Priprema kože za ljeto: moja rutina njege tijela

21:18

Kutak_srece_preparativni_proizvodi_za_tijelo_notino_hr

Pozdrav svima i dobrodošli u još jedan novi post. Već dugo vam želim pisati o svojim omiljenim proizvodima za njegu tijela. Iako se čini kako nam ove godine ljeto neće ni doći, ja se nadam da je negdje iza ugla i zato u zadnje vrijeme nešto intenzivnije njegujem svoju kožu.

Vjerujem da dosta vas ima suhu kožu tijela, stoga se nadam da će vam ovaj post biti koristan. Zapravo ključna stvar je biti dosljedan u rutini njege kože i redovito odstranjivati mrtve stvanice i hidratizirati kožu. No, ruku na srce, vjerojatno vam je poznato kada nakon napornog dana imate tek toliko energije za istuširati se i bacit u krevet. Stoga je logično da se ne možemo baš svaki dan mackati i provoditi sate u kupaonici, ali za onda kada se poželite počastiti takvim tretmanom pišem vam o svojim omiljenim proizvodima za njegu.

Kutak_srece_proizvodi_za_tijelo_Notino_hr


Za tuširanje uvijek imam nekoliko gelova jer mi jedan vrlo brzo dosadi, tako da ih volim koristiti nekoliko istovremeno. Trenutno koristim ovaj trojac sa slike. Iako se trudim izbjegavati SLS u sastavu gelova, ne vodim se slijepo time, već mi je bitno kakav osjećaj na koži pušta određeni gel. Jako volim koristiti Afroditine gelove, ovog puta imam ovaj kremasto-uljni sa mirisom šafrana i vanilije. Lijepo se pjeni i djeluje vrlo njegujuće, a njegov miris obožavam. Uz to, znamo da su Afroditini gelovi jako pristupačni i svugdje dostupni.
Melvitin L’argan Bio gel za tuširanje je vrlo poseban. Moram priznati da se u miris argana nisam zaljubila na prvu, štoviše, još uvijek ne mogu reći da mi se sviđa. Mislim da opis sa ambalaže - “unique fragrance in a smooth gel” odlično sumira ovaj proizvod. Još jedna zanimljivost je da je vrlo rijetke konzistencije, ali je zaista vrlo njegujuć i hranjiv. 
Treći gel za tuširanje je L’Occitane svilenkasti gel sa mirisom ruže. Dakle ovaj miris će vas potpuno oduševiti ukoliko volite ruže, a odlična stvar je što se i nakon tuširanja zadržava na koži. Apsolutno mogu potvrditi da je osjećaj na koži svilenkast i vrlo nježan. Ukoliko nemate L’Occitane trgovinu u blizini, super stvar što njihove proizvode možete nabaviti i na Notinu.

Kutak_srece_Afrodita_shower_gel_Notino_hr

Kutak_srece_melvita_largan_bio_shower_gel_notino_hr

Kutak_srece_Loccitane_rose_shower_gel_Notino_hr

Jedan od koraka kojeg bi stvarno bilo dobro obaviti barem jednom tjedno je piling. Do sada je moj omiljeni bio Afroditin šećerni piling (kojeg i dalje jako volim), no srećom odlučila sam se isprobati nešto novo i tako sam našla svog trenutnog favorita - Melvitin piling sa uljem argana. Što se tiče mirisa, priča se ponavlja kao i sa gelom, no njegova tekstura mi se jako sviđa. Piling čestice su konkretne, tako da bi mogli reći da je ovo nešto grublji piling, a ja upravo takve najviše volim jer najbolje odstrane odumrle stanice i nečistoće. Koža je nakon njega savršeno mekana i odlično je pripremljena za sljedeći korak - hidrataciju.

Kutak_srece_Melvita_Argan_body_scrub_Notino_hr

Kutak_srece_Melvita_Argan_melting_body_scrub_Notino_hr

Kutak_srece_proizvodi_za_tijelo_Notino_hr


Što se tiče hidratacije, također istovremeno koristim nekoliko proizvoda - ovisno o raspoloženju i stanju kože. Započeti ću sa Afroditinim maslacom za tijelo sa jojobom i shea maslacem. Riječ je o vrlo bogatoj teksturi, što je i za očekivati kod maslaca, ali odlična stvar je što se u kožu vrlo lagano i lijepo upija te ne ostavlja masni trag. Ukoliko kombiniram piling i ovaj maslac koža mi bude toliko svilenkasta i mekana da je to gotovo za ne povjerovati. Šteta je što se ne sjetim (stignem) koristiti taj dvojac češće. 
Na koži jako volim koristiti i ulja, a trenutno je to Weledino ulje divlje ruže. Najbolji način za nanošenje ulja je na vlažnu kožu odmah nakon tuširanja jer time puno bolje hidrira, te nakon toga ručnikom samo lagano potapkat kožu. 
Iako na licu kiseline koristim vrlo često, do sada ih zapravo nikada nisam koristila na tijelu. Baš zato mi je Cosmelovo mlijeko za tijelo sa 10% AHA kiselina pravo otkriće. Njegov miris mi nije posebno ugodan, čak mu ni tekstura nije najmazivija. Ali zato efekt koji ima na koži nadilazi sve ostale stvari koje su mi manje drage. Kao što znate kiseline potiču prirodnu regeneraciju kože, a na tijelu imaju još nekoliko odličnih benefita. Sprječavaju urastanje dlačica nakon depilacije, kao i one sitne prištiće što se znaju pojaviti na bedrima i ispod stražnjice. Također ujednačava pigmentaciju kože i mislim da je ovo idealan proizvod za pripremu kože za ljeto.

Kutak_srece_afrodita_maslac_za_tijelo_notino_hr

Kutak_srece_wild_rose_oil_Notino_hr

Kutak_srece_cosmel_special_body_milk

Jedan mali trik kojeg koristim za bolji izgled kože kada tek krenemo nositi kratke majčice i haljinice je Sundance mlijeko za samotamnjenje. Vrlo je bitno prije nanošenja obaviti temeljiti piling kako bi se mlijeko nanjelo ravnomjerno te ne bi hvatalo za “suhe” djelove jer oni ispadnu puno tamniji. Ja sam vrlo zadovoljna bojom koju pruža, nije preintenzivna ili narančasta tako da ne izgleda umjetno na koži. Također, sa vremenom blijedi lagano te ne ostavlja fleke.

Kutak_srece_sundance_samopotamnjivanje

Željela bih spomenuti još i svoju omiljenu kremu za stopala jer sa toplijim vremenom nosimo i otvoreniju obuću stoga je lijepo vidjeti njegovana stopala. Kožu sa peta i slično ne uklanjam rašpama ili nekim mehaničkim putem već isključivo pilingom (istim kao i onim za tijelo) ili kemijskim putem sa eksofliacijskim čarapicama. Za mekanu kožu je ipak najzaslužnija krema, a ja sam prezadovoljna ovom Balea kremom sa ureom. Vrlo je bogate teksture, stoga je nanosim isključivo prije spavanja, a ujutro se budim sa nahranjenom i mekanom kožom.

Kutak_srece_balea_urea_krema_za_stopala

Ovako otprilike izgleda moja rutina njege kože tjela, volim koristiti puno različitih proizvoda i u tome zaista uživam. Koristite li vi možda neke od ovih proizvoda i kako ste zadovoljne njima?

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe