Proizvodi koji su me razočarali | Disappointing Products

12:05


Nedavno je Karmen pisala o svojim favoritima, a ja ću danas nažalost o proizvodima koji su me razočarali. Volim kupovati i isprobavati nove proizvode zato nije čudno da mi pojedini nekada ne odgovaraju, štoviše, razočaraju me. Kako se skupila određena hrpica odlučila sam vam napisati par riječi o njima, kao i to zašto mislim da ih trebate preskočiti.

Recently Karmen wrote a post about her favorites. Today I’ll unfortunately write a post about my disappointing products. I like to buy and try out new products so it’s no surprise that some don’t work, or even disappoint me. I’ve gathered few products to talk about and for which I think they are not worth your money. 



Body&Soul make up spužvica Body&Soul make up sponge


Za nanošenje pudera svakodnevno koristim Real techniques spužvicu, ali kako je nemam vremena prati toliko često, odlučila sam uzeti još neku spužvicu za rezervu. Pretpostavljala sam da neće biti tako mekana kao RT, ali ova me čak šokirala koliko je tvrda. Užasno je čvrsta i zbijena tako da imam osjećaj da se lupam s boksačkom rukavicom po licu. Kada je smočim nema apsolutno nikakve razlike nego kada je suha. Ne naraste, ne omekša i jednostavno je jako gruba. S njom je apsolutno nemoguće ublendati puder. A tek miris, izražen po jeftinoj kineskoj gumi. Nema potpuno glatku teksturu što mi se čak sviđa, kao i to što ima špicast vrh koji bi trebao biti praktičan za područje ispod očiju. Ali naravno sve to pada u vodu jer je spužvica tako tvrda! Dala sam joj više šansi i pokušala je razraditi da omekša ali to se nije dogodilo tako da spužvica ide u smeće.


I always apply my foundation with Real techniques sponge, but as I don’t have the time to wash it that often, I decided to purchase another one for back up. I assumed that it won’t be as soft as RT one, but this one even shocked me with how hard it is. It’s really dense and firm so I have a filling I’m hitting myself on face while using it. There is absolutely no difference if it’s wet or dry. It doesn’t grow or becomes softer. It’s quite impossible to blend the foundation with it. And the smell is awful, like cheap Chinese plastic. The texture is not smooth, which I like, as well as pointed top for the area under your eyes. But that is all useless because the sponge is so hard. I’ve tried using it multiple times and hoped it will soften but that didn’t happen so I’m throwing it away.

Freeman hidratantna maska za lice | Freeman hydrating face mask


Hidratantne maske obožavam i trudim se koristiti ih što češće. Najčešće kupujem one jednokratne, tako da sam poželjela imati jednu i u punoj veličini. No jako mi je žao da nisam isprobala jednokratno pakiranje prije kupovine ove. Naime ova maska na mojoj koži ne radi apsolutno ništa po pitanju hidratacije. Nanesem je u oblinom sloju, koji se kroz 10-ak minuta skroz posuši. Nažalost ništa od toga se ne upije u kožu, a umivanjem se taj sloj otapa i jednostavno ga isperem s lica. Nemam osjećaj da je koža nahranjena, mekanija ili sjajnija više nego što je bila prije korištenja maske. Pošto meni s kombiniranim tipom kože nije nudila nikakvu hidrataciju, ne vidim kako bi uopće mogla nešto raditi za suhu kožu kojoj je namijenjena.


I love to use hydrating masks and I try to use them as often as possible. I usually buy masks for one use, so I wanted to have something full size. If only I tried this one as sample before purchasing a big one. It’s because this mask does absolutely nothing for me regarding hydration. I apply it thickly and it dries out in about 10 minutes. Unfortunately, nothing absorbs into the skin, and it just comes of when I wash my face. I don’t have the filing of nourishing and it doesn’t make my skin softer or shiner more than it was before using it. I have combination skin and this mask does nothing for me so I really don’t see the point of people with dry skin to use it – as this mask declares to be for.

Syoss suhi šampon | Syoss dry shampoo


Suhe šampone koristim u situacijama kada imam puno obaveza pa ne mogu oprati kosu, a trebam nešto da je brzinski osvježim. Moj prvi izbor je uvijek Battiste, ali jednom prilikom sam iz znatiželje kupila ovaj. Nažalost pokazao se kao totalni promašaj. Na tjemenu pušta izraziti bijeli trag koji se nikako ne da iščešljati. Kosu ne odmasti nešto posebno i ne daje mi dodatni dan bez pranja. Ponudi neko kratkotrajno osvježenje, no kosa ne izgleda čišće. Uz to, užasno isuši tjeme. Primijetila sam da mi se tjeme ljuska prilikom svakog korištenja, bez obzira koliko ga malo stavila. Probala sam ga koristiti više puta, čisto da se uvjerim da ne griješim i svaki put se desilo isto.


I use dry shampoos when I don’t have the time to wash my hair and I need instant refresh. I always go for Battiste shampoos, but I was curious to try out some other as well. Unfortunately, it was a total miss. It leaves visible white mark which I can’t brush out. It doesn’t really help with grease, and I can’t go without washing my hair for a day more. It does offer a bit of freshness, but the hair doesn’t look cleaner. It also dries out the sculp. I notices I get dandruff every time I use it, regardless how little I put it. I wanted to check I wasn’t wrong so I used it multiple times but every time the same happened.

ELF trepavice | ELF eyelashes


Ovo je vjerojatno moj prvi i zadnji susret s ovim brendom. Kao što vjerojatno znate, kod nas nije dostupan, a inače slovi kao vrlo pristupačan. Trepavice su mi izgledale zanimljivo preko interneta, pogotovo ovo pakiranje od četiri komada (2 različita para). No kada su napokon stigle, uslijedilo razočaranje. Izgledaju jako plastično, a uz to trepavice su prevelike za moje oči, i dužinom i širinom. Vrlo su krute i bilo ih je teško nanijeti jer trakica nije prianjala uz liniju kapka. Također se nisu stopile s mojim prirodnim trepavicama jer su stršale u svom smjeru i cijelo vrijeme sam ih osjećala na očima. Proslijedila sam ih Karmen, no i ona je imala jednake probleme kao i ja. 


This was probably my first and last encounter with this brand. As you may know it, it’s not available in the Balkans, and it’s known for its affordable prices. These eyelashes look really interesting over the internet, especially this pack of four (2 different pairs). But once they arrived, the disappointment followed. They looked really plastic and they were also way too big for my eyes, with length and width. They are really harsh and it was so hard to apply them because the strip didn’t fit the lid line. They didn’t blend with my eyelashes as they pointed in their own direction and I could feel them the whole time I wore them. I gave them to Karmen, but she had the same problems as I.


Zoeva kopija kistova | Zoeva fake brushes


Do sada nisam kupovala kopije kistova tako da nisam znala što očekivati. Čitala sam dosta pozitivnih recenzija od cura koje su kupile super kistove za malo novca, tako da sam bila zaintrigirana. U to vrijeme je ovaj set postao ultra popularan na kineskim stranicama, a meni je baš trebalo novih kistova za oči. Nažalost danas mi ovi kistovi stoje na polici isključivo kao ukras. Toliko su grubi i raščupani da se s njima ne da šminkati. Neki su se raspali već kod prvog pranja, a kineski miris se zadržao jako dugo. Dlačice im strše na sve strane, nemaju nikakvu formu i uopće ne liče na make up kistove! Iskoristivo je eventualno 2 kista iz seta od 12, što je totalni promašaj. Ovo je ujedno i moje najveće razočaranje među navedenim proizvodima. I dalje sam uvjerena da postoje dobri kistovi na online trgovinama, no jednom sam se zeznula tako da ne planiram ponovo tako skoro.


I never ordered copies of brushes online so I really didn’t know what to expect. I’ve read a lot of positive reviews from girls who bought great inexpensive brushes so I was intimidated. At the time, this set become ultra popular on Chinese web shops, and I really needed some new brushes for eyes. Unfortunately, today these brushes stand on my shelf just as a decoration. They are so harsh and uneven that is impossible to apply makeup with them. Some of them fell apart already at first wash, and the Chinese smell lasted really long. The bristles point in all sort of directions, and the brushes don’t have any form. I wouldn’t even say they are meant to be used as makeup brushes. I could use maybe two out of twelve brushes which is a total fail. This is also the biggest disappointment among these products. I still believe you can find good and cheap brushes online, but I don’t plan on buying some any time soon.


Jeste li isprobale neki od ovih proizvoda? Imate li drugačije mišljenje? Koji je proizvod vas razočarao u zadnje vrijeme?

Did you try out any of these products? Do we share an opinion? Which product disappointed you lately?




Pratite nas na društvenim mrežama:

You Might Also Like

19 comments

  1. Nisam probala nista od ovih proizvoda..samo mogu reci da nema do RT spuzvice. Probala sam ih hrpu, ova je najbolja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ispravljam se, probala bi još originalni beauty blender...Ali cijena je presoljena, mislim realno to ne može toliko koštati. RT ima daleko najbolji omjer cijene i kvalitete. :)

      Izbriši
    2. Bas tako :) a i svidja mi se onaj "odrezani" dio, super mi dodje za neka podrucja na licu :)

      Izbriši
  2. Imam i ja Body&Soul spuzvicu.
    Prvih 15-20 puta je bila jako tvrda a onda kao malo meksa.
    Ali kada sam probala Hello Beauty i Look by Bipa spuzvice, tek sam tada shvatila koliko je ova spuzvica tvrda.
    Cak su neke spuzvice s eBaya meske.
    Ostalo nisam probala..
    Ali zelim Zoova kopije.. no nadam se da necu proći kao i ti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo ja sam je stvarno neko vrijeme pokušavala razraditi ali onda sam izgubila živce. Ukoliko imaš priliku definitivno ti preporučam da probaš Real techniques jer pravo je savršenstvo! Preko iherba se može naručiti vrlo povoljno jer češto imaju akcije na Real technigues spužvice i kistove.
      A što se tiče Zoeva kistova...užas! Nešto sam čula da se sada više neće moći kupiti po kineskim stranicama, biti će da se Zoeva pobunila.

      Izbriši
    2. Da. Nastojat cu je probati. A htjela bih i original Beauty blender kupiti do kraja godine. ☺
      Oo nisam to znala..

      Izbriši
  3. Probala sam ovu Freeman masku u jednokratnom pakiranju i bila sam jednako crvenkasta kao ambalaža nakon ispiranja. Imam suhu kožu te ju je maska dodatno isušila. Užasan proizvod.:/
    Syoss suhe šampone sam gledala u par navrata u želji da isprobam nešto novo, ali sam svaki put odustala od kupnje zbog alkohola visoko u sastavu. Vlasište mi je dovoljno kaotično i bez ovakvih proizvoda. :D Marina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajoj baš mi je žao da si tako reagirala na masku. :( Meni "barem" nije napravila kaos. Loš proizvod u svakom slučaju.
      Da, vjerojatno upravo zbog tog alkohola toliko isušuju. Koji su tvoji omiljeni suhi šamponi?

      Izbriši
    2. Zasad Batiste XXL Volume, iako opet ovo nije proizvod za svakoga. Kako imam tanju ravnu kosu, nije mi problem što ju učini malo pufastom i življom. Nekome sa debljom lasi i neukrotivom kosom, ovo bi mogao biti problem, tim više jer može ostavljati i efekt matirane lakirane kose ako se pretjera sa količinom ili je kosa suha. Nabavila sam nedavno hvaljene Girlz Only šampone, dva različita. Jedan je totalni fail, a drugi još nisam isprobala.

      Izbriši
  4. Meni su gotovo sve umjetne trepavice preduge! :D ali jednako mrzim kad im je trakica debela i ne-fleksibilna. Za Body&Soul spužvicu sam čula samo loše dojmove, tako da se i dalje držim Bipine verzije, koja je fantastična, a sa Syossovim suhim šamponom sam imala identično loše iskustvo! :) a što se tiče Kineza i njihovih kopija, to je uvijek hit&miss! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači još jedna! Slobodno mi javi kada pronađeš neke trepavice da nisu preduge, a da daju lijepi volumen i izgledaju prirodno. :) Bipinu spužvicu sam koristila nekada davno, ali sjećam se da je bila solidna.

      Izbriši
  5. Ja imam ove kistove s e-baya i meni su savršeni, mekani, odlično je raditi s njima, ni jedna dlačica nije pala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si ti dobila super primjerke, evo s ovim mojima bi mogla iskopati oko. :/

      Izbriši
  6. Prečudno mi je kako ovi Zoeva kistovi (kopije) kod svakog izgledaju drugačije. Ja sam dobila odlične primjerke, mekane, lijepo se peru, ne smrde, ne linjaju se a posao odrađuju savršeno... Pa sam naručila isti set kod istog sellera i opet sam dobila super primjerke. Dok kod nekih vidim kako su ovi raščupani i ne izgledaju nimalo mekano :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja očito nisam imala sreće. :/ I to sam uzela set sebi i sestri, tako da je razočaranje bilo duplo. Čak se na fotkama ni ne vidi dobro koliko su raščupani, te dlačice kao da su napravljene od neke plastike, najlona...Užasno grubi i tvrdi. :/

      Izbriši
  7. I tried Zoeva brushes too and got the same scruffy bunch that you did. Useless. There's just one dense smudge brush that I use, but the rest was a total waste of money. However, I did get some RT dupes that were amazing :).

    I also agree about the Body&Soul makeup sponge...so hard! The boxing seems like an appropriate way to describe it :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res škoda da nisva dobile tapravih ponaredkov! Jaz sem probala uporabljat tega za korektor, ampak pri meni so ščetine tok slabo stisnute s ročko da je ful placa vmes in pol je čist brezveze. Tudi jaz si želim kak Rt dupe ampak zdaj si ne upam naročat haha.
      Gobica je res najslabša ki sem jih kdaj sprobala.
      Hvala ti za komentar. :)

      Izbriši
  8. Nisam probala nijedan od ovih proizvoda, niti ću! Izgleda da RT spužvica nema zamjenu, a taman sam i ja htjela probati isto neku jer mi se ne da prati cijelo vrijeme haha, ali iskreno, i bojim se probati!

    mfashionfreak♥blog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ćeš izbjeći ove proizvode, zaista se da naći bolje. A što se tiče spužvice, najbolje bi bilo imati dvije RT. :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe