ŠTO SE NALAZI NA MOM NOĆNOM ORMARIĆU?

18:14




Kao što možete primijetiti po naslovnoj slici ovo nije tipični noćni ormarić kao što je recimo mala komoda ili ormarić. Predstavljam vam svoju improviziranu instalaciju koju volim nazivati noćnim ormarićem. J

Kroz svoje srednjoškolske dane obožavala sam čitati i prelistavati naš hrvatski časopis Cosmopolitan. Čak sam i za jedan rođendan na poklon dobila godišnju pretplatu na isti te sam svakog 25. u mjesecu na kućnu adresu dobivala podsjetnik na svoj rođendan i iznova se veselila. Kroz godine moje je zanimanje za takvu vrstu časopisa opadalo što je i razumljivo, kao što nam se kroz vrijeme mijenja npr. stil oblačenja, šminkanja, glazbeni ukus. No nikada se nisam mogla natjerati da se riješim svih tih silnih časopisa jer me podsjećaju na jedan period odrastanja. Obično sam ih sve držala na policama među knjigama te su tamo skupljali prašinu. Dok mi jednog dana nije pala na pamet ideja da ih iskoristim u jednu drugačiju svrhu. Jednostavno sam naslagala sve časopise jedan na drugi, zarotirala ih po guštu i na vrh poslagala svoje kozmetičke proizvode koje koristim svaku večer prije spavanja. Tako se rodio moj noćni ormarić.

Ovdje se nalazi mix proizvida, no svi su redom preparativa što ne bi trebalo biti iznenađenje pošto ih koristim tik prije spavanja. Krenimo redom. Uz moju staromodnu lava lampu kojoj uskoro namjeravam naći adekvatniju zamjenu tu se nalaze:




AVON ADVANCE TECHNIQUES DRY ENDS SERUM

FREEMAN BARE FOOT HEEL & CALLUS BALM

BALEA  SCHRUNDEN SCHAUM

BALEA ERDBEERE HANDLOTION

AVON CARE ARGAN OIL HAND CREAM

LABELLO LIP BUTTER RASPBERRY ROSE

OLEA UNIVERZALNA ZAŠTITNA KREMA MELEM

AVON NATURALS ESSENTIAL BALM VANILA




Svaki od ovih proizvoda pokušati ću vam opisati u nekoliko rečenica da možete dobiti dojam kako na meni funkcioniraju te isplati li se nabaviti ih ili ne. U običnoj bijeloj teglici koja bi inače trebala služiti za pohranu cvijeća ja sam natrpala četiri proizvoda koja se trudim koristiti svaku večer.

AVON ADVANCE TECHNIQUES DRY ENDS SERUM


Njegova regularna cijena je 46 kuna za 30 ml proizvoda te se može naručiti u svakom Avon katalogu. Često se može naći na akcijskoj cijeni (ja sam ga uhvatia za 25 kuna), a aktualna cijena mu je 39 kuna. Ovaj hranjivi serum za vrhove namijenjen je svim tipovima kose. Ja ga koristim svaki drugi ili treći dan nakon što operem kosu. Istisnem jednu pumpicu i ravnomjerno ga rasporedim po vrhovima polumokre kose. Kod ovog seruma mi se najviše sviđa što ne ostavlja mastan trag te njegov ugodan, blagi miris, koji se istina ne zadržava nažalost predugo na kosi. Kako sam prije dva mjeseca značajno ošišala svoju dugu kosu trenutno nemam problema sa ispucalim vrhovima i ovaj proizvod preventivno koristim da se oni niti ne pojave. Zasada obavlja svoj posao. Kada iskoristim do kraja ovaj serum zasigurno ću isprobati i ostale koje Avon ima u svojoj ponudi.

FREEMAN BARE FOOT HEEL & CALLUS BALM

    

Ovaj bogati balzam za izrazito suhu kožu i ispucale pete kupila sam u Novom Sadu za 339 dinara (20,95 kuna) što mi se čini vrlo povoljno s obzirom da pakiranje sadrži 150 ml. Nažalost zasada nisam primjetila da kod nas postoji puno pakiranje ovog proizvoda, samo sam u Kozmu naletila na male testere od ako se ne varam 15ml. Kao što i sam naziv govori radi se o jako gustoj kremi, nježno ljubičaste boje koja je idealna za grubu kožu na stopalima. Iako je na prvu masna, vrlo se lako umasirava i nakon nekog vremena koža ju upije. Pri nanošenju osjeti se blago pepermintasti miris koji meni osobno odgovara. Nakon cijelog dana provedenog na nogama zna mi se dogoditi da mi stopala budu jako vruća i nema mi boljeg osjećaja nego se otuširati i nanijeti ovaj balzam koji lagano hladi stopala kako ga umasiravam u kožu. Veliki plus je to što je vrlo malo ovog balzama potrebno da bi se obilno namazala oba stopala tako da mislim da će mi ovo pakiranje dugo trajati. Odličan je za pripremu stopala za nadolazeće ljepše dane kada će i ona ugledati svijetlo dana. J Zasigurno ću ponoviti kupnju ovog proizvoda kada budem u prilici, a vama preporučujem da isprobate tester te za malo novaca otkrijete odgovara li vam ovaj gusti balzam.

BALEA SCHRUNDEN SCHAUM – PJENA ZA ISPUCALA STOPALA SA UREOM I SHEA MASLACEM

Kada se malo zaželim promjene u njezi stopala u pomoć mi priskače jedan od mojih najdražih Baleinih proizvoda. Ovo je moj prvi proizvod za njegu stopala koji dolazi u pjenastom obliku te mi je zato zanimljiv za korištenje. Prije uporabe bočica se treba dobro promućkati. Funkcionira na sistemu pumpice te je zaista mala količina dovoljna za njegu oba stopala (ja istisnem za po jedno stopalo pjene u veličini oraha). Ima cvjetni miris koji nije preintenzivan. Brzo se upija u kožu što mi se sviđa jer ne moram čekati da se krema upije, nego sam odmah spremna za uletiti pod plahte. Kako nemam problema sa izrazito ispucalom i grubom kožom stopala ne mogu garantirati da će na ekstremnijim slučajevima dobro odraditi posao. No za sve vas koje imate mala zadebljanja na uobičajenim područjima, kao što su pete, mislim da će ova pjena biti idealna. Kupila sam je u Dm-u po cijeni od samo 15-tak kuna za 100ml  što je svakako još jedan plus.

BALEA ERDBEERE HANDLOTION – LOSION ZA RUKE SA MIRISOM JAGODE

    

300ml proizvoda za cijenu od 6 kuna! Kada sam vidjela u Dm-u da ova Baleina krema izlazi iz asortimana pohitala sam je isprobati. Tko bi to propustio? Ja zasigurno nisam, a sada mi je žao što za tih 6 kuna nisam kupila žvakaće gume ili uložila još par kuna u kvalitetniju kremu za ruke. L Dakle, sa ovom kremom/losionom za ruke mučim se već par mjeseci i upravo sam je iz tog razloga stavila pored kreveta da budem što redovnija u njenom korištenju. Tekstura joj je vrlo lagana, potrebno joj je neko vrijeme da se upije u kožu pogotovo ako je stavite obilnije, a nakon deset minuta imam osjećaj kao da je nisam niti koristila te bez problema mogu ponoviti postupak. Ponekad imam osjećaj kao da ruke mažem mirisnom vodicom jer ne primjećujem apsolutno nikakve znakove hidriranja, a kamoli omekšanja kože. Kod ove kreme najviše me privuklo praktično pakiranje na pumpicu i to je jedini pus kojeg mogu naći, uz cijenu naravno. Čak je i miris jagode specifičan. Dok meni miriše ugodan (niti blizu Afroditinom moussu od jagode ili Avonovom pilingu za tijelo, nažalost) Ivi je miris nepodnošljiv i totalno drugačije miriše u kontaktu sa njenom kožom. Brzina kojom zasada trošim ovu kremu slična je brzini puževog kretanja tako da mislim da ću je početi koristiti kao losion za cijelo tijelo nekoliko puta nakon tuširanja i zauvijek se rastati sa njom. Po vašu sreću mislim da se više ne može naći u Baleinoj ponudi u Dm-u, a ako je slučajno ugledate samo mirno produžite pored nje.

AVON CARE ARGAN OIL HAND CREAM

   

Kako ne bih bila osuđena isključivo na Balein losion za ruke na mojem noćnom ormariću nalazi se i jedna od Avonovih krema za ruke iz linije Avon Care. Ona dolazi u mekanoj plastičnoj tubi sa čepom na klik otvaranje, što se promijenilo u odnosu na prijašnji čep koji je bio na odvrtanje. Redovna cijena joj je 29 kuna za 100 ml dok je u trenutnom katalogu možete kupiti za 17 kuna. U opisu na pozadini  kreme stoji da je ovo 3U1 Krema za ruke, nokte i kožicu oko noktiju. Obogaćena je arganovim uljem, glicerinom i vitaminom E. Ima formulu koja se brzo upija te pruža 24-satnu hidrataciju suhoj koži. Osobno mislim da su sa navedenih 24 sata malo pretjerali, ali mogu potvrditi da kada je nanesem prije spavanja ujutro nakon 6, 7 sati sna još uvijek osjetim kremu na rukama dok ih ne operem. Također Avon navodi da ova krema čini nokte sjajnijima, a kožicu oko noktiju mekšom. Kako većinom imam lak u boji na noktima nisam mogla primjetiti je li to točno, no nažalost moje zanoktice nije uspjela omekšati te se još uvijek borim sa njima.  Ovo je jedna solidna krema koja se lako razmazuje, brzo upija te ostavlja kožu glatkom. Neću je ponovno kupiti samo iz razloga što volim isprobavati razne kreme za ruke jer mi brzo dosade, no moju preporuku za ovu kremu imate.

LABELLO LIP BUTTER RASPBERRY ROSE


Ne prođe niti jedna večer a da ne namažem usnice sa nekom vrstom labela ili melema. Najčešće koristim ovaj maslac za usne sa okusom malina. Kako je sadašnje tržište preplavljeno sa mat ruževima kojih sam i sama fan zaista se trudim da moje usne budu hidrirane i mekane kako bi ruž na njima što ljepše izgledao. Uz Melem ovo mi je najučinkovitiji saveznik u borbi sa ispucalim usnicama. Doslovno djeluje preko noći! Namažem ga u poprilično debelom sloju i do jutra se maslac upije, a ako i ostane viška uklonim ga sa maramicom i moje su usne spremne za nove ruževe. Sam proizvod je gust i kompaktan, a u dodiru sa usnicama postaje kremast. Jedini nedostatak kod ovog maslaca za mene je njegova ambalaža. Naime, on se nalazi u metalnoj kutijici sa poklopcem te se koristi tako da se nanosi prstima. To mi se čini poprilično nehigijenskim, a ja, iako mi je to dosta nespretno, pokušam samo usnicama dotaknuti proizvod i onda ga razmazati trljanjem usnica jednu o drugu. Naravno kako se budem pripližavala kraju proizvoda mislim da to neće više biti moguće pa ću posegnuti za prstima, ali moram priznati da se jako sporo troši. Njegova cijena je 17,80 kuna, a kupila sam ga u Dm-u.

OLEA UNIVERZALNA ZAŠTITNA KREMA MELEM

Melem za usne od Olee tek je odnedavno zauzeo svoje mjesto na mojem ormariću. Ponajprije zbog svoje veličine. Nalazi se u maloj plastičnoj kutijici te sadrži 7 ml proizvoda. Kao što ste možda do sada mogle i primijetit čitajući moj post volim imati po dva izbora proizvoda koji imaju istu namjenu. Tako da ovaj melem koristim kada mi „dosadi“ gore navedeni maslac za usne. Radi se o prozirnom melemu koji ostavlja sjajni trag na usnama i moram priznati da nije tako djelotvoran kao Melem u sticku. Iako je teksturom i mirisom vrlo sličan originalnom Melemu ipak nije tako bogat i gust čemu sam se nadala. Pretpostavljam da ga neću ponovno kupiti jer na listi želja imam još puno mazalica za usta koje želim isprobati.

AVON NATURALS ESSENTIAL BALM VANILA


Zadnji no ne manje bitan kozmetički proizvod za noćnu njegu je Avonovo čudo od balzama. Ovo koristim isključivo za područje oko noktiju radi omekšavanja i u borbi sa zanokticama. Sve dok sam redovita u svojoj njezi te svaku večer posvetim i par minuta svojim noktima nemam problema sa ponekad i bolnim zanokticama. No problem je što mi se zna dogoditi da zaboravim na taj korak, ponekad sam navečer preumorna i samo se želim srušiti u krevet, a nekada sam samo lijena. J Ovaj balzam je jedan od najgušćih koje sam probala. Idealan je za područje oko noktiju, suhe laktove i ispucale pete (općenito za sve izrazito suhe dijelove kože). Ja ga koristim samo za zanoktice zbog njegove veličine koja iznosi 15 ml. U Avonovom katalogu može se naći više vrsta ovakvih balzama. Ja trenutno koristim ovaj sa mirisom vaniije, dok u zalihama imam jedan sa mirisom ruže i jedan sa mirisom maslina. Njegova cijena se kreće od 15 do 25 kuna, a ja sam imala sreće pa sam ih uhvatila na akciji za po 10 kuna. Iako već imam na umu što bih sljedeće voljela isprobati za njegu noktiju i području oko noktiju biti ću vjerna Avonovom balzamu te ću ga uvijek imati spremnog u zalihama, a to preporučam i vama.

Čestitam stigli ste do kraja posta! Izgleda na nastavljam Ivinim stopama što se tiče dužine teksta. J No zaista se trudim pisati onako kako bi opisala proizvod prijateljici s kojom sjedim na kavi. Sviđa li vam se to? Također me zanima koristite li vi neke od ovih proizvoda i što se nalazi na vašim noćnim ormarićima?

Šaljem vam pozdrave do sljedećeg čitanja!

You Might Also Like

15 comments

  1. Kao prvo, sviđaju mi se tvoji opisi.
    I moram ti teći da i ja imam Avon serum za vrhove kose i super mi je.
    Imala sam i ja ovu kremu Balea iz dm-a. I dijelim tvoje mišljenje.
    Razmišljam o kupnji Balea pjene za stopala. To bi mi dobro došlo. A nemam ni pojma da to ima u ponudi. Bas ću potražiti tu pjenu sljedeći put kad budem išla u dm.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa post i da dijelimo ista iskustva. Ja sam Baleinu pjenu kupila pred nekoliko mjeseci, ali sam prilično sigurna da je imaju u svojoj stalnoj postavi. :)

      Izbriši
  2. Prekrasne fotke, predobri opisi! Bravo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno hvala na komentaru, drago mi je da ti se sviđa. :)

      Izbriši
  3. Balzam za usta, krema za ruke i kremica za stopala su mi obavezni proizvodi na nocnom stocicu :) Imam Labello lip butter od maline i obozavam ga :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Te tri stvari su također moji must have proizvodi koje koristim prije spavanja, osim što ih ja imam u poduplanoj količini. :) Jesi li možda isprobala Labello lip butter od vanilije?

      Izbriši
  4. prvo sto moram pohvaliti jesu fotke...woow, stvarno su super :) drago mi je sto sam otkrila vas blog :))
    ja na zalost nemam ugodno iskustvo s ovim Avonovim serumom za vrhove :/
    tj. imala sam u početku dok sam ga koristila a to je trajalo jedno 2-3 godine, sve je bilo super dok sam ga redovno stavljala i onda kad sam jednom oprala kosu bez da sam ga stavila kosa mi je bila katastrofa, uzas :O da bi poslje skuzila da je vecinski dio tog seruma - silikon, koji naravno ne hrani vlas kose iznutra nego samo izvana zagladi a iznutra je isusuje...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na lijepim komentarima. :)
      Žao mi je što si imala takvo iskustvo sa Avonovim serumom. Mišljenja sam da se kozmetički proizvodi za kosu ne bi trebali upotrebljavati prečesto jer se ista navikne na takav tretman i postane "ovisna" o njemu. Ja serum upotrebljavam svaka 3 do 4 dana u maloj količini (istisnem jednu pumpicu). Isto tako jednom u mjesec dana odmorim kosu od balzama i maski te je samo dobro operem šamponom.

      Izbriši
    2. pa onda je okej ako napravis pauzu u koristenju, jer sam ga ja koristila doslovno poslje svakog pranja i zato mi se dogodilo to što se dogodilo :(

      Izbriši
  5. Super mi je improvizirani noćni ormarić! :)
    Zainteresirala si me za baleinu pjenicu. Izgleda zanimljivo za korištenje, a još ako djeluje tim bolje!
    Avonovi serumi za kosu su mi super. Imam taj zeleni i plavi s arganom. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa noćni ormarić. :) Slobodno mi javi svoje dojmove kada isprobaš Baleinu pjenu za stopala. Osim što djeluje stvarno je i zabavna za korštenje.

      Izbriši
  6. odlične fotke .. :) koristim avon serum neko vrijeme i meni je dosta dobar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Tea. :) Avonovi serumi zaista imaju pohvale sa svih strana, drago mi je da je i tebi dobar.

      Izbriši
  7. joj baš volim ovakve postove i ovaj je preslatki <3
    originalan ormamrić i izgleda jako efektno :D
    i sama često puta kupim nešto jeftino od Balee, što mi na prvu miriši zarazno i onda to završi tako da prestaenem koristiti i ne potrošim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, drago mi je da ti se sviđa post, kao i ormarić. :) Balea ima stvarno pristupačne cijene i privlačna pakiranja (pogotovo limitiranja izdanja) tako da i ja ponekad pokleknem, da bi nakon par dana korištenja proizvoda shvatila da to nije za mene. :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe