Aura new in

00:07






Ovaj brend je na hrvatsko tržište ušao na velika vrata, a mene je privukao na prvu i željela sam isprobati štošta. Već sam se nekoliko puta spremala objaviti ovaj post, no onda bih kupila još neku sitnicu i tako sam to odgodila par puta kako bih predstavila svoju cijelu Aura kolekciju na jednom mjestu. U tom periodu sam većinu proizvoda koristila dovoljno puta da steknem osnovno mišljenje o njima te sam ih odlučila iznijeti zajedno s predstavljanjem proizvoda.

Prime ME! primer



Moram biti iskrena i priznati kako nikada nisam bila fan primera za lice i nisam razumijela toliki hype oko toga. Napominjem da imam suhu kožu, malo se zasjajim na nosu, no općenito nemam problema s trajnošću pudera ili želju za intenzivnim matiranjem. Ipak, isprobala sam neke primere i rezultati su bili mlaki. Nikako da doživim onaj wow efekt, to je to – primjećujem razliku. Nakon odličnog perioda za moju kožu, uslijed velikog stresa i još nekoliko bitnih čimbenika, njeno stanje se drastično pogoršalo. Ukratko, to je uključivalo povećane nepravilnosti, izuzetnu suhoću i perutanje, a na par mjesta čak i upalne procese. Iako su sve moje moći bile usmjerene u preparativnu njegu, prilikom dnevnog looka htjela sam prikriti sve nepravilnosti što se bolje da. Ovdje dolazimo do Aurinog primera. Dakle, važno mi je bilo stvoriti nekakav zaštitni sloj između površine lica i pudera, kako ne bih dodatno pogoršala stanje kože. Imperativ je bio i produljiti trajanje pudera, a da time dodatno ne isušim već pretjerano suhe dijelove. Tako da sam se odlučila dati još jednu šansu ovakvom proizvodu i to Aurinom Prime me! primeru. Mislim da  je ovo je bio najbolji test za njega i moram reći da ga je položio ne s 5, nego s 10! Testirala sam ga onom klasičnom metodom, tako da sam ga nanijela na polovicu lica, a na drugu ne. Sa primerom je puder ljepše 'sjeo' na kožu, prekrivnost je bila bolja, a bome je i duže potrajao nego na drugoj polovici. Prilično sam sigurna da ove detalje ne bih opazila ukoliko ne bi bilo takvih promjena na mome licu, te  sada kada mi se stanje kože vratilo u normalu  ne koristim ga na dnevnoj bazi. Najvažnije od svega je da ukoliko imate navedene probleme kao što sam ih imala i ja, svakako savjetujem da ubacite ovaj korak. Što se tiče tehnikalija oko proizvoda, dolazi u praktičnoj mekanoj tubici u količini od 30 ml. Cijena mu je 44,99 kn. Rok trajanja je šest mjeseci, a proizvođač navodi kako je pogodan za sve tipove kože. Na mojoj koži se odlično ponašao, za sve tipove ipak ne mogu potvrditi ovu tvrdnju. J Tekstura je lagana, slična kremi te je bijele boje. Boja se naravno u potpunosti izgubi kada se umasira i vrlo se brzo upije u kožu. 

Take Care of ME! puder


Mislim da bi se oko ovog proizvoda mogla najviše raspisati, ali ipak potruditi ću se sumirati sve činjenice u smislenu cjelinu. Moram priznati da sam temeljem brojnih recenzija stvarno imala ogromna očekivanja, ali ona nisu bila u potpunosti opravdana. Prva i osnovna zamjerka ide ka rasponu nijansi. Svih 5 nijasni su prilično tamne i tople. Ja sam odabrala najsvijetliju, 801 Light beige, koja doduše prilikom swatchanja izgleda dosta tamnije nego kod nanošenja na lice, no i dalje previše odskače od mojeg tona lica. Ja čak smatram da nemam pretjerano svijetlu put, tako da ovaj puder ni u najluđim snovima neće odgovarati blijedolikima. Uvijek je tu opcija miješanja sa svijetlijom nijansom nekog drugog pudera, no osobno nisam preveliki fan tih tehnika. Tako da sam odlučila za sada pospremiti ovaj puder dok ne uhvatim malo boje, a prema nadolazećem lijepom vremenu možda to i neću čekati predugo. Ipak, u prvih par nanošenja stekla sam nekakav first impression i mogu reći sljedeće o njemu. Ono što mi se nevjerovatno svidjelo je da odlično funkcionira na suhoj koži. Stvarno ima onaj vlažan osjećaj i na koži djeluje svježe ali ne i masno. Pokrivnost mu je srednja do blaga, a najbolje mi se iskazalo nanošenje beauty blenderom. Što iz razloga da sam htjela što bolje izblendati pretamnu nijansu, što iz razloga da volim da puder izgleda prirodno na koži, a ne kao maska. Neke izrazite nepravilnosti dodatno kamuflram korektorom, a ukoliko dodatno matiram puderom u kamenu koji također ima određenu pokrivnost mislim da sasvim solidno ujednačim ten. U tih par korištenja nisam ga nosila duže od 4 sata, a u tom periodu nije oksidirao na koži ili izgubio postojanost. Ono što moram istaknuti je predivna mat staklena ambalaža koja odaje dojam puno skupljeg pudera. Mala zamjerka ide plastičnom čepu koji vrlo lako sklizne sa ambalaže. Ja konstano vrtim šminku po kozmetičkim torbicama pa su mi bitni ovakvi detalji. Ukoliko vi imate naviku držati puder na jednom mjestu, nema brige. J Količina je standardna, 30 ml, a njegova cijena je 59,99 kn. Sve u svemu, čini mi se kao puder s velikim potencijalom te se nadam da ću se uspjeti složiti i s nijansom u dogledno vrijeme.


Correct ME! korektor


Za ovaj korektor sam se odličila isključivo temeljem odličnih recenzija i nisam se nimalo pokajala. Željela sam korektor za posvjetljivanje određenih područja jer za prekrivanje nepravilnosti koristim kamuflaže koje taj posao obavljaju najbolje. U ovom slučaju raspon nijansi je puno sretniji, a ja sam odabrala 305 Cool Ivory. Ona je nijansu do dvije svjetlija od mojeg prirodnog tena, a smatram da više od toga ni ne treba ići. Prekrivnost me oduševila, pogotovo za podočnjake, što je moj najkritičniji dio. Do sada nikada nisam imala sreću sa uvlačenjem korektora u borice oko očiju, tako da sam očekivala da bi i s ovime mogla imati taj problem. No vjerovali ili ne, ovaj korektor se NE UVLAČI u borice. Moram napomenuti kako je za to potrebno par faktora. Okoloočno područje mora biti hidratizirano, bitno je lijepo utapkati i izblendati proizvod (ja koristim beauty blender) i svakako, ali pod obavezno i odmah J matirati puderom u prahu. Na mojoj suhoj koži to je dobitna kombinacija, no tokom dana ipak bacim oko jer su ponekad potrebne male korekture. Tekstura korektora je prilično tekuća, što odgovara ovakvom proizvodu u svakom pogledu, a zaista se brzo i lako blenda. Osobno nisam previše oduševljena spužvastim aplikatorom, i iz higijenskih razloga bi mi bilo puno draže da se proizvod nalazi u tubici. U tom slučaju nema direktnog dodirivanja s kožom, a ukoliko planirate koristiti ovaj korektor za prekrivanje nepravilnosti svakako savjetujem da ga aplikatorom prvo nanesete na čiste ruke a zatim na kožu. Cijena ovog proizvoda za 7 ml je 34,99 kn.

(klik za veću sliku ukoliko želite vidjeti sastav)


Absolute Matte tekući ruževi


(klik za veću sliku ukoliko želite vidjeti sastav)

Mislim da je ovo trenutno najpopularniji Aurin proizvod u njihovom asortimanu. Ne bih htjela baciti sjenu na ostale, ali ipak o njima se stvarno puno priča. Stekla sam dojam da su mišljenja podijeljena, pa me je to dodatno zaintrigiralo. Prije svega nijanse su stvarno predivne! Najrađe bi ih zgrabila apsolutno sve, ali za početak sam krenula skromno, s dvije – 611 Time for selfie i 616 Out of box. Moram priznati da sam vrlo brzo primjetila da se pigmentacije međusobno razlikuju, ali ništa toliko kritično da se ne bi dalo raditi s njima. 611 je hladna tamno ružičasta nijansa i u pigmentaciji znatno bolja od druge. Dovoljan mi je jedan sloj za potpunu pokrivnost, no ja najčešće stavim dva. Na ustima su mi se oba pokazala vrlo postojana, ne blijede, ne klize ili se razmazuju. Nosila sam ih po 4-5 sati, popila nekoliko kava i i dalje su izgledali odlično. Pri kraju nošenja primjetila sam da se lagano skupljaju i mrve u kutovima usana no to je i nekako logično s obzirom na količinu vlage i malu površinu. S nijansom 616 sam što se tiče boje prezadovoljna, no mislim da je već na swatchu vidljivo da je nanos nejednakomjeran. Na usnama su mi potrebna minimalno dva sloja, pa onda ipak stavim tri. To može biti malo nezgodno za nanošenje jer zahtijeva određenu spretnost, a i cijeli postupak traje. No svejedno ga obožavam koristiti jer je na usnama predivan i postojan iako realno ima par mana. Moram priznati da se oba sa usana skidaju malo teže i uvlače se u borice na usnama. Također imaju tendenciju isušiti usne pa se pobrinite za dobru hidrataciju prije i nakon nanošenja. I nipošto nemojte trljati usnu o usnu prilikom nanošenja, dakle nanestite ga, držite usne minuticu lagano otvorene i onda eventualno ponovite postupak ukoliko niste postigle željenu pigmentaciju. Ambalaža i aplikator su potpuno jednaki kao i kod korektora pa se njime da precizno raditi. Redovna cijena mu je 39,99 kn.


Fix ME! Fiksator za šminku


Kao što sam već navela, općenito nemam problem s trajnošću šminke na licu, no ipak sam se odlučila imati ovaj proizvod za one prilike kada mi je posebno bitno da je sve na mjestu. Zbog udjela alkohola u sastavu ga ionako ne bih preporučila za svakodnevno korištenje. Ovaj fiksator dolazi u obliku spreja i nanosi se baš kao lak za kosu ili dezedorans. Njegova količina je 75 ml/50g za cijenu od 39,99 kn. Sam miris nije previše ugodan, no srećom ishlapi jako brzo po nanošenju. Zbilja mi se sviđa što se jako brzo osuši, rekla bih da u 30-tak sekundi nema traga nanošenju. Na licu ne ostavlja nikakav finish, odnosno nisam primjetila nikakvu promjenu u izgledu pudera i ostatka šminke. Mala zamjerka je što sam osjetila lagano zatezanje na licu, no i to je nestalo nakon nekog vremena. Nosila sam ga otprilike 6 sati na licu i dobro je držao sve na svome mjestu! Iako ga planiram još testirati u 'težim' uvjetima, za sada se pokazao solidan. Promaklo mi je slikati sastav, a on je sljedeći: alcohol, propane/butane/isobutane, vp/va copolymer, glycerin, panthenol. Ukoliko se brinete zbog alkohola, zapravo ga većina fiksatora sadrži, a tu su i glycerin i panthenol koji imaju svrhu navlaživanja tako da nema brige. Ja na svojoj suhoj koži nisam primjetila dodatno isušivanje, no opet, ne bih ga preporučila za svakodnevno korištenje.

Power LASHES trepavice i ljepilo


Ovo su jedina dva proizvoda koja do sada nisam koristila. Da budem iskrena prvi puta ih nosim na ovim fotografijama. Ono što me posebno privuklo prilikom kupnje ovih trepavica je da izgledaju nevjerovatno prirodno. Može biti upravo zato što su napravljene od ljudske dlake. Cijena im je 34,99 kn, a kako dolaze bez ljepila odlučila sam se da kupim i njega, po istoj cijeni. Ono je u crnoj boji, iako sam poslije razmišljala da bi bilo bolje da sam uzela prozirni, no što je tu je. Mislim da same fotografije govore dovoljno o ovoj kombinaciji. Ja sam naprosto oduševljena. Sve trepavice koje posjedujem su prilično dramatične, a za moje male oči daleko prevelike. Ovom prilikom sam napokon našla trepavice koje se toliko lijepo stope s mojim prirodnima, tako da mislim da ću ih nositi stvarno često. Mala zamjerka ide ka ljepilu. Naime, prilično ga je teško dozirati. U jednom trenutku sam ga istisla valjda pola tube. Tako da oprez prilikom nanošenja. Unatoč tome, ja sam prezadovoljna kombinacijom ova dva proizvoda i sigurno ću si priuštiti još koji par trepki.


Amazingly Resistant lak za nokte


Jednostavno obožavam ove tamno ružičaste nijanse i mislim da mi ruka automatski poseže za takvim lakovima. Prvo par tehnikalija o samom laku. Njegova nijansa je 426 Love affair, ima 11 mililitara, za cijenu od 19,99 kn. Može se koristiti unutar dvije godine od otvaranja. Dosta ambiciozan rok trajanja, ja lakove puno prije potrošim ili se jednostavno previše sasuše, no vidjeti ćemo koliko će ovaj potrajati. Kao i kod nanošenja svakog laka, prvo stavim bazni lak, zatim lak u boji i na kraju nadlak. Mislim da se definitivno isplati dodati ta dva koraka jer produže trajanje manikure čak i kod lošijih lakova. Kada se radi o tamnijim nijansama, vrlo mi je važno staviti bazni lak kako bi boja što manje ušla u samu površinu nokta. Prije nego sam to radila primjetila sam da mi nokti i dosta požute od tih teških, tamnih nijansi. Bazni lak lijepo zaštiti nokat i napravi nekakvu barijeru između površinskog sloja nokta i boje. Dakle to je bio moj prvi korak i prilikom nanošenja ovog laka. Prvi sloj Aurinog laka je bio dosta transparentan i svakako nedovoljan da bih na tome stala. Iako možete nanijeti super debeli sloj pa će tada biti ujednačen. To definitivno ne preporučam, kao prvo predugo će se sušiti, a tada je i najkritičnije da nešto zakačite i uništite manikuru, a ukoliko i to preživi, očekujte da bi se nakon par dana mogao oljuštiti u onako lijepim debelim komadima. Nakon što se prvi sloj posušio, nanijela sam i drugi, ovog puta malo bogatije (opet, bez pretjerivanja). Druga tura je bila dovoljna da postignem potpunu pigmentaciju, a boja je WOW! Da mogu izabrati boju koju bi zauvijek imala na noktima bila bi jako blizu ove nijanse. Iako bi mi u jednom trenutku sigurno dosadila, a i to je tehnički nemoguće, pa neću budaliti. Ukratko, lak je na noktima potrajao punih 6 dana! Nakon toga sam ga skinula jer sam bila željna promjene. Svakako mislim da je impresivno izdržao!. Možda se na vrhovima neznatno okrzao, ali nekih većih problema nije bilo. Svakako dio zasluga ide i baznom i završnom laku, no posjedujem par lakova kojima ni to nije pomoglo da potraju dulje od 2 dana. Generalno o ostalim nijansama iz ove kolekcije ne mogu govoriti, no za 426 Love affair sve preporuke. J (slika noktića je zajedno s ruževima)

Moram priznati da su mi proizvodi pojedinačno stvorili odličan dojam o Auri kao brendu i veselim se daljnjem upoznavanju s njihovom kozmetikom. Oko nekih stvari sam vrlo zahtjevna i ne očekujem da će me oduševiti baš svaki proizvod. Ipak, biram ih prema tome što volim i što mi odgovara, i tako pokušavam potencijalno razočaranje svesti na najmanju mjeru.




Za kraj vas moram priupitati jeste li već imale priliku isprobati Aurine proizvode te imate li favorita među njima? Zanima me i što mislite o ovakvom tipu posta, čini li vam se predug ili volite pročitati puno informacija na jednom mjestu (što je otprilike moja ideja)? Do sljedećeg čitanja, šaljem vam puno pozdrava. :* 


You Might Also Like

11 comments

  1. Isprobala sam tekuće ruževe i meni su okej..post nije predug jer ja volim pročitati puno informacija,a ove su korisne tako da :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koje nijanse si isprobala? Drago mi je da su ti informacije korisne :)

      Izbriši
  2. Prvi puta čitam Vas blog i definitivno ću biti Vaša vjerna čitateljica.
    Divne su vam slike, opisi i baš ste pravo osvježenje u beauty blogosferi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Vam na lijepom komentaru, puno nam znači potpora pošto smo relativno nove u ovome. Svakako se trudimo istaknuti kvalitetom i nadam se da ćemo sa svakim postom napredovati :)

      Izbriši
  3. Meni je post fenomenalan, ali ja volim dugačke postove. :D Zbilja ste me oduševile, detaljne ste i slike su vam odlične. <3
    Glede Aure, Time for selfie sam dobila još prošle godine kad Aure nije bilo kod nas i još uvijek je jedan od mojih omiljenih ruževa, nijansa mi je wow. Imam i Good vibes koji je solidan i Matte mess koji je jako rijedak i teško ga je nanijeti ali je boja predivna. Imam i iluminator koji je također odličan, preporučam! Fiksator sam isto isprobala, svidio mi se i on, a primer je idući na popisu za kupnju tako da su mi ovi dojmovi došli kao naručeni. :)

    Tina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, hvala, drago nam je da ti se sviđa :))
      Aura ima toliko divnih stvarčica, a iluminator definitivno želim probati. Primer me je baš ugodno iznenadio, ne znam kakav je onaj drugi zeleni, mislim da on više cilja na matiranje i namjenjen je masnokošcima :)

      Izbriši
  4. Odličan i vrlo informativan post! Volim čitati takve recenzije. Nažalost, još ništa od Aurine kozmetike nisam isprobala, ali na WL su mi highlighter, korektor i puder.

    OdgovoriIzbriši
  5. Drago mi je da ti se sviđa :) Svakako isprobaj ako si u prilici, mene su oduševili njihovi proizvodi.

    OdgovoriIzbriši
  6. Čeprav imam rada zelo močne šmninke, sem si izbrala Aura tekočo šminko v bolj mareličnem odtenku. Zelo se lepo obnese, tudi barva je z drugim nanosom zelo intenzivna. Super članek, zdaj si me navdušila še nad ostalimi izdelki! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Včasih prov pride mal spremembe :) Tudi jaz sem za bolj močne odtenke. Me veseli da ti je všeč šminkica, če si še kaj zaželiš kar sporoči pa prnesem! Al pa ko boš šla kaj na morje si čekiraj, v Kozmo trgovinah najdeš, sam moraš preverit prodajalne, ker nimajo Aure povsod. :)

      Izbriši
  7. Obožavam Aurine trepavice, jedne sam dobila kada su mi prvi puta slali paket, a druge (ove koje si navela) kupila. Što se tiče samog ljepila, imam prozirno i osim činjenice da se zaista brzo suši i moraš biti brza u ljepljenju.. mrzim ga dozirati jer mi pola izleti.. ali zato malo stavim na pincetu i lijepo prođem njome po njima i HOP. Viola!

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe