Proizvodi koji su me razočarali #1

01:26


Za kraj radnog tjedna donosim vam svoju listu proizvoda koji su se jednom našli u mome posjedu i vjerojatno nikada više. Iako krajem mjeseca većinom čitamo o favoritima, ja vam ovog puta pišem upravo suprotno. Cilj ovoga posta je prenijeti vam moje osobno iskustvo i opisati kako sam reagirala na svaki proizvod, koliko dugo sam ga koristila (pokušavala koristiti) te krajnji sud, a to je smatram li isplati li ga se kupovati.



Krećem sa Avonovim tretmanom za akne sa salicilnom kiselinom 2,0% iz Clearskin linije. Proizvod dolazi u maloj plastičnoj tubi te sadrži 15ml, sa aplikatorom koji me podsjeća kao na one kod okoloočnih krema. Cijena mu iznosi 36 kuna, trenutno je na akcijskoj cijeni od 25 kuna. Radi se o prozirnom, pomalo ljepljivom gelu, koji ima intenivni miris po alkoholu, a namijenjen je ublažavanju crvenila prištića unutar (samo!) 3 sata. Jedina prednost ovog proizvoda je zaista precizan aplikator kojim možete higijenski i s lakoćom nanijeti potrebnu količinu gela na prištić ili prst. Kupila sam ga iz razloga što nemam velikih problema sa aknama ili prištićima no nekoliko njih me obavezno posjeti prije onih dana u mjesecu te se istih želim riješiti što prije ili ih barem ublažiti. Sa ovim tretmanom nisam vidjela nikakav pomak u smanjivanju crvenila. Kada bih gel nanijela na prištić, nisam primjetila da bi se upio već bi se samo sasušio na površini lica te sam ga kasnije mogla odlijepiti kako kakvu peel off masku. Također nisam primijetila niti da isušuje tretirano područje ili da ubrzava sazrijevanje prištića. Jednostavno rečeno nisam primjetila apsolutno nikakav pomak, što je možda i u redu jer uvijek postoji  mogućnost loše reakcije, no kada kupim proizvod koji ima određenu svrhu voljela bih i vidjeti nekakav napredak. Kod ovog proizvoda nisam vidjela ništa te definitivno neću ponoviti kupnju, a iskreno ne znam ni kako ću iskorisiti ovaj do kraja. :/ 


 

Wet'n'wild ruž u nijansi Just Peachy je moj prvi i osobno najnesretniji ruž ovog brenda. Kupila sam ga po preporuci ni više ni manje svjetski poznate youtuberice Tati koja ga je spominjala u svojem videu gdje je nabrajala svoje najdraže nježno roze proizvode. Za cijenu od 23 kune dobijete standardnih 3,3 grama proizvoda, a Wet'n'Wild ruževe možete kupiti u svim većim Dm drogerijama. Sama ambalaža ruževa za mene je upitna. Sviđa mi se da je u drogeriji zaštićen prozirnom folijom, no jako me živcira što se ne može uvući do kraja te moram biti jako oprezna da ga ne zakačim poklopcem. Tekstura ovog ruža je izrazito suha, ne kao većina njihovih ruževa, već toliko da mi ponekad proces nanošenja bude gotovo bolan jer ruž jednostavno ne želi kliziti nego zapinje i zato ga moram nanositi u kratkim trzajima. Sa ostalim njihovim ruževima nemam toliko problema jer se ruž opusti u doticju sa toplim usnama pa zbog toga lakše klizi, no Just Peachy se ne da. J Što se tiče same nijanse mislim da ne pristaje mojem tonu kože, jednostavno je prenude za mene. Ova nijansa ističe mi svaku i najmanju nepravilnost na usnama, ulazi u sitne pore i teško se razmazuje. Zaista šteta te bih vam preporučila da ovu nijansu probate izbjeći, no to ne vrijedi za ostale.





Na mojoj listi neželjenih proizvoda našla se i Biobaza Mix micelarnih vodica koju možete kupiti u svim drogerijama po cijeni od 49,90 kuna. Ono što me na prvu privuklo jest zanimljiva ambalaža koja ovu micelarnu ističe u moru drugih. Ne znam je li neka od vas ovo primjetila, ali kada bocu približite svijetlosti (npr. ekranu od laptopa) na stražnjoj strani, upravo gdje se nalazi tamnoljubičasta naljepnica naslikane su poluprozirne kriške krastavca koje upadaju u samu micelarnu te ostavljaju mjehuriće. „Sličica“ se ne može vidjeti dok bocu ne izložite direktnoj svjetlost. Meni se ovaj sitan detalj veoma svidio jer je sama micelarna spoj infuzije kamilice i krastavaca, a ja volim zanimljive detalje i pakiranja. Rasprščivač kojim se micelarna dozira za mene je bio promašaj jer bi prislonila blazinicu na okrugli, udubljeni vrh bočice, stisnula i nekim čudom uvijek mi se dogodilo da najmanje tekućine završi na blazinici, a većina se nađe u promjeru 10-tak centimetara od bočice koliko god se ja trudila biti oprezna. No to nije glavni razlog zbog kojeg ne planiram ponoviti kupnju ovog proizvoda. Peckanje, zatezanje, intenzivan gorući osjećaj na licu, mastan film. E to su razlozi zbog kojeg ova micelarna stoji u mojem ormaru duže nego što bi trebala. Jednostavno se ne mogu natjerati da je koristim svaku večer, kada me lice peče od nje, ne samo područje očiju već i obrazi, čelo i brada. Onih dana kada se ipak odlučim za nju, čim uklonim većinu šminke blazinicama temeljito isperem kožu i upotrijebim gel za umivanje.



Essence XXXL longlasting lipgloss u nijnsi 05 VELVET ROSE i 07 SILKY RED su moja prva mat sjajila, koliko god sam naziv bio kontradiktoran (kako nešto može biti mat ako se sjaji?).  Oba sjajila imaju problem nadogradivosti koja nije moguća te uvlačenje u sitne pore na usnama. Vrlo se teško suše i nisu ni blizu ostalim mat ruževima koje posjedujem. Četkice su vrlo loše, što možete vidjeti u nastavku, spužvasti dio je jednostavno toliko tanak da na usnama osjetite plastiku aplikatora. Nijansa Velvet rose je presvijetla za mene, prozirna i jednostavno se nikada u potpunosti ne sasuši. Nanos je vrlo nejednakomjeran te je vidljiv potez, što možete vidjeti i na slikama. Sa nijansom Silky red imam sličan problem, a to je da se ne može nadograditi i nikako ne mogu doći do željene crvene nijanse kakva se nalazi u tubici. U konačnici sloj ostaje prilično transparentan i ističe nepravilnosti na usnama. Sjajila sam platila po cijeni od 14,90 kn, no nisam sigurna da ih Essence i dalje ima u svojoj ponudi. Vjerujte mi nećete ništa propustiti ako ih ne probate, već ćete si uštediti novce za neki kvalitetniji proizvod. 







Za kraj vam predstavljam Avonov dvojac za njegu stopala iz linije Foot works: Beautiful cooling spray i Beautiful cooling lotion, oba sa mirisom ananasa. Dakle radi se o proizvodima koji umiruju i hlade umorna stopala. Osvježavajući losion za stopala dolazi u plastičnoj tubi te sadrži 75ml proizvoda. Losion je vrlo tekuć i sklizav te mi ga je nezgodno nanositi na stopala jer mi često zna iskliznuti iz ruku. Miris je zagušujuć, potpuno neprirodan i alkohol je ono što se najviše osjeti. Kada nakon nekog vremena ispari tu i dalje ostaje taj intenzivni miris nekog tropskog voća. Losion nije nimalo hranjiv već vrlo lagan i brzo upijajući. Osvježavajući sprej bi trebao hladiti, obnoviti i dezodorirati umorna stopala, a dolazi u bočici od 100ml sa raspršivačem. No mene on naprosto guši! Dovoljno mi je tri puta istisnuti proizvod na po jedno stopalo da bi se našla u oblaku istog onog intenzivnog mirisa, no on se ne zaustavlja samo u nosu već ga osjetim i u grlu. Jako neugodan osjećaj. A što se tiče efekta hlađenja, osjetim ga samo ako manično mašem nogama gore dolje pa mi zaista bude hladno. J Prilično sam razočarana ovim proizvodima. Očekivala sam lagane proizvode ugodnog mirisa, a dobila sam vodenasti losion i izrazito (ne)mirisan sprej. Kupnju nikako neću ponoviti, ali ću se potruditi iskoristiti ih do kraja.



Drage moje, nadam se da vam je ovaj post bio koristan. 
Jeste li isprobale neke od ovih proizvoda i kako ste vi reagirale na njih? 
Ja ću svoje primjerke potrošiti do kraja ili ih proslijediti nekome kome će možda odgovarati i nakon toga se baciti na isprobavanje novih, a ove ću ostaviti u prošlosti. Inače volim koristiti navedene brendove, no ovi proizvodi jednostavno nisu bili za mene. 
Koristite li vi trenutno neki izraziti "nefavorit"?

Pozdrav,

You Might Also Like

19 comments

  1. Nisam nista od toga isprobala.
    I inače koristim navedene marke ali te proizvode nemam.
    A micelarnu sam mislila kupiti jer volim isprobavati nove, ali sad ću dobro promisliti o kupnji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako smo svi različiti i svačija koža drugačije reagira na proizvode ne bih te htjela odgovarati od kupnje, ali meni nikako ta micelarna nije odgovarala. Što ne znači da tebi neće. Najidealnije bi bilo kada bi mogla probati neki tester ili posuditi od nekoga tko ju već posjeduje pa isprobati.

      Izbriši
  2. Probala sam sjajila, slažem se, mene je još posebno iritirao miris na sintetičku vaniliju. Imala sam jedan W'n'W ruž, ali nijansa mi nije odgovarala, ambalaža mi isto nije baš, u zadnje vrijeme nemam baš živaca za proizvode koji su u lošoj ambalaži. Ako ti treba nešto da hladi i da je koliko-toliko hranjivo, probaj onu pucketajuću pjenu u spreju. Ja obavezno ljeti naručim iz kataloga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme upravo tako, nisam mogla naći pravi opis za miris tih sjajila, ali sintetička vanilija je upravo to! Dakle još jedan minus.. Nisam vidjela tu pjenu još u katalogu, vjerojatno mi je promaknula, ali hvala na preporuci.

      Izbriši
  3. Imala sam jedino ovo rozo essence sjajilo i nisam ga voljela, inace ne volim sjajila pa nista cudno za mene. Biobaza micelarna mi je u predivnom pakiranju, jako je lijepa boja same bocice i dugo sam ju planirala kupiti no svakako cu razmisliti jos malo. Trenutno koristim Byphasse micelarnu koja mi je super, ne pece me ni za lice ni za oci (a za oci me svaka dosad pekla) a super skida sminku pa ako nisi svakako si pogledaj nju :) A sto se tice kreme za pristice, imala sam davno na istu foru iz Oriflame-a, isto kao i s ovom, kao peel-off maska i nikakva ucinka.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je Biobazina micelarna vizualno jako privlačna, ali jednostavno mi ne odgovara nešto u njenom sastavu što me zaista čudi jer nemam pretjerano osjetljivu kožu. Trenutno također koristim Byphasse micelarnu, no za sada su mi favoriti Bourjois i Avon micelarne. Kreme protiv prištića više nemam namjeru kupovati, hvala što si podijelila svoje iskustvo sa kremom iz Oriflame-a. :)

      Izbriši
  4. Imala sam u planu probati biobazinu micelarnu ali prema svemu navedenom... ipak će odabir pasti na neku drugu ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno sam razočarana ovom micelarnom jer mi očito nešto u njenom sastavu smeta, a baš sam joj se veselila kada sam ju kupila. Možda će tebi bolje odgovarati no koliko te pratim, ako se dobro sjećam imaš osjetljivu i nježnu kožu. Ja imam mješovitu do masnu kožu koja nije osjetljiva i osjećaj peckanja je bio stvarno neugodan tako da mislim da bi ovu micelarnu možda trebala preskočiti. :)

      Izbriši
  5. Ja sam toliko zadovoljna Garnierovom micelarnom da si me upravo odgovorila od promjene. Ali imam tu nijansu WnW ruza i, iako je i meni za svaki dan malo presvijetla nijansa, uz jaci vecernji makeup se slaze prekrasno, probaj tako.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Garnierovu novu micelarnu još nisam isprobala, no svakako je stavljam na listu sljedećih micelarnih koje namjeravam isprobati. Hvala na savjetu za ruž, svakako ću ga probati iskombinirati uz jači make up.

      Izbriši
  6. Biobaza micelarnu sam kupila bez čitanja recenzija, nažalost. Rijetko kome odgovara, koliko sam mogla pročitati. Privukli su me ambalaža, količina, cijena - a kad smo kod ambalaže, baš ću pogledati večeras pri jakoj svijetlosti taj detalj s ambalažom. :) nije da mi pretjerano isušuje kožu, već mi se nikako ne sviđa to što ostavlja baš ljepljivi film nakon korištenja. Nisam ni pola boce potrošila, a imam ju skoro godinu dana, ponekad ju tek tako iskoristim.
    Avon solutions liniju, tj neke stvari sam koristila kao klinka kad sam muke mučila s tenom i sve je to bilo bacanje novca u vjetar, tako da me tvoje iskustvo s ovom tubicom ne čudi. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam je isto kupila na blef i tek kasnije čitala recenzije. Vjerujem da bi je kupila i nakon pročitanih loših recenzija čisto iz znatiželje da vidim kako će meni odgovarati. :) I ja se sjećam te linije iz mlađih dana no pubertetske prištiće mi apsolutno ništa nije moglo spriječiti. Mislila sam da će sa ovim "zakašnjelim" gostima biti možda drugačije no ništa od toga. :)

      Izbriši
  7. Svi toliko vole sve biobaza proizvode da sam mislila da je to sve savrseno. I nedavno se i ja odlučila probati jedan njihov proizvod, srećom tester, koji mi nimalo nije odgovarao. Zato mi je sada drago što vidim da ima još nekih ljudi kojima ipak ne odgovara sve kod biobaze, već me bilo sramota. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja još nisam naišla na neki brend kod kojeg bi mi apsolutno sve odgovaralo i mislim da je to sasvim normalno, nema sramote, hehe. :) Testeri su odličan način da se proizvod isproba i bila bih prezadovoljna kada bi nam bili dostupniji.

      Izbriši
  8. Imam ovu Biobazinu micelarnu i meni osobno je odlična, baš ju volim koristiti ujutro prije umivanja jer me razbudi i osvježi lice. Isitina i mene je prilikom prvih korištenja peklo lice, ali mi je to s korištenjem prestalo, valjda se koža navikla. Nikad nisam imala negativne posljedice, nije me isušila i iskreno uopće ne osjetim nikakav film na licu, doduše ja se uvijek odmah umivam pa valjda zato. :) I čini mi se da sam jedna od rijetkih koje baš vole ovu micelarnu. :D Ostale proizvode nisam isprobala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam isto mislila da će taj neugodan osjećaj peckanja proći nakon nekoliko korištenja kada mi se koža navikne, ali nažalost ništa od toga. Tako da ova micelarna definitivno nije za mene. Eto, za druge proizvode neka ti ne bude žao što ih nisi probala jer zaista nisu vrijedni probavanja što se mene tiče. :)

      Izbriši
  9. na više strana sam pročitala loše recenzije Biobazine micelarne, tako da vjerojatno ne kupujem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Očito se u njenom sastavu nalazi neki "kritični" sastojak koji ne odgovara većini tipova kože. Šteta jer Biobaza ima kvalitetne proizvode od kojih mi većina odgovara.

      Izbriši
  10. ja baš mislila probati ove essence tekuće mat ruževe, pa hvala ti :D
    zagledala sam ih jer imaju neku novu prekrasnu nijansu, ali nisam uzela jer se nisam mogla sjetiti da ih je netko pohvalio, a ruževa mi definitivno ne fali :D
    ovakve nijanse kao sto je wnw ruž mi je lijepo vidjeti na nekome, tko je svijetao i svjetlije kose nego što je moja, ali na meni su grozne. imam bar dvije-tri nijanse koje ne nosim, a i tekstura im bude problematična u pravilu, kod ovih peachy-pinky-nude, obično mi se skupljaju i naglašavaju suhoću.

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe