Njega kože u 5 koraka

23:48



Danas vam donosim post kojeg sam spremala vjerojatno najduže do sada. Razlog tome je što svoju rutinu njege kože često mijenjam i prilagođavam stanju kože. Iako se proizvodi u mojoj rutini mijenjaju, redoslijed i način na koji ih koristim je gotovo uvijek isti. U nastavku možete pročitati mojih 5 koraka za zdravu, njegovanu i lijepu kožu.


Za početak ću ukratko opisati svoj tip kože. Moja koža je mješovita, vrlo dehidrirana i sklona nepravilnostima. Tokom dana se malo zamastim isključivo po nosu, a puno veći problem mi predstavlja perutanje kože ukoliko ona nije dovoljno hidrirana. Najviše nepravilnosti imam uz čeljust, pogotovo u vrijeme PMS-a, a na nosu i oko njega proširene pore koje se vrlo brzo začepe. Moram priznati da sam u njezi kože postala vrlo dosljedna i u tome uživam puno više nego sam nekada. Uz ove proizvode svoju sam kožu dovela u odlično stanje, jako mi odgovaraju i iza svakog stojim sto posto.

1.  Skidanje šminke i čišćenje lica

Za skidanje šminke preferiram koristiti micelarnu i blazinice, a moja omiljena je Bioderma Sensibio micelarna, toliko da više i ne pamtim koliko sam pakiranja potrošila. Odlično skida sav make up kojeg nosim tokom dana, od nje me ne peku oči i ne ostavlja nikakav film na koži. Ova micelarna me uopće ne sušuje, a to mi je izuzetno bitno. Nakon skidanja šminke obavezno se umijem gelom. Za večernju njegu obožavam koristiti Nuxe Reve de Miel gel za čišćenje lica u kombinaciji sa Foreo luna play uređajem. Gel je jako nježan, miriše predivno i ima divnu teksturu. Više o njemu pisala sam u zasebnom postu. Luna mi pomaže da uklonim zadnje tragove šminke i uz nju mi je lice puno čišće i zaglađenije. Osjetim da mi u kombinaciji s gelom stvarno dubinski očisti kožu i to je ono čemu težim na kraju cijelog dana pod make upom. Danima kada ne nosim šminku ili ujutro koristim isključivo Nivea pjenu za umivanje jer je jako lagana i stvarno nježno čisti kožu. Također odlično funkcionira u kombinaciji s Lunom, iako je češće koristim samostalno.



2. Toniranje kože

Nakon što dobro očistim kožu, blazinicom nanosim tonik. Jedan od mojih omiljenih tonika je Bio beaute by Nuxe tonik od naranče, a o njemu svakako planiram pisati i zasebnu recenziju. Ukratko, divno osvježi kožu, hidratizira je i predivnog je mirisa. Prikladan je za sve tipove kože, ne sadrži alkohol i ne ostavlja ljepljiv sloj. Onih dana kada moja koža podivlja biram La Roche Posay Serozinc. Iako sam bila pomalo skeptična prema ovom proizvodu, nadmašio je sva moja očekivanja. Stvarno primjetno ublažava crvenilo prištića i nepravilnosti te pomaže u njihovom zacjeljivanju. Nisam sigurna smanjuje li pore, no definitivno kontrolira lučenje sebuma i pročišćuje kožu. Također ima divan raspršivač koji rasporedi finu maglicu po licu i brzo se upija. 



3. Serum i okoloočna krema

U ovom koraku krećem sa hidratacijom kože. Serume obožavam i meni su apsolutno neophodni prije nanošenja kreme, jer kao što sam rekla, koža mi je izuzetno dehidrirana. Ovdje možete vidjeti moja dva omiljena hidratantna seruma. Iako trenutno koristim Bioderma Hydrabio serum, morala sam uključiti i Skintegrin Hydra B kojeg sam stvarno obožavala. Oba seruma su vrlo slična, izuzetno hidratantna, brzoupijajuća i lagana na koži. Sadrže odlične sastojke, prodiru duboko u kožu te je zaglade i čine jako mekanom. U mome slučaju serum je uvijek podloga za kremu, ali kod normalnog ili masnog tipa kože za dnevnu njegu mogu biti dovoljni samostalno. Okoloočnu kremu obavezno nanosim ujutro i navečer. Dugo vremena sam tražila neku koja će u potpunosti odgovarati mojim potrebama i to je ova Madara smart antioxidants krema za područje oko očiju. Ima bogatu teksturu, no nije preteška i u potpunosti se upije u kožu. Često se borim sa milijama oko očiju (bijele točkice nalik prištićima), stoga sam presretna da mi ih ova krema ne izaziva. Primijetila sam da mi daje puno bolje rezultate ukoliko je nanosim tapkanjem, a ne umasiravanjem. Potrebna mi je stvarno mala količina, poslije nje koža je nahranjena i elastična te mi čak pomaže kod natečenosti.



4. Dnevna i noćna krema

Kao što sam već rekla, koža mi je često ćudljiva tako da njegu prilagođavam tome. Što se tiče dnevne njege, za dane kada se ne izlažem suncu koristim Ren Vita Mineral hidratantnu kremu. Obavezno je nanosim nakon seruma jer mi samostalno nije dovoljno hidratantna, ali nekome s manje dehidriranom kožom bi zasigurno bila dovoljna i sama. Bogate je teksture, ali se vrlo lako upija i ostavlja mat završetak. Odlična je podloga za make up, obožavam kako funkcionira njeno pakiranje i jako je ugodnog mirisa. Ukoliko večer prije koristim kiseline na licu, te kada ću većinu dana provesti na otvorenom obavezno koristim SPF i to Nuxe sun dnevnu kremu sa faktorom 30. Također je koristim u kombinaciji sa serumom ispod, iako je ovo vrlo bogata i nešto teža krema. Treba joj malo duže da se upije u kožu tako da uvijek sačekam sa nanošenjem pudera. Ne čepi mi pore i ne ostavlja bijeli trag te sam vrlo zadovoljna s njom. Za noćnu njegu koristim ove dvije odlične Cosmel kremice. Stvarno su me oduševile te sam ih recenzirala u ovom postu. Cosmel New Cell krema sadrži 8% AHA kiselina, dubinski regenerira kožu i bori se protiv nepravilnosti. Preporodila mi je kožu što se tiče perutanja i s njom sam vidjela stvarno velike promjene. Omega 6 krema mi savršeno odgovara kada uz nedostatak vlage koži moram nadoknaditi i masnoće. Jako je bogata, hranjiva i sadrži iznimno kvalitetne sastojke. Tu je i nezaobilazno Nuxe suho ulje koje po potrebi miješam sa dnevnom ili noćnom kremom. Ponekada ga znam koristiti i samostalno u debljem sloju kao intenzivnu njegu. Poslije njega koža je jako svilenkasta i daje joj lijepi sjaj uz to što je dobro nahrani.




5. Dodatna njega

Ovo je korak koji obavezno radim dva do tri puta tjedno, a uključuje maske i pilinge. L'oreal maske u teglicama su već svima dobro poznate, moje omiljene su crna i crvena. Crnu koristim isključivo nakon tuširanja, kada su mi pore dobro otvorene i tako mi najbolje očisti T zonu. Crvenu koristim preko cijelog lica i nju obožavam zbog zrnaca kojima na kraju napravim i piling. Novitet za mene i veliko oduševljenje su L'oreal pilinzi, trenutno koristim šećerni piling za sjaj kože. Inače se nanosi na potpuno suho lice i prilično je jak. Meni osobno to itekako odgovara, ali ako želite blaži piling u startu ga možete pomiješati s malo vode i to će ga razblažiti. Masiranjem se šećerne čestice otapaju i koža je poslije njega stvarno mekana, osvježena i glatka. Također volim i kemijske pilinge, a u tu svrhu od nedavno koristim Skintegra Lumion. Koža mi je nakon prvog korištenja bila blago crvena, a sa svakim daljnjim nanošenjem nisam imala baš nikakvu reakciju, osjetim eventualno lagano peckanje. Puno bolje mi odgovara nego Clarion jer me uopće ne isušuje, a napravi  piling, odstrani odumrle stanice kože i pomaže mi kod crvenih mrljica i neujednačenosti na koži. Također ne ostavlja baš nikakav film na koži, jako je lagane vodenaste teksture i njegovo djelovanje je vidljivo već sljedećeg jutra nakon nanošenja prije spavanja. Često koristim i maske za hidrataciju kože, a ovdje moram izdvojiti Madara SOS hidratantnu masku koju moja koža popije kao od šale. Divnog je mirisa, odlično nahrani kožu i daje joj predivni sjaj. Super mi je što je ne moram ispirati jer se u potpunosti upije te nakon nje nanesem samo hidratantni serum. Pogotovo je volim koristiti nakon što odradim mehanički piling jer mi u toj kombinaciji koža bude kao nova. Hidratizirana i mekana, a make up se sljedeći dan savršeno stopi s kožom. Uz to moram napomenuti i jednokratne maskice koje često kupujem bez nekog pravila. One su mi spas kada vrlo brzo moram osvježiti ili hidratizirati kožu, ali nažalost svima je zajedničko da djeluju kratkoročno. Najdraže su mi sheet maske, često koristim i Garnier zelenu maskicu koje trenutno nema na slici, a odmah nakon nje najbolja mi je Balea aqua tissue mask.




+ Hidratacija usana

Dolazimo i do zadnjeg koraka kojeg sam željela dodati uz njegu kože jer ga obavezno napravim na kraju rutine. To je naravno hidratacija usana, a moja dva omiljena proizvoda za to su Nuxe Reve de Miel balzam u stiku i Melvita Nektar de Roses balzam u teglici. Nuxe stik uvijek imam sa sobom jer je jedan od rijetkih balzama koji ne stvara ovisnost na usnama, nije nimalo masan i odlično hidratizira usne. Super mi funkcionira i ispod tekućih ruževa jer sprječava isušivanje usana, a toliko je lagan da ne poremeti nanošenje ruža na njega. Melvita balzam mi je najbolji za koristiti prije spavanja, kao i tokom dana kada ne nosim ruževe. Puno je bogatiji od Nuxe stika ali opet jako ugodan i lagan na osnama. Također nije masan, a na usnama zavisi koliko će se zadržati od debljine nanosa.


Dakle, ovo bi bila moja donekle jednostavna rutina njege kože u pet koraka. Probala sam svaki proizvod sumirati u par rečenica kako post ne bi bio predug, tako da ako vas zanimaju još neki detalji u vezi određenog proizvoda slobodno mi pišite. Dijelimo li možda neke favorite ili imate neki proizvod koji bi mi željele preporučiti? Nadam se da vam se moja rutina svidjela i puno vas pozdravljam do sljedećeg posta! :*


You Might Also Like

2 comments

  1. Sve je odlično,voljela bih vidjeti recenziju Nuxe tonika od naranče.Super post

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe