Svakodnevna rutina: podloga

08:23



U svojoj uobičajenoj rutini šminkanja koristim proizvode koji su namijenjeni mojem tipu kože te se još uvijek trudim otkriti koja kombinacija bi bila idealna za mene. Iako se ne šminkam svakodnevno za ovim proizvodima, koje ću vam danas predstaviti,  posežem kada započinjem brz i jednostavan make up.




Radi se o primeru, puderu i korektoru. Mišljenja sam da je podloga temelj svakog dobrog make up-a i ako ona dobro izgleda i ostatak nanesene šminke biti će besprijekoran. Moja koža je mješovita sa masnom T-zonom te sam zbog toga uvijek u potrazi za puderom s kojim će moja masnoća biti kontrolirana. Također volim koristiti primere koji zaglađuju pore i produžavaju trajnost šminke. Kako trenutno nemam većih nepravilnosti na licu u vidu prištića (držim fige da tako ostane što dulje J) korektor koristim za prikrivanje neizbježnih podočnjaka.








Dakle, nakon nanošenja lagane hidratantne kreme za lice krećem sa nanošenjem primera. Benefitov The POREfessional Face Primer jedan je od skupljih proizvoda koje posjedujem u svojoj kolekciji. Dolazi u plastičnoj tubi te sadrži 22ml proizvoda. Koristim ga samo kao primer no u uputstvima stoji kako se može koristiti i tokom dana za uklanjanje viška masnoće sa lica te eventualno popunjavanje pora. Njegova tekstura je svilenkasta, suha i nimalo masna te je u boji kože. Kada se primer razmaže on naravno postaje proziran te ga je nemoguće vidjeti. Ja ga nanosim na svoju masnu T-zonu te na područje oko nosa gdje su mi pore najizraženije. Svakako je bitno naglasiti da je mala količina ovog primera dovoljna da popuni pore i zagladi kožu. Nekoliko sam puta pretjerala sa količinom u želji da moje lice izgleda kao ispeglano i bude bez ikakvih neravnina. Dogodilo mi se da se primer, kada se sasušio, počeo mrviti i skupljati na licu te mi je bilo nemoguće nanijeti puder na njega. Ovo je jedan od pluseva koji bi mogli opravdati njegovu cijenu, zaista je malo proizvoda potrebno za popunjavanje pora i pripremu lica za nanošenje pudera. No, glavno je pitanje suzbija li ovaj primer lučenje prekomjerne masnoće tokom dana? Nažalost u mome slučaju masnoća počinje izbijati nakon otprilike 4 sata te sam kasnije primorana koristiti listiće za upijanje masnoće. Kada nosim šminku od jutra do večeri ovih 4 sata mi se čine definitivno premalo no još uvijek sam u potrazi za idealnom primerom te ih imam puno na listi želja. Ovaj proizvod nikako ne bih preporučila osobama sa suhom kožom jer će samo istaknuti suhe dijelove te se primiti za njih. Kao dobru zamjenu istaknula bih Balein TEINT PERFEKTION OPTISCHER SOFORT-ZAUBER koji je cijenovno puno prihvatljiviji, a radi isti posao.















 


Prelazimo na tekući puder koji najčešće nanosim Real techniques beauty blenderom, a rijeđe kistom. Kako mi za svaki dan ne treba „fasada“ već samo lagano prekrivanje nepravilnosti i ujednačavanje tena korištenje beauty blendera mi se čini idealnim. Njega dobro namočim i zatim iscijedim višak vode te laganim tapkanjem počinjem nanositi puder. Trenutno koristim Bell HYPOAllergenic tekući puder koji sam igrom slučaja kupila u Kozmu gdje se uostalom može pronaći sva Bell kozmetika. 30 grama proizvoda koliko se nalazi u plastičnoj ambalazi  platila sam svega 35 kuna uz predočenje kupona koji sam dobila u Konzum katalogu sa popustima koji mi je stigao na kućnu adresu. Moram priznati da je taj kupon bio jedini razlog zbog kojeg sam se odlučila na kupovinu još jednog pudera pošto ne volim skladištiti  proizvode koji su u tekućem stanju zbog straha od kvarenja. Nijansa koju sam izabrala je 01 LIGHT BEIGE te bih kao veliki nedostatak navela da je to jedna od tri nijanse koje postoje na tržištu. Ova nijansa odgovarati će osobama neutralnog podtona, svijetlije puti. Prekrivanje mu je slabo do srednje što omogućava prirodni izgled kože, a ne efekt maske na licu. Meni je jedna pumpica proizvoda dovoljna za lagano prikrivanje cijelog lica dok još pola pumpice istisnem za moguće prikrivanje crvenila. Ono što je zanimljivo kod ovog pudera je što se reklamira kao puder za osjetljivu, normalnu, suhu i masnu kožu. Kako je moja koža normalna do masna mogu vam reći kako funkcionira na mome licu. Dakle, puder nije težak te imam osjećaj da moja koža može disati tokom dana. Ne sadrži alkohole što znači da ne isušuje kožu niti ulja koja bi je dodatno zamastila. Ipak ne mogu reći da je ovo idealan puder za masnokošce. Mislim da najbolje odgovara normalnoj koži, kojoj nije potrebno potpuno prikrivanje te je idealan za početnike u šminkanju ili osobe koje traže lagano prikrivanje. Ono što me zanima je kako se ponaša na npr. suhoj koži te ću ga zato posuditi Ivi te se nadam skoroj recenziji. J


Kao završni korak što se tiče nanošenja podloga koristim Aura Correct ME! korektor u nijansi 305 Cool Ivory kojeg sam dobila u Tester boxu za siječanj. Njegova redovna cijena je 31,99 kuna te sadrži 7ml proizvoda. Prijašnji korektor kojeg sam koristila za prikrivanje podočnjaka bio je Catrice LIQUID CAMOUFLAGE no on mi nije odgovarao zbog skupljanja u sitnim bore ispod očiju. Sa Aurinim korektorom nemam takvih problema što je stvarno iznenađujuće jer još nisam naišla na korektor koji mi nije zadavao takve brige. Naravno uvjet je da ga odmah nakon nanošenja setiram sa puderom u prahu. Korektor najčešće nanosim prstima ili Essence kistom za korektor. Kako je ovaj korektor hvaljen u blogosferi neću ga previše opisivati. Samo želim istaknuti da sam zadovoljna rasponom nijansi koje su dostupne, meni nijansa 305 odlično odgovara jer je malo svijetlija od mog prirodnog tona kože te mi ujedno služi za lagano posvjetljivanje i prikrivanje područja ispod očiju. Spužvasti aplikator kojim se korektor nanosi na lice i nije baš najsretnije riješenje zbog higijenskih razloga no to mi ne smeta previše pošto su svoju šminku nanosim na netom očišćeno lice pa se nadam da tako mogućnost bakterija smanjujem na minimum. :) Dobra stvar koja se dogodila kod zamjene Catricove tekuće kamuflaže Aurinim korektorom je ta da sam otkrila kako je kamuflaža idealna za prikrivanje prištića ili pojačanog crvenila oko nosa te na tim područjima lica nemam problema sa uvlačenjem u sitne bore.




Koji su vaši idealni primeri, puderi i korektori za kojima najčešće posežete? Imate li kakve prijedloge za isprobavanje novih proizvoda? Želite li čitati nastavak ovog posta u kojem bih opisala daljnje korake u svakodnevnom šminkanju?

Pozdravljam vas do sljedećeg čitanja!




You Might Also Like

12 comments

  1. Ne koristim primer iako bih trebala.
    No nikako da nađem onaj koji će mi odgovarati a ne volim kupovati proizvode koje neću koristiti.
    Puder koristim kako koji i kako kada. Trenutno imam Bourjois Air Mat. I zadovoljna sam njime.
    A korektor imam u sticku samo. Njega rijetko i koristim. Nije mi previše potreban.
    nikada ne nosim "tešku šminku", nego uvijek nešto lagano i prozračni i minimalno se Šminkam.
    Ničega previše , haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala još niti jedan Bourjois puder, ali namjeravam, možda to baš bude ovaj Air Mat. Ja "tešku šminku" nosim samo za posebne prilike, a svakodnevno se isto lagano šminkam, toliko da sakrijem nedostatke i istaknem dobre strane. :)

      Izbriši
  2. Ajme zavidim svima koji imaju ovaj primer! :( Srce mi puca kad samo pomislim na njegovu cijenu. :( Imam taj Balein i meni nije ništa posebno. :(
    Nikad ne bih pomislila da su ti Bell puderi dobri. :D
    Aura nikako doći u Varaždin, pa ne mogu kupiti taj korektor i shvatiti što je to kod njega tako dobro. Inače koristim bourjois i sumnjam da će ga itko skinuti s trona. (možda jedino NARSov, a njega ću probati nikad haha)
    Catrice tekuća kamuflaža ni meni ne odgovara iz istog razloga. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daaa, njegova cijena je stvarno pretjerana, barem za naše standarde! A ja nisam toliko oduševljena njime, možda zato što nemam preizražene pore, a mislim da bi takvim osobama najviše odgovarao. Ni ja nisam imala nikakva očekivanja za puder, ali stvarno me iskreno iznenadio. :) Držim fige da ti Aura što prije stigne pa da i ti možeš uživati u stvarno odličnim proizvodima!

      Izbriši
  3. moja sestra ima suhu kožu i super joj je ovaj puder ;))

    ja imam masnu kožu i koristim njihov mat&cover puder i također sam zadovoljna <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, dokaz da se za malo novaca može naći kvalitetna stvar koja će odgovarati. Takvim stvarima se najviše veselim! :)

      Izbriši
    2. upravo to :)))

      Izbriši
  4. Obozavam porefessional, moze se na ebayu kupiti i mini pakiranje, dosta je jeftinije a dugo traje 😉

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na informaciji za one koji imaju želju ga isprobati. I stvarno se slažem s tobom oko trajnosti, ja mislim da ću ovaj svoj imati još neko duuugo vrijeme.

      Izbriši
  5. Ovaj korektor je super.Meni odgovara Bourjois Healthy Mix puder i Catrice primer,a super mi je i camouflage korektor od Catrice

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe