture i odlično pigmentirano. Smatram da ova nijansa pristaje djevojkama svijetlije puti. Ovo rumenilo volim nositi i u ljetnim mjesecima kada mi je lice osunčano jer mu daje svijež i zdrav izgled. 


Jedno od mojih prvih rumenila je MANHATTAN ROUGE POWDER DUO u nijansi 39G Jungle Red / 39Z Sunset Blush koje mi je poklonila Iva. Nisam točno sigurna no svakako je starije od pet, šest godina. Još uvijek se nalazi u mojoj kolekciji jer rumenilo nije promijenilo miris, teksturu i nanos je još uvijek isti nakon svih godina. Ovo rumenilo je totalni promašaj što se tiče nijanse. Uvijek kada ga vidim nasmijem se koliko se Ivino i moje znanje o kozmetici poboljšalo i kako sada barem znamo koje nijanse pristaju našim tonovima kože. J Riječ je o dvije nijanse, a to su izrazito narančasta, mat završetka i narančasta pomiješana sa tamnom ružičastom koja sadrži šljokice. Iskreno, ne mogu se sjetiti kada sam zadnji put koristila ovo rumenilo no još se ne mogu natjerati baciti ga. Kako je u Hrvatskoj Manhattan kozmetika zamijenjena Rimmel-ovom ovo rumenilo postati će moj izložbeni primjerak tog brenda te se još neko vrijeme neću rastati od njega. Ovo je ujedno i najveće rumenilo koje posjedujem jer ima čak 9 grama. Vrlo je pigmentirano te se može koristiti i kao bronzer, no ja se zaista namučim da ga izblendam i da ono izgleda prirodno.


Moja omiljena drogerijska rumenila su zasigurno BOURJOIS PARIS rumenila. Trenutno koristim nijansu 54 Rose Frisson. Cijena za 2,5 grama proizvoda je 69,90 kuna, no ja ih uvijek kupujem na čestim akcijama koje nude naše drogerije. Bourjis rumenila su nešto slabije pigmentirana no to je i razlog zašto ih ja volim. S njime jednostavno ne mogu pretjerati. Osobe sa „teškom rukom“ slobodno će si moći dati oduška pri nanošenju. J Kako su ovo pečena rumenila tekstura im je nešto grublja no uopće se ne truse. Moja nijansa je prava Barbie ružičasta sa sitnim shimmerom koji je slabo vidljiv na licu. Lako je nadogradiva i bez ikakvih poteškoća se blenda. Ono što posebno volim kod ovih rumenila je njihov miris koji se naravno ne može osjetiti kada nanesete proizvod na lice no ja ih volim pomirisati kada ih koristim. Radi se o blagom puderastom mirisu.


Svoju kolekciju završavam sa još jednim ESSENCE rumenilom, točnije SILKY TOUCH BLUSH u nijansi 10 Adorable. Ovo je jedna od najnježnijih nijansi koje posjedujem i pogodna je za osobe vrlo svijetle puti. Glavni nedostatak ovog rumenila je to što se trusi, a vrline su pigmentacija i postojanost. Rumenilo je zaista fino mljeveno i svilenkaste je teksture kako i sam naziv kaže. Cijena mu iznosi 21,90 kuna za 5 grama.


Sve swatcheve radila sam uz pomoć Avon baze jer sam htjela da se nijanse što bolje vide. Naravno, na obrazima one izgledaju puno slabije i prirodnije što naravno ovisi i o tome koliko proizvoda nanesete. U svojoj kolekciji još imam Makeup Revolution Ultra Blush Palette Sugar and Spice, o kojoj namjeravam napisati posebnu recenziju te  Look by Bipa powder blush koje nije bilo reprezentativno za slikanje pošto mi je palo na pod i treba hitno represanje. 




Koja su vaša omiljena rumenila? Sviđa li vam se moja kolekcija? Šaljem vam puno pozdrava i nadam se da uživate!  

You Might Also Like

10 comments

  1. Ja rumenila obozavam! Ne vjerujem kako samo s jednim proizvodom toliko podignem cijeli makeup i osvjezim izgled lica. Catrice rumenila imam, ova nova su mi jako dobra.. Za Manhattan kozmetikom mi se place, imam nekoliko proizvoda kuci vec par godina i jos uvijek savrseno funkcioniraju kao i prvog dana, zaista velika steta sto ga nema vise kozmetika je stvarno prekvalitena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Totalno se slažem s tobom, ja čim nanesem malo rumenila na obraze imam osjećaj da izgledam zdravije i ljepše se osjećam. Drago mi je da dijelimo ljubav prema njima. :)

      Izbriši
  2. Jako lijepa kolekcija, ja sam totalni rumenilo junkie :D Da ih imam 250 vjerojatno mi nebi bilo dosta haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti i potpuno se razumijemo što se tiče ljubavi prema rumenilima! :)

      Izbriši
  3. Super kolekcija :)

    Offtopic pitanje - jel ti i seka dijelite šminku ili ima svaka svoj makeup kutak? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svaka ima svoj makeup kutak pošto ne živimo zajedno (ja živim sa dečkom, a ona preko ljeta sa roditeljima, dok ostatak godine studira u Ljubljani). Neke proizvode ne dijelimo, kao što su npr. maskare zbog higijene, ali kada smo zajedno volimo izmijenjivati stvari i isprobavati ono što je druga sakupila u vremenu kojem se nismo vidjele. :)

      Izbriši
  4. Eveline rumenilo mi izgleda prelijepo, i to catrice mandarinasto :-))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam pretjerani ljubitelj breskvasto narančastih tonova rumenila, ali ih sve češće koristim od kako sam pocrnila i sviđa mi se kako izgledaju. :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe