Kako uređujem svoje obrve?

01:15


Proizvodi za oblikovanje obrva

Kao što možete vidjeti iz naslova, danas vam pišem o proizvodima za obrve koje koristim i načinu na koji to radim. Prije svega, volim da moje obrve izgledaju prirodno. Ne volim trendove kao što su prenaglašene, neizblendane ili raščupane obrve. Instagram obrve ionako nikada nisu dobro izgledale u stvarnom svijetu.


Moje obrve same po sebi izgledaju solidno, tako da ih sa proizvodima za obrve volim samo dodatno naglasiti. Obrve zaista uokvire lice i mogu promijeniti potpuni izgleda makeupa koji nosite. Ja svoje obrve sama oblikujem jer imam dosta zahvalan prirodan oblik tako da ga lako održavam i čupam samo dlačice koje ne prate taj oblik. Ukoliko se same mučite pronaći odgovarajući oblik za svoje obrve toplo vam preporučam da posjetite kozmetičarku koja će vam pomoći u tome.

Proizvodi za oblikovanje obrva

Olovke i maskare za obrve

Što se tiče proizvoda koje koristim, probala sam puno različitih tipova proizvoda, a definitivno su mi najdraže olovke za obrve. Sjenila ne volim jer mi se ne sviđa suhi, puderasti izgled koji nastane sa njima. Uredu su isključivo za popunjavanje prirodno bogatih obrva jer njima ne možete postići privid individualno nacrtanih dlačica. Što se tiče pomada, neko vrijeme sam ih koristila i mogu reći da se uz dobru tehniku da postići odličan izgled sa njima, ali je vrlo lako pretjerati pa to uzmite u obzir ukoliko niste toliko vješti. Meni je osobno bilo nepraktično svaki dan prati kist nakon upotrebe, a i uzimalo mi je puno vremena i strpljenja.

Proizvodi za obrve

MAC Pro Longwear Waterproof Brow Set

Tako dolazimo do mojeg favorita, a to su olovke za obrve. Volim ih zato jer lake za korištenje, ne zahtijevaju toliko preciznosti, a možete postići odličan izgled sa njima. Uz olovku svakako koristim i spoolie (mali češljić nalik onome za maskaru) te njime više puta pročešljam obrve da ih u postavim pravi oblik i istovremeno blendam proizvod. Nakon toga volim setirati obrve gelom odnosno maskarom za obrve. Moje obrve nisu toliko neposlušne u smislu da će postati raščupane tokom dana tako da mi kod ovih proizvoda nije toliko bitno da „zacementiraju“ obrve.

Maskare za oblikovanje obrva

Maybelline Brow Precise Micro Eyebrow pencil

Nego, krenimo s proizvodima. Činilo mi se zanimljivim da vam predstavim kombinaciju dva pristupačnija proizvoda i dva nešto skuplja, ovisno o vašem budgetu. Obe kombinacije su odlične i mislim da ćete i same primjetiti po slikama da daju gotovo jednaki rezultat.

Benefit Precisely My Brow Pencil

Pristupačnija kombinacija je Maybelline Brow Precise Micro Pencil u nijansi deep brown i Essence Make Me Brow gel mascara u nijansi 02 browny brows. Olovka je stvarno odlična za precizno iscrtavanje obrva i popunjavanje istih. Teksturom je na mekšoj strani, no i dalje dovoljno čvrsta da se ne razmazuje. Nijansa je odlična za tamnije brinete, a praktična stvar je da sa druge strane olovka ima i spoolie koji je sasvim solidan za raščešljavanje. Jedina mana joj je što se baš jako brzo troši. Essencova gel maskara je također jedan super proizvod. Sviđa mi se što joj je četkica vrlo malena i precizna za korištenje. U sebi sadrži i sitna vlakna koja daju dodatni volumen obrvama. Obrve vrlo lijepo začešlja te im doda još malo pigmenta. Ukoliko ste u žurbi može biti dovoljana i samostalno.

Maybelline Brow Precise-Micro Eyebrow olovka

Druga kombinacija koju koristim za svoje obrve su Benefit Precisely, My Brow Eyebrow olovka u nijansi 4 i MAC Pro Longwear Waterproof Brow Set maskara u nijansi Bold Brunette. Benefitova olovka je vrlo poznata sa razlogom, obožavam njome iscrtavati obrve jer to napravim vrlo brzo i precizno. Kao i Maybellinova ima spoolie sa druge strane, no teksturom je puno tvrđa što joj je ujedno prednost. Sporije se troši, a svejedno lako blenda i definira obrve. Olovka je vodootporna. Macovu maskaru za obrve također jako volim i često koristim. Kao i Essencovu, nekada je samostalno koristim i sasvim mi je dovoljna na taj način. Četkica u proizvodu je odlične veličine i oblika – sitna, sa užim vrhom koji se širi prema kraju. To mi je vrlo praktično kada želim popuniti obrve dužinom odnosno kada okrenem sam vrh, njime gotovo mogu iscrtavati dlačice. Ono po čemu se razlikuje od Essencove je da je puno dugotrajnija, postojanija i vodootporna.

Proizvodi za obrve swatch

Što se tiče same tehnike iscrtavanja i popunjavanja obrva to radim vrlo jednostavno. Prvo olovkom iscrtam donju liniju obrve, zatim popunim kraj i onda se vraćam prema početku crtajući individualne dlačice. Više puta pređem spooliem preko njih, a pogotovo izblendam početak obrve kojeg ne volim previše isticati. Nakon toga pređem maskarom preko njih, početak začešljam lagano prema gore, a ostatak prirodno uz rast dlačica. Na slikama možete vidjeti kako izgleda taj rezultat. 

Obrve sa: Benefit Precisely My Brow olovkom i MAC Pro Longwear Waterproof Brow Set maskarom

Obrve sa: Benefit Precisely My Brow olovkom i MAC Pro Longwear Waterproof Brow Set maskarom

Obrve sa: Maybelline Brow Precise Micro Eyebrow olovkom i Essence Make Me Brow gel maskarom

Obrve sa: Maybelline Brow Precise Micro Eyebrow olovkom i Essence Make Me Brow gel maskarom

Sve proizvode koje sam navela u ovom postu možete naći na Notinu! U sklopu ovoga posta bi vam željela dati i ideju za poklone za nadolazeće blagdansko razdoblje. Ukoliko se sjećate lani sam vam pred Božić sastavila blagdansku wishlistu koju možete pročitati ovdje. Ove godine mislim da je neću pisati, ali jedna od ideja su svakako pokloni na Notinu. Mislim da su uvijek super pokloni za muškarce odnosno pokloni za žene setovi kozmetike, šminke ili parfem.



Pišite mi kako vam se čine moje obrve, jeste li koristile ove proizvode odnosno koji su vaši omiljeni proizvodi za obrve. Šaljem puse!

Iva

You Might Also Like

1 comments

  1. Imaš baš lijepe obrve! Ni ja ne volim rasčupane i mnogo debele obrve, prosto ne mislim da svakome lijepo izgledaju na licu. Ja sam otišla kod kozmetičarke i ona mi je odredila oblik nakon čega sam počela da praktikujem farbanje obrva kanom, sama uzmem i ofarbam ih i onda mogu nekolike sedmice da ih ne popunjavam.
    - Voljela bih vidjeti i tvoj komentar na mom blogu, da se uzajamno podržavamo 😍❤❤
    www.livinglikev.com

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe