Aussie Miracle Shine linija

17:53


Danas vam donosim recenziju ovog trojca, koji ima pozitivnih i negativnih strana. Što je kod mene prevagnulo, mislim da će do kraja posta biti potpuno jasno.




Za početak, kratak uvod o mojoj kosi. Prirodno je smeđe boje, srednje gusta, dobre kvalitete i prilično zahvalna. Vlasište je sklono brzom mašćenju, tako da kosu perem u prosjeku svaka tri dana. Nikada se nisam farbala, iako sam više puta bila u iskušenju, drago mi je da nisam. Jedini grijeh iz ranih srednjoškolskih dana je mini val – trajna, kako vam drago. J Iako sam obožavala kako je izgledala, nikada se više ne bi upustila u  to jer su posljedice za stanje kose prevelike. Prije otprilike pola godine  ošišala sam svoju duuugu kosu u nešto duži bob, te mi je sada otprilike do ramena. Moram priznati da sam se nakon toga preporodila što se tiče njege kose, trošim puno manje vremena i imam neopisiv osjećaj lakoće.



Za ova tri proizvoda odlučila sam se kada je u DM-u bio aktualan popust od -30% na Aussie liniju. Do tada nisam koristila njihove proizvode, a o brendu sam imala mišljenje kao hvaljenom, nešto skuplje drogerijske varijante. Izabrala sam proizvode iz Miracle shine linije, namjenjene beživotnoj umornoj kosi bez sjaja. Kako mi kosa nije oštećena ili na neki drugi način specifična, ovo mi se činilo kao odličan izbor.

Aussie Miracle Shine šampon


Njegova redovna cijena iznosi 46,90 kn, a ja sam ga platila 32,80 kn za 300 ml. Sviđa mi se što je količina u odnosu na regenerator veća za 50 ml, pošto kosu šamponiram dva puta, a regenerator nanosim jednom. Ambalaža je standardna plastična, sa čepom na 'klik', dozira se lako i precizno. Miris je prilično blag i nedefiniran, nije mi niti smetao, niti me oduševio. Tekstura je svilenkasta, srednje gusta, a prilikom šamponiranja je potrebna relativno mala količina. Nakon ispiranja na kosi ostavlja škripav, britak osjećaj, što pripisujem sastavu, no o tome nešto više malo kasnije. Imam osjećaj dobro oprane kose, no za moje vlasište preagresivno,  reagira ljuskanjem i perutanjem. Pojava nije toliko izrazita, ali svakako vrlo iritantna, a to mi je ujedno bio prvi alarm kod korištenja.


Aussie Miracle Shine balzam


Kao i kod šampona, redovna cijena je 46,90 kn za 250 ml. Dolazi u jednakoj ambalaži, što mi se za razliku od šampona pokazalo problematičnim. Kod prilično pune ambalaže istiskivanje je lako, ali kako proizvod nestaje, zbog veće gustoće ga treba prilično tresti i stiskati. Koristim ga u manjoj količini i izbjegavam ga stavljati na vlasište kako mi se ne bi dodatno mastilo. Potrebno mi je zbilja dugo dok ga isperem, kako bi u potpunosti uklonila taj sluzav osjećaj. Nakon korištenja kosa je mekana i svilenkasta.


Aussie 3 Minute Miracle Shine Deep Treatment


Za 250 ml, redovna cijena je 59,90 kn. Ovog puta ambalaža je nešto drugačija, okrenuta prema dolje, a sistem doziranja funkcionira bez poklopca. Iako djeluje nesigurno, ja s korištenjem nisam imala problema, ništa nije iscurilo ili se razlilo. Koristim ga otprilike svako treće pranje pošto je vrlo intenzivan i ne želim da mi se kosa previše navikne na njega. Vjerovatno ću ga koristiti duže nego prva dva proizvoda, no to nije veliki problem. Sviđa mi se kako djeluje na kosi, još je mekša nego nakon samo balzamiranja, lagana je i lepršava, i svakako lijepo reflektira svjetlost.


Konačni utjecaj i izgled kose ću opisati zajedno, pošto ne mogu pojedinu karakteristiku pripisati točno jednom proizvodu. Ono što mi se sviđa kao ukupan dojam je mekana, sjajna i lagana kosa no to je otprilike to. Nakon pranja, kosa mi je prvih par sati prilično napuhana, a pogotovo mlada kosa, koja neposlušno strši na sve strane. Mislila sam da je to možda do perioda kako je izrasla, no onda sam za vikend otišla kući, oprala kosu drugim šamponom i stvar nije bila u pola toliko izražena. Sljedeće što me zasmetalo je što bi frizura uvijek poprimila neki čudnovati oblik, vrhovi su se uvijali u nedefiniranim krivuljama, a jedino rješenje za to je feniranje. Isto više manje izbjegavam, tako da nisam bila presretna u vezi toga. Srećom nisam primjetila da se kosa nešto više petlja ili da opada u većoj mjeri nego inače. Glavna zamjerka mi je svakako ljuštenje tjemena. Shvatila sam da mora biti nešto agresivno u sastavu, što mi ne odgovara. Nakon par minuta guglanja, shvatila sam da su Aussie proizvodi puni kemije i loših sastojaka. Naravno tu su SLS, parabeni, alkoholi i ostali sintetički sastojci. Prilažem vam sastave pojedinog proizvoda, a iste sam upisala i u stranicu cosdna.com tako da možete vidjeti kako kotiraju na ljestvici od 'poželjnih' do 'kritičnih'.


Klik za sastav: ŠamponBalzamMaska

Nakon što potrošim ova tri proizvoda, mislim da im se više neću vratiti. Kako i ostale linije ovog brenda sadrže sličan sastav, nažalost neću probati niti njih. Iako vjerujem da 'rade' ono što obećaju, ja se ne osjećam ugodno koristeći proizvode ovakvog sastava, pogotovo ako mi vlasište reagira na njih. Nisam pobornik isključivo prirodnih proizvoda i sastava, no sljedeća preparativa za kosu će sigurno biti nešto takvo.

Koje šampone vi koristite i jeste li ikada primjetile neugodnu reakciju na iste? Kakvi su vam kriteriji kada krećete u potragu za njima? Obraćate li pažnju na sastav?

Do sljedećeg čitanja, pozdrav od mene.
J

You Might Also Like

8 comments

  1. Ovi šamponi su meni izazivali toliko nepodnošljiv svebež vlasišta da ih ne mogu više očima vidjeti :(
    Sastav kriminalan i stvarno ne shvaćam kako nekome mogu uopće odgovarati..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da sam bila upoznata sa sastavom prije kupnje, sigurno se ne bi odlučila za njih. Ali eto, na greškama se uči :)

      Izbriši
    2. Jednostavno ne očekuješ to od proizvoda koji je hvaljen na sva zvona, nisu ni mnogi drugi, uključujući tu i mene ;)

      Izbriši
    3. Dovoljno je reći da je čak na wikipediji posvećen odlomak uz kontroverzije vezane uz brend. Toliko o tome.

      Izbriši
  2. Pozz :) ja sam probala liniju za suhu/oštećenu kosu (dok mi još nije padalo na pamet čitat sastav) šampon, balzam i ovaj 3 min tretman, nikakve koristi od njih, još su pogoršali stanje :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je žao :( Meni se za takvo stanje najboljim pokazalo dobro staro šišanje, a sada kada je kosa u potpunosti zdrava, trudim se da s dobrom njegom takva i ostane :)

      Izbriši
  3. Nisam nikada koristila njihove proizvode upravo zbog negativnih recenzija, a čini mi se da ni neću. Općenito sastav kod šampona nikad ne čitam, ali očito ću trebati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam dobila dojam da su mišljenja dosta podijeljena, neki se kunu u njih, drugima su bezveze. Kao ni ti, sastav kod šampona ne čitam, ali ovaj me dosta razočarao.

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe