LANCÔME Prep & Matte Primer (baza za lice)

23:28

kutak_srece-lancome-prep-and-matte-primer-notino_hr

Spoiler alert već na početku recenzije - jako sam sretna što vam mogu pisati o jednom odličnom proizvodu. Ako vas zanima treba li vam u životu, kao i moje mišljenje o njemu, svakako nastavite čitati.


Do pred otprilike pola godine sam bila u fazi - rade li primeri uopće išta i jesu li mi stvarno potrebni u dnevnoj rutini šminkanja. Fast forward do pred par tjedana, kada sam počela primjećivati jednu užasno iritantnu stvar kod izgleda pudera na mome licu. Zapravo moguće je da se to događalo i prije, ali to jednostavno nisam primjetila što zbog osvjetljenja, što zbog odabira pudera i općenito stanja kože. Nego, o čemu se radi? Nakon što bi standardno nanijela serum i/ili kremu, pričekala da se upije te stavila puder kao što to i obično radim - sve bi naizgled djelovalo super. Pore su mi ovisno od dana ili pudera nekada izgledale više istaknuto, jednako tako i mogući suhi djelovi na licu, sitne linije i borice... Ali nakon par sati baš svaki puder bi se čudno skupio u mojim porama, posebno na nosu te dijelu ispod očiju prema obrazima. Gledajući dovoljno blizu vidjela bi skoro točkasti izgled na koži. Da se razumijemo, nimalo željeni točkasti izgled. Jednom prilikom sam to spomenula Karmen, a ona je kao iz topa odgovorila -pa koristi primere! I zapravo je bilo toliko jednostavno, kada bi stavila primer puder se ne bi uvlačio na tim djelovima u pore, a sa lica je tokom nošenja "blijedio" jednakomjerno, bez da se na nekim djelovima skuplja više nego na drugima.



Inače moj tip kože je kombiniran. Iako mi se T-zona ne masti jako, nos mi se zna zasijajiti nakon cijelodnevnog nošenja šminke. Puno više problema imam sa dehidriranim područjima koji se ljuskaju i na koje se hvata puder. U mojim očima, pore na nosu su mi dosta istaknute, no viđala sam i puno gore, ali i bolje stanje na drugima. Tako da vezano uz izgled pora, to je uvijek pomalo subjektivan dojam. Sve u svemu, zbog toga sam najčešće odabirala gušće, kremaste primere, koji bi najbolje zakamuflirali i blurali pore. Benefitov POREfessional je odličan za popunjavanje pora, ostavlja prekrasan svileni osjećaj na koži, no ne matira tako da imate to na umu.



Kako smo sada u zimskom razdoblju, čitaj - suhi zrak, niske temperature, vjetar i slično, moja koža ne podnosi najbolje guste primere te sam bila u potrazi za laganijim, ali opet djelotvornim formulama. Posebno mi je zapeo za oko Lancômov Prep & Matte primer. Tvrdi da će produžiti trajanje vaše podloge, držati kožu matiranom, a ujedno je i hidrirati. Naravno zvuči predobro da bi bilo istinito, ali zaista, gotovo pa ne lažu! Formula ovog primera je jako lagana, poput neke kremice/mlijeka i nema silikonsku teksturu. Kod nanošenja je osjećaj baš kao da ste nanijeli hidratantnu kremu. Ipak, nemojte da vas to zavara pa nanesete obilniji sloj preko cijelog lica jer bi se mogao oljuštiti kod nanošenja pudera. Umjereno doziranje je ključ svega - malena kapljica na području nosa povučena prema obrazima mi je bila sasvim dovoljna.  Na licu nije ljepljiv i ne zateže - naprotiv, jako je ugodan i lagan.



Ono što mi se sviđa kod ovog primera je da odlično kamuflira pore. Zapravo to nisam očekivala zbog njegove teksture, ali ipak to nevjerojatno dobro radi. Ne utječe na nanošenje pudera (ukoliko, ponavljam, ne pretjerate s količinom), te zaista produžuje njegovu postojanost tokom dana. Meni najbitnije, sprječava "upadanje" pudera u pore! Također, apsolutno drži područje nosa matiranim. Moram napomenuti da ja nemam tolikih problema sa pretjeranim lučenjem sebuma, tako da naravno ne mogu tvrditi da bi jednako dobro djelovao na masnim tipovima kože. Ako je vaš tip kože sličan mome - imate toplu preporuku.


Kao minus moram istaknuti visoki postotak alkohola u sastavu, iako se u samom proizvodu to ne osjeti. Svakako na duge staze ne donosi nikakve benefite koži. Znamo da primeri općenito nemaju dobre sastave, tako da ovo nije ništa čudno te je još jedan razlog više da svoju kožu čistite temeljito i bez iznimke. Ukoliko vam primeri nisu neophodni u svakodnevnom šminkanju ili imate jako osjetljivu kožu pokušajte svesti njihovo korištenje na minimum ili zaobiđite potpuno. Kako ja nemam osjetljivu kožu, svakodnevno korištenje ovog primera dobrih dvadesetak dana mi nije izazvalo nikakve negativne reakcije. Efekt koji sam postizala njime mi je i više nego zadovoljavajuć, čak mogu reći da je presegao moja očekivanja.


Mali savijet - nabavite high end kozmetiku na Notinu. Parfumerije su odličan način za odabir i testiranje nijansi, ali nemojte se iznenaditi kada vidite određene proizvode prilično jeftinije na ovoj stranici. Tako se recimo cijena ovog proizvoda tamo kreće oko 210 kn, a to je najjeftinije što sam našla. Bez obzira, to i dalje nije mala cijena za izdvojiti, i svakako bi bilo dobro da ga prvo testirate. Kada potvrdite da će vam odgovarati budite sigurne da će vam njegovih 25 ml jako dugo trajati. Ako imate još neko pitanje vezeno uz ovaj proizvod slobodno tipkajte u komentarima.


Koristite li vi primere odnosno baze za lice i kakvo je vaše mišljenje o njima? Vjerujete li da se isplati uložiti u njih ili da se u drogerijama može naći sasvim dobre proizvode?

You Might Also Like

4 comments

  1. Odgovori
    1. Vrijedi isprobati! Za početak definitivno prvo tester, par mililitara može itekako dugo potrajati. :)

      Izbriši
  2. Privlaci me zbog zaista dobre recenzije, prije svega iskrene. Da stavit cu ga na popis, iako me malo alkohol brine. Imam njihov tonik, koji mi je odlican, ali isto obiluje alkoholom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na komentaru. :) Da, često primjetim da high end kozmetika (a pogotovo šminka) nema zavidne sastojke, iako naravno nije nužno da automatski izazivaju nered na licu. Meni je Cliniqov tonik bio živi alkohol, toliko da su me pekle oči kada bi ga nanijela, užas.

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe