Sleek A new day paleta sjenila

20:16


Recenziju ove paletice spremam već nekoliko mjeseci. Započela sam je pisati, napravila slike, a onda sam je nekako smetnula s uma i od tada stoji u skicama. Pošto za ovom paletom posežem jako često, zaključila sam da jednostavno moram podijeliti sa vama svoje dojmove.



Vratimo se par mjeseci unazad, kada sam naručivala paletu. Sleek je početkom ove godine izbacio dva noviteta, odnosno dvije palete sjenila - A new day i All night long. Koncept iza njih je sljedeći. Kao što im ime kaže, A new day je paleta za dnevne lookove, dok je All night long za neke večernje varijante. Obje palete spadaju u kategoriju neutralnih sjenila, tako da vjerujem, da one djevojke koje imaju popriličan broj ovakvih paleta neće obraćati previše pažnje na njih. Iako, ja sam se u svoju paleticu apsolutno zaljubila, a u nastavku možete pročitati što toliko volim kod nje.


Ove dvije palete su vrlo slične, a opet tako različite kada se trebalo odlučiti za jednu od njih. Nemam potrebu za maničnim sakupljanjem paleta, pogotovo sličnih, i tako je moj odabir pao na A new day. U to vrijeme palete su bile relativno nove i nisam naišla na puno recenzija, a kada kupujem na „neviđeno“ to mi je jedino što pomaže u odabiru. Odlučila sam se za ovu iz jednostavnog razloga, a to je zbog kombinacije, odnosno količine mat sjenila naspram shimmerastih. A new day ima 5 mat sjenila i 7 shimmerastih, dok All night long ima samo dvije mat nijanse, a ostale su shimmeraste. Kada kreiram neki look volim imati sve potrebne nijanse na jednom mjestu, a dobre mat nijanse su mi uvijek  baza.


Pakiranje i količina je standardna za Sleek palete. Sadrži 12 sjenila po 1,1 grama. Paleta dolazi zaštićena u kartonskoj ambalaži, a vjerovali ili ne, ja svoju još uvijek držim u njoj. Iako imam samo dvije Sleek palete, planiram povećati kolekciju tako da mi taj omot omogućava da ih puno brže i lakše raspoznam. Kada smo već kod tehnikalija, paletu sam naručila na Pink Pandi po cijeni od 98,99 kn. Kod njih je taman tada bila aktualna akcija 2+1 gratis, a ona je zapravo bila moj treći besplatni proizvod. Eto, pa je ti nemoj imati. :)


Tekstura sjenila ovisi od pojedine nijanse, no u globalu je zadovoljavajuća. Shimmeraste nijanse su  nešto kremastije i bolje pigmentirane od mat nijansi. Lijepo se nanose kistom, a na kraju ih volim dodatno utapkat prstom jer tako postignem potpunu prekrivnost. Mat nijanse nisu kredaste, a primjetila sam da ne funkcioniraju s vlažnim kistićem. Pigmentacija nije nešto što me oborilo s nogu, no ipak sa sjenilima se da jako lijepo raditi te ih nadograđivati do željenog intenziteta. Istina je da se sjenila truse, no kako je riječ o nude nijansama nije nužno da prvo šminkam oči pa onda nanosim podlogu. Ne volim kada shimmeraste nijanse odpadaju jer onda imam osjećaj da sam si highlightala podočnjake. Naravno to mi nije poanta, a stvar uspijem riješiti brisanjem vlažnim maramicama i korektorom. Swatcheve sam radila preko baze, tako da sam više puta prešla prstom jer sam željela da budu što vidljiviji. Na kapcima izgledaju nešto drugačije, no i to ćete imati prilike vidjeti u nastavku.


Prvi red u paleti


Drugi red u paleti


Sastav:
Mica, Talc, Paraffinum liquidum, Magnesium Stearate, Ethylhexyl palmitate, Silica, Dimethicone, Methylparaben, Propylparaben May Contain (+/-); Tin oxide, Titanium dioxide (CI 77891), Red Iron Oxide (CI 77491), Yellow Iron Oxide (CI 77492), Black Iron Oxide (CI 77499), D&C Red NO.40 Lake (CI 16035), MANGANESE VIOLET (CI 77742), D&C Red NO.6 Lake (CI 15850), ULTRAMARINE (CI 77007)


Popis i opisi nijansi u paleti:

Sun is Shining – Shimmerasta svijetlo žuta nijansa. Vrlo je kremasta i dobro pigmentirana. Ima čak onaj foil look, pomalo metalik. Mislim da bi na tamnijem tonu kože izgledala super i kao highlighter. Ja iskreno za ovom nijansom posežem nešto rijeđe jer ne preferiram žute tonove, no vjerujem da u kombinaciji s nekim drugim toplim nijansama može izgledati odlično.

Brightside – Bakreno breskvasta shimmerasta nijansa. Također je kremasta i solidno pigmentirana. Vrlo je neobična i posebna nijansa, daje toplinu oku i nije pretjerano sjajna, više do izražaja dolazi pigment. Lijepo se blenda, ali je treba dosta nadograđivati.

Daydreamer – Sivkasto smeđa mat nijansa. Vrlo je svjetla i za moj ukus premalo pigmentirana. Također sam primijetila da se dosta trusi. Može funkcionirati u pregibu ili kao tranzicijska nijansa među nekim svjetlijim nijansama. Prilično je hladnog tona.

Let it Go – Mat svjetlo smeđa nijansa, toplog podtona. Dobro je pigmentirana i lijepo se blenda. Ovu nijansu obožavam! Savršena je za pregib, jako lijepo definira oko i daje mu dubinu. U kombinaciji sa nekom svijetlijom nijansom preko cijelog kapka i ovom u pregibu postignem najjednostavniji savršeni look.

Don’t Worry – Topla bakreno zlatna shimmerasta nijansa. Jako je kremasta i odlično pigmentirana. Shimmeraste čestice su vrlo male tako da daju divan suptilni sjaj, iako će se prilikom nadograđivanja sigurno naći i ispod očiju. Odlična je kako za dnevne, tako i za noćne lookove.

Be Happy – Svijetla breskvasto roza mat nijansa. Mislim da je gotovo prilikom svakog šminkanja koristim da setiram primer preko cijeloga kapka. Jako je slična mojem tonu jer sam dosta svijetla, ali meni daje stvarno savršenu podlogu za sve sljedeće nijanse. Također je koristim za blendanje nijanse iz pregiba na dijelu ispod obrve.

Feelin’ Good – Vrlo vrlo slična nijansa prijašnjoj, iako više vuče na čisto rozu. Razlika je i u sitnim shimmerastim česticama koje sadrži. Dosta je svijetla i hladna nijansa. Obožavam je koristiti u unutarnjem kutu oka, jer jako otvori pogled i daje svježinu. Manje je praškasta od prijašnje nijanse, dok im je pigmentacija slična.

Silver Lining – Svijetla taupe siva shimmerasta nijansa. Nije jako pigmentirana, odnosno vrlo je svijetla, tako da siva ne dolazi pretjerano do izražaja. Ono što mi je jako zanimljivo, je da su shimmeraste čestice različitih veličina i divno se presijavaju. Jako lijepo izgleda samostalno preko cijelog kapka, kao i u unutarnjem kutu oka.

Shine on – Prava zlatna shimmerasta nijansa. Odlično je pigmentirana i kremasta, i jako se lijepo radi s njom. Najbolji efekt dobijem ako je utapkam prstom na kapak jer prilikom nanošenja kistom dosta svjetlucavih čestica završi ispod oka. Topla nijansa koja je zvijezda svakog looka.

Carpe Diem – Ljubičasta taupe mat nijansa. Dobro je pigmentirana i nije previše praškasta. Jako je posebna i apsolutno predivna. Obožavam je koristiti u vanjskom kutu oka za lagani smokey, kao i u pregibu kapka kada se baziram na nekakvim rozim tonovima.

Believer – Svijeta shimmerasta nijansa boje šampanjca. Jako je kremasta i super pigmentirana. Nijansa je nježno roza, dok su njene shimmeraste čestice više srebrne što daje predivnu kombinaciju. Također mi najbolje funkcionira nanos prstom iz već spomenutog razloga.

H-A-P-P-Y – Mat tamno smeđa nijansa. Rekla bih da je dosta neutralna i može se jednako dobro kombinirati sa toplim i hladnim nijansama. Odlično je pigmentirana i ne trusi se previše iako jedan dio redovito završi ispod oka. Ova nijansa savršeno zaključuje paletu jer bez nje bi definitivno morala posezati za još nekim sjenilom za potamnjivanje i nijansiranje.


Da otprilike steknete dojam što se može s ovom paletom, pokazati ću vam jedan svoj look koji sam kreirala na sljedeći način. Kao bazu sam koristila Maybelline Color Tattoo u nijansi Creme De Rose jer se super slaže sa rozo ljubičastim nijansama i daje im dodatnu pigmentaciju. Podlogu sam setirala nijansom Be Happy koju sam nanjela preko cijelog kapka. U pregibu sam koristila Carpe Diem kojeg sam postepeno dodavala i nadograđivala do željene pigmentacije. Prema obrvi sam je blendala sa Let it Go i Be Happy. U vanjskom kutu oka sam koristila kombinaciju dvije nijanse, a to su H-A-P-P-Y i Carpe Diem. Na pokretni dio kapka sam nanijela zvijezdu ovog looka, a to je nijansa Beliver. Na kraju sam još dodavala nijanse po potrebi i sve blendala da nema izraženih prijelaza.



Ova paleta je moj favort iz razloga što u potpunosti odgovara mojim svakodnevnim potrebama. Imam prekrasne nijanse na jednom mjestu i stvarno dovoljno izbora da to ne mora biti uvijek isti ili sličan look. Postojanost sjenila je odlična, no ja ih naravno uvijek koristim sa bazom, drugačije ne bi ni pomišljala. Tako da uvijek izdrže od kada ih nanesem pa do navečer kada skidam make up. Mislim da je kod ove palete omjer cijene i kvalitete odličan i meni se svakako isplatila kupovina. Ako tražite savršenu „to go“ paletu neutralnih sjenila mislim da sa ovom ne možete pogriješiti.

Kako vam se svidjela ova paleta i što mislite o izboru nijansi? Koja je vaša omiljena neutralna paleta? Posjedujete li neku drugu Sleek paletu?


You Might Also Like

20 comments

  1. Odlična recenzija, a slike su SAVRŠENE :))
    Imam od Sleek paleta - Au Nature, Oh So Special, Calm Before The Storm (LE), Vintage Romange i Supernova (LE). Imala sam i Storm i nju ću ponovo kupiti tek kada potrošim MUR Iconic 1 i 3. Imala sam i V2 Dark Mattes koju ću isto ponovo kupiti kad tad.
    Još si želim - A New Day, Sunset, i Original.
    Sleek palete su mi najdraže i nema mi boljih sjenila od Sleek.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno! :) Bome zavidna kolekcija. Ja još imam V2 i ona mi je super. Slažem se da imaju odlične palete, jedva čekam da nabavim još koju :)

      Izbriši
  2. Predivna je...ja sam imala dvije Oh So Special i Vintage Romance pa sam ih prodala jer sam skupljala novce za Mug sjenila. Inače su jako pigmetirana i ok sjenila. Ova je još ljepša.
    Predivne su ti slike

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! Joj i ja isto ful želim Mug sjenila. A to mi je ono, ili ću nabaviti odmah neku pristojnu količinu za paletu ili ništa :) Bome treba skupiti za to, ali mislim da si onda na miru :)

      Izbriši
  3. Divan look i divne nijanse. Mene na prvi pogled paleta nije nešto impresionirala, ali kad gledam swatcheve, stvarno mogu reći da sam se prevarila. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, baš mi je drago da ti se sviđa! Iskreno, ja nisam znala što točno očekivati kada sam je naručivala ali sada mogu reći da sam skroz oduševljena :)

      Izbriši
  4. Ajmeee nijanse su očaravajuće totalno moj stil. Morat ću ju kupiti. Look je divan <3 <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da! Zar nisu predivne? Baš onako nosive i jako se lijepo kombiniraju. Hvala ti na komentaru :)

      Izbriši
  5. Slike su predivne i paleta mi se jako sviđa. Smatram da sleek ima jako kvalitetne i cijenom pristupačne palete i da mogu konkurirati puno skupljim brendovima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno. :) Ja iskreno nisam probala neke high end brendove što se tiče sjenila tako da ne mogu ništa reći, ali s ovom sam jako zadovoljna :)

      Izbriši
  6. Bardzo ładny makijaż zrobiłaś !:) Paleta jest świetna :)

    OdgovoriIzbriši
  7. AJME, ne znam od kuda da krenem. Swatchevi su odlično napravljeni, look koji si kreirala je i više nego predivan (blending on point), slike su savršene, recenzija je odlična i paleta je prelijepa! Keep up the good work i sigurno ćete dogurati daleko. ;)

    CANDY MAKEUP GIRL

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj hvala ti puno na ovom komentaru :) Možda nam postovi nisu toliko česti ali uvijek se trudimo da su nam recenzije što kvalitetnije i temeljitije :)

      Izbriši
  8. Btw. koji fotoaprat koristiš jer su slike stvarno ekstra! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristim Nikon D5100, iako uvijek dodatno uredim slike kako bi bile što realnije. :)

      Izbriši
  9. Paleta je prekrasna koliko vidim po swatchevima. A makeup ti je savrsen! :D Imam par Sleekovih paleti i bas sam zadovoljna njima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! Koje Sleek palete ti imaš? Ja ih imam nekoliko na wl :)

      Izbriši
  10. Sleekove palete su po meni oodličan omjer cijene i kvalitete :) svakako moram pohvaliti slike koje su mi divne i swatchevi mrak izgledaju :)

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe